Mateo33 07.12.2015 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Wieszazcki na prawdę stylowe, tylko pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 07.12.2015 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Piękne wnętrza, Zielony Ogródku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 07.12.2015 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Stol wyszedl swietnie, pomysl godny zanotowania. Wiatrolap mega zyskal na plus Zaintrygowala mnie inspiracja europejsko-wiejska. Gdzie mozna popatrzec na nia? Silvie, dokładnie chodziło o "europejską prowincję". Pisała o tym Piu, na 6 stronie tego wątku. Ma taka piękna książkę, z której pochodzi poniższy cytat, ale nie mogę odnaleźć tytułu tej książki, Piu, pomóż! "Europejska prowincja Nie jest to styl prowansalskiej chałupy, gdzie za progiem gdaczą kury, lecz coś o wiele bardziej wytwornego i szykownego. Tutaj tradycyjne wyposażenie takie jak ozdoby z kutego żelaza, plecionki, kamionki oraz elementy z drewna mieszają się ze świecznikami i eleganckimi lampami, a także olbrzymimi lustrami oraz wyszukanymi obiciami ze skóry, aksamitu i organzy. Neutralna kompozycja kolorystyczna nie odciąga uwagi od obić i detali, lecz harmonizuje z nimi. Drzwi tego salonu są otwarte na ogród". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 07.12.2015 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Mateo, Kejt - dziękuję za odwiedziny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silvie 07.12.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Silvie, dokładnie chodziło o "europejską prowincję". Pisała o tym Piu, na 6 stronie tego wątku. Ma taka piękna książkę, z której pochodzi poniższy cytat, ale nie mogę odnaleźć tytułu tej książki, Piu, pomóż! "Europejska prowincja Nie jest to styl prowansalskiej chałupy, gdzie za progiem gdaczą kury, lecz coś o wiele bardziej wytwornego i szykownego. Tutaj tradycyjne wyposażenie takie jak ozdoby z kutego żelaza, plecionki, kamionki oraz elementy z drewna mieszają się ze świecznikami i eleganckimi lampami, a także olbrzymimi lustrami oraz wyszukanymi obiciami ze skóry, aksamitu i organzy. Neutralna kompozycja kolorystyczna nie odciąga uwagi od obić i detali, lecz harmonizuje z nimi. Drzwi tego salonu są otwarte na ogród". Opis brzmi bardzo ciekawie, to jest chyba to czego szukam, nie wiedzialam, ze ma swoja nazwe. Jestem bardzo ciekawa co to za ksiazka. Piu prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 09.12.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 ale mi dałyście zagwozdkę, tak dawno to już było, a książek mam co nieco, ale znalazłam Myślę, że ta nazwa jest stworzona na potrzebę książki i nie jest to jakieś fachowe określenie stylu ( "Poradnik projektowanie wnętrz - Solis Warszawa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 09.12.2015 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 ale mi dałyście zagwozdkę, tak dawno to już było, a książek mam co nieco, ale znalazłam [ATTACH=CONFIG]340126[/ATTACH] Myślę, że ta nazwa jest stworzona na potrzebę książki i nie jest to jakieś fachowe określenie stylu ( "Poradnik projektowanie wnętrz - Solis Warszawa). Ta, czy siak kierunek jest piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silvie 10.12.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Piu slicznie dziekuje:) Chyba ta ksiazka jest niedostepna juz na rynku, probuje ja znalezc wlasnie. Tez mysle, ze nazwa jest stworzona dla tej publikacji, bo wujek google mowi, ze takiego stylu nie ma, a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 10.12.2015 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Raczej niedostępna, mam ją z 11 lat, tj. odkąd projektowałam pierwszy dom i nawet ani razu jej nie przeczytałam. W necie jest dużo więcej informacji Można wręcz dostać zawrotu głowy i tak trudno się na coś konkretnego zdecydować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 11.12.2015 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 silvie, w wątku "przytulne wnętrza" jest masa tego typu inspiracji od Piu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silvie 13.12.2015 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Przejrzalam caly watek "Przytulne wnetrza" Piu, naprawde sliczne zdjecia tam sa. MI sie jakos takie cuda w przeszukiwaniu netu nie zdazaja, dobrze, ze jest ten watek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts