pakaj2d2 21.12.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Witam.Mam takie pytanko. Czy jeżeli moja działka jest objęta studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego i pisze w niej że działka jest przeznaczona pod budownictwo jednorodzine, to czy później mimo wszystko będe musiał się starać w urządzie Gminy o warunki zabudowy dla tej działki. Czy te diokumenty są równoważne (wymienne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 21.12.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Kiedy ja starałem się o pozwolenie na budowę (3 lata temu) to musiałem taki dokument uzyskać mimo istnienia studium uwarunkowań. Studium było wtedy tylko zbiorem wytycznych, warunki zabudowy to już konkrety dotyczące budynku na danej działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 21.12.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Tak, będziesz musiał uzyskać decyzję o warunkach zabudowy. No chyba że do tego czasu gmina opracuje miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts