piu 13.12.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Dobranoc Ogródku, ja co do ławy nie jestem pewna, Ty widzisz to na żywo najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 14.12.2012 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 (edytowane) dzis spojrzałam świeżym wzrokiem na lepszym monitorze - masz rację, Piu, spróbuje uzyskać na ławie kolor zblizony do blatu starej komody; tylko czy mi sie to uda.....na bezbarwny lakier to już chyba tylko lakierobejca. będę próbowac na lewej stronieco do obrazu - z malowanymi pracami mam problem, nie potrafie ich ocenic za nic w świecie, ale lubie grafiki, i chyba coś takiego będzie.pytałas o moją niebieska tkaninę - niespodzianka, a mianowicie okropnie gryzie sie ze ścianami. jakiś niebieski z zupełnie innej bajkidzisiaj znowu wyprzedaż na "szmatkach" - może chcesz coś konkretnego? 2 zł/mb ścinków (niektóre maja po kilka metrów), 15 zł za gotowa zasłonę (taka, jak mam w oknach); ale trudno skompletować 2 jednakowe. Edytowane 14 Grudnia 2012 przez Zielony ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaCz 14.12.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Witaj Ogródku. Tak przelotem jestem ....ale na "moej oko" wszelkie ostateczne szlify jak ramki, bejce dopiero jak powstanie ta szafa. Wtedy może bowiem okazać się i cos "wyleci" z salonu albo "wleci" cos nowego ..... Najpierw "baza" I juz wiem dlacego Piu bodobał sie kącik fotel ze srebną z lampą, gdyż jego tło stanowiły jasne zasłony. Wypoczynek jest za ciemny do tej niebieskiej ściany lub odworotnie - przynajmniej na zdjęciu. J Jak dla mnie w tej chwili są 3 akcenty: ściana, dywan, ława. Moim zdaniem łatwiej kolor sciany dopasować do materiału niż odwrotnie. A co bejcy to tylko w świetle dziennym. Edytowane 14 Grudnia 2012 przez AgaCz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 14.12.2012 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 (edytowane) na zdjęciach tak widać ten niebieski - a jest go w sumie niewiele w skali całego pokoju, w lampie aparatu wygląda o wiele intensywniej niz w rzeczywistości, cała reszta to beże. musze wrzucić jakieś zdjęcie obejmujące całość. w jasnych beżach mieszkałam wiele lat i mam serdecznie dosyć, stąd pragnienie ciemnego pokoju. najśmieszniejsze jest to, że nie lubię raczej niebieskiego, ale lubie zmiany, a wchyba wszystkie ulubione tonacje kolorystyczne w swoim życiu juz przerobiłam, więc pozostały juz tylko te, które nie są ulubione.....no, jedynie tabaczkowego jeszcze nie miałam - to bedzie następny odcinek za pare lat, bo znowu nie wyszło. Edytowane 14 Grudnia 2012 przez Zielony ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaCz 15.12.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Jej wyszło ale jesteś szczera i to do bólu inni lansowicze nigdy nie pokazaliby swoich prób a Ty tak .... gust ma być Twój a cała reszta papalaniny tutaj to tylko dodatek, ewentualna sugestia np mi osobiście wysokość stolika nie przeszkadza .. sama też wybrałam funkcjonalność gdyż lubię wysokie ławy czy stoliki ... typowe cofee tables nie dla mnie ... kolor blatu stolika tez mi nie przeszkadza ....a inni zwrócili na to uwagę dokończ sobie spokojnie szafę a dodatki przyjdą same, to można najłatwiej zmienić jakby co .... komoda w holu z lustrem i lampami b. fajnie wyszła ... miodzio fotel + lampa rewelacja wypoczynek wygląda na wygodny i to badzo:) lampę w rogu możesz zmienić na typu kinkiet np. w tym samym stylu co stojąca lub jakas inna do wiosny urządzisz na błysk ... grunt to bez pośpiechu obeserwowałam wiele meblowań na forum i wszystkie tak przebiegały a efekty końocwe były niesamowite ... kuchnia effilo "zyskała" dopiero po zamontowaniu wielkiej drewnianej wyspy ..... kuchnia ragazza powstawała tez długo .... a dom darcy ... sledziłam chyba z pół roku jak meblowała, zmieniała zasłany dodatki itd .... mom zdaniem wyszedł salon właśnie tabaczkowy, taki klubowo-cygarowy .... czyli jak chciałaś odpocznij sobie od tego meblowania i zajmij się świętami ... ozdoby świąteczne wypełnią wszystko i do końca lutego problem masz z głowy :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 15.12.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Aga ma rację, nie ma pośpiechu. A co do ławy, to łatwo mi ją malować na ekranie, ale gdyby mi przyszło to zrobić w realu, to bym pewno odpuściła. I też bym nie zrobiła sobie niskiej, bo to nie jest wygodne W miejscu kwiatów na komodzie myślałam o czymś w miarę płaskim, np. jakaś patera albo np. srebrzysta taca, a na niej świece. Ta inspiracja świąteczna to dotyczyła tylko patery/naczynia wypełnionego bombkami. Zgadzam się z Agą co do lampy za sofą, że najlepszy byłby kinkiet w stylu lampy stojącej przy fotelu. Obraz? Ja się na tym kompletnie nie znam Ogródku. Ma mi się podobać i nie ważne czyje nazwisko za tym stoi. Zasłonki? Oj, tego sklepu Ci zazdroszczę, bo kupiłabym mamie ( ja mam tylko firany), tylko że tak przez net to się nie da dobrać i narobiłabym Ci tylko kłopotu Niemniej bardzo Ci dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 15.12.2012 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 to i ja dodam 3 grosze dziewczyny oczywiście mają rację- ale po to jet forum,żeby troche powymyslać i robić burzę mózgów - ja tak miałam ze swoją kuchnią. A tej lampy koło fotela straszsznie zazdraszczam, powiedz Ogródku, -skąd ona? Tak jak mówiłam ten blat z czasem powinien ściemieć? Zresztą w świetle dziennym pewnie kolory też inaczej wyglądaja. Dekoracje świateczne też dodadzą rumieńców. I nie masz co się martwić o zaniechanie tabaczkowości - moim zdaniem jest tabaczkowy!!! te śliczne szroniebieskości i beże tworza ową tabaczkowość. I oczywiście czekam na dalsze relacje z urządzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 15.12.2012 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 witajcie w sobotni wieczórsiedzimy sobie w nowym pokoju, pijemy sobie drinka, jest szafa!!!! dzisiaj zmontowali. i czujemy się dobrze, czyli jest ok. nie chcę jeszcze wrzucać zdjęć całości, bo telewizor nie powieszony i dziura na niego straszy, ale chociaż mały fragmencik: (dopiero zauwazyłam bajzel na stole w jadalni) http://i3.fmix.pl/fmi699/d232676b0001bf5e50ccce7e/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 15.12.2012 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 http://i1.fmix.pl/fmi1241/02c4c2170010957c50cccdcf/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 15.12.2012 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 http://i3.fmix.pl/fmi2703/c1a38554002c9e7750cccd18/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 15.12.2012 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 http://i2.fmix.pl/fmi2871/10511ca80010387c50cccc7d/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 15.12.2012 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 wiem,że lampa w lewym rogu..... szukam abażura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 15.12.2012 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 ave, pisałam już, nie zwróciłaś uwagi - lampa jest jest z Ikei, Barometr za 169 zł; jest też odmiana biurkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 15.12.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 (edytowane) Dużo się zmieniło z ciemnymi meblami i jednak nie ma co się rozpisywać, jak nie jest wszystko skończone, bo teraz np. widzę na tych zdjęciach, że stół pasuje idealnie, ma odcień podłogi, a wcześniej mi się wydawał za jasny. Tylko faktycznie została ta lampa w rogu. Ikea the best, może ta biurkowa by tam pasowała do kompletu? edit ja myślałam, że tam jest stolik, a tam lampa podłogowa... hmmm, wiec ta odpadahttp://www.ikea.com/pl/pl/images/products/barometer-lampa-biurkowa__0176836_PE268863_S4.JPG notabene fajnie wymyśliłaś z tym stoliczkiem komputerowym do kompletu !! Edytowane 15 Grudnia 2012 przez piu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 15.12.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 gdzieś nie dopatrzyłam informacji - dzieki! I coraz ładniej się robi widzę, że obrazki powieszone Jest świetnie (ale kwiatki ..... misy z bombkami albo jakiś akcent świateczny i będzie IDEALNIE) pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 16.12.2012 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) obrazki to na razie same ramki - ale passepartoute idzie już kurierem kwiatki zdejmę, jak wymyślicie coś lepszego ; znajdźcie, a ja pojadę i kupię (tylko bez szaleństw); ja jakoś nie mam koncepcji, skończyla mi się. a zamie to jedyne kwiaty, które wytrzymują moją "pielęgnację". uwaga - może tego nie widać na zdjęciu, ale donice są piękne, takie dekupażowe szkliwo (zdobyte w tkmaxx).może inny gatunek rośliny wyglądałby lepiej? jak wymyślicie, to na parapetówkę musicie przyjechać. musi to być coś, co będzie widoczne, bo z różnych względów granica wizualna jest tam konieczna. to coś będzie najczęściej oglądane z poziomu kanapy, w tle jest pusta ściana, na której wisi klima. co do ozdób świątecznych - u nas jest zwyczaj, że stroimy choinkę dopiero w wigilię rano. teraz suszę szyszki i plastry pomarańczy na stroik. będą też lampki na jodle koreańskiej, która rośnie zaraz za oknem. Edytowane 16 Grudnia 2012 przez Zielony ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 16.12.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 hhoohhoooo, bardzo spójna całość. Szkoda że ikea wycofała juz lampę sufitową, która wisi u Ciebie nad stołem, tak by mi pasowała. Koreankę posadziłaś domyslam się specjalnie z myślą o świątecznej dekoracji. Naprawdę ładnie u Ciebie w domku:yes:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 16.12.2012 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 dziękuję VTS lampa nad stołem wciąż jest w Ikei - to Lerdal, który kupiliśmy w czasie budowy, bo ma bardzo dobrą cenę. teraz po prostu zdjęłam z niego te obręcze, które już mi jakoś przestały pasować.tak, koreanke posadziliśmy centralnie w oknie, bo wolno rośnie, ma idealny kształt "choinki" i będzie ładnie od środka wyglądała po oświetleniu lampkami. ma dopiero 3 lata, w tym roku pierwszy raz ją ustroimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 16.12.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 jeszcze ws. lampy, zdjęlaś obręcz i zawieszki na świece, dzieki temu powstała lżejsza, ażurowa lampa i całość nie rozpadła się. Dzięki za podpowiedź, tez tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 16.12.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 jak chcesz takie zielono - czerwono - srebrzyste trzykrotki, to daj znać, poślę póki nie ma przymrozków http://farm9.staticflickr.com/8037/8020077238_61cfdd7bbb_b.jpg ich na pewno nie zniszczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts