Laputa 21.12.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Znowu zepsuła mi się wkrętarka... najgorsze jest to, że nie eksploatowałem jej zanadto... niestety tak to jest jak wszystkie sprzęty produkują dla nas Chińczycy. Jaka jest WASZYM zdaniem najwytrzymalsza i najbardziej niezawodna wkrętarka, którą będę mógł kupić i nie denerwować się więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 21.12.2011 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 to kup sobie japońską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 21.12.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 ja mam black @ decker - kosztowała niecałe 200 zł i przetrwała całą budowę. Intensywnie używam - końca nie widać póki co. Też na narzędzaich Skil sie nie zawiodełm . Raz mnie podkusiłem i kupiłem młotowiartarkę Graphite która kosztuje tyle co skill - po roku skrzywiło się wrzeciono osatnio padł udar. Teraz omijam tą markę z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 21.12.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 To masz szczęście B&D jest teraz strasznym badziewiem. Kiedyś gdy był produkowany w Anglii to było co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 21.12.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 fakt, z 10lat temu z Niemiec przywiozłem sobie wiertarkę B&D made in england, do dziś chodzi jak nowa, jedynie co załatwiłem (sam osobiście) to uchwyt(wrzeciono) złamana rączka, skila ma trochę i nie powiem, chodzi ale delikatne to jest, takie dla typowego amatora majsterkowicza, za to na budowie (i nie tylko) zarobiły na siebie niebieskie bosche (motowiertarka 2-26, zakrętarka udarowa, wkrętarki, strug - tu zielony ale nic mu do niebieskiego nie brakuje, mała kątówka z reg. obrotów itp) niektóe kupiłem nowe inne to upolowane używki w dobrym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 22.12.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 To masz szczęście B&D jest teraz strasznym badziewiem. Kiedyś gdy był produkowany w Anglii to było co innego. Sprawdziłem ale moja jest nie wiadomo skąd. W każdym razie kupiłem ją w 2008 roku i działa do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekf 22.12.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Do wkręcenia kilku wkrętów i wiercenia niewielkich otworów (pustak, drewno) używam Skilla. Przy długotrwałej pracy w drewnie, gdzie muszę wkręcić kilkaset wkrętów HILTI TE-15 Skill służy wtedy wyłącznie do wykręcania śrubek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 22.12.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 narzędzia Hilti są boskie. Ale ceny to kosmos. Bawiłem się małym młotkiem Hilti. Jak kupiłem Graphita to myślałem że jest zepsuty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 22.12.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 dla wymagającego samoroba Makita jest wystarczająca. Trwała, mocna i cena do strawienia.Coullignon: Jak twój BD jest z 2008 to jest made in China. Bo już dawno przenieśli produkcję do Chin. Ale jak widać można trafić na dobry egzemplarz. Osobiście po wkrętarce Makity kupiłem naszą Celmę - jest słabsza ale jak na razie sprawuje się OK. Używam tylko do wkrętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GustlikTT 22.12.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Najlepiej zainwestuj w Celmę WAK 14. Sam używam i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 22.12.2011 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 No właśnie mam WAK-a 14. Kupiłem ją z ciekawości bo tańsza od Makity o połowę. Ciekaw jestem jak długo będzie służyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lataren 29.12.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Ja mam Einhella już 4 lata i cały czas mi służy - nawet po upadki z 2 metrowej drabiny na posadzkę - przeżyła więc mam zaufanie - najlepiej kupić tańszą i paragon sxerować ale myślę, że zależy to od modelu - znajomu kupił makitę i nawet szafy nie skońzył składać a tu dupk.....a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmario2 31.01.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Ja polecam BOSCH GSR 14,4V Profesional ciężko ją zatrzymać, na budowie nie zawiodła mnie, jedyny minus to ciężar ale coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 31.01.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 No właśnie tego Boscha mi polecali w serwisie do którego oddałem moją nową Makitę po 3 miesiącach praktycznie zerowego używania.Się coś urwało i mimo że na gwarancji to 200zł (30% sprzętu) mnie to kosztowało.Jak obejrzałem moją rozebraną Makitę to już wiem że ten "sprzęt" to jest taka elektryczna zabawka dla dużych chłopców. Po obejrzeniu w serwisie rozebranego Boscha zdecydowałem na zmianę marki.W międzyczasie wyszła nowość GSR 14,4 VE-2-LI i ostatecznie to będzie mój nabytek.Ma 2x większy moment obrotowy od poprzedniej wersji.Mały przegląd oferty Boscha Na HILTI serwisanci narzekali bo podobno na części zamienne długo się czeka i są cholernie drogie w naprawie.Ale generalnie sprzęt jest podobno nie do zajechania i to dla czynnych zawodowo wkrętaczy. Jeśli używasz sporadycznie i amatorsko to marka nie gra roli, istotne są baterie.Szukaj Litowych, one mogą leżeć i leżeć i leżeć.... i wciąż działają jak nowe.Szybka ładowarka też nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmario2 31.01.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Ja moją mam od jakiś 4-5 lat, baterie trzymają bardzo dobrze. W zeszłym roku kręciłem G-K na poddaszu i bateria trzymała cały dzień a używana była intensywnie od rana do nocy. Moje zdanie jest takie że warto wydać większą kasę na lepszy sprzęt i mieć go w gotowości bo nigdy nie wiemy do czego będzie potrzebny. Swego czasu zainwestowałem w sprzęt BOSCH Professional ( wkrętarka, wiertarka z SDS, 2x szlifierka kątowa 250 i 125 ). Tato kupował zielone i kiepsko na ty wyszedł - jednak niebieskie to niebieskie bez dwóch zdań jak dla mnie. Jak zaczynają pracować to od razu wiadomo że praca będzie szła do przodu - do tej pory mnie nie zawiodły i mam nadzieję że długo nie zawiodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcc 03.02.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Moge polecic AEG - uzywana dosc intensywnie - udalo mi sie ja raz na wlasne zyczenie popsuc, ale bez problemu wymieniono mi padniete sprzeglo - uzywana w firmie na budowach. Dla firm 3 lata gwarancji - dlatego ja wybralem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 05.02.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Używam badziewnej ,nonejmowej wkrętarki. Przeżyła budowę domu,żaglówki, wiele różnorakich urządzeń i wiele upadków z wysoka.Po "zniknięciu" szczotek wymieniłem silnik (ten sam, co chodzi w drukarkach atramentowych HP !!).Niestety aku już tak nie trzyma jak kiedyś (wiele lat temu).Kosztowała ok. 50zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 06.02.2012 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Moja badziewna za 80 zet wygląda jak nowa. Działa tez jak nowa z małym wyjątkiem. Po niecałym roku użytkowania baterie (w komplecie były dwie) nie nadają się juz do niczego. Po pełnym ładowaniu wkręcam może 10 wkrętów i koniec. Leży szmelc i czeka aż wkurzę się dostatecznie mocno by go wywalić. Stanowczo odradzam takie budżetowe narzędzia aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorro128 15.02.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Używam Bosch GSR 12,2 dóść mocno i dużo używana(w firmie) jedna ma 5 lat jest niezawodna tylko już jedna z baterii się kończy druga ok.Następną mam 2 lata i wszystko w porządku...znajomi mają makity i hilti też sobie chwalą lecz bosch jest wygodniejsza co czuć po klku godzinach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts