alladyn71 21.12.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Nie chciałam zakładać nowego wątku, ale po odświeżeniu kilku starych nie dostałam odpowiedzi, dlatego zapytam tu:yes: Mam już kozę, teraz muszę ją na czymś usadowić. Nie chcę jednak wycinać paneli z miejsca w którym ma stanąć. Najpierw chcieliśmy kamień w jednej płycie i położyć ją na panele, ale po wycenie powyżej 800zł, postanowiliśmy dać sobie spokój i kupić płytki marmurowe bądz granitowe. I teraz na co je przykleić. Jak już wspomniałam nie chcę wycinać paneli, dlatego wymyśliłam sobie, że kupię płytę taka 1-2cm i położę ją na panele i do niej przykleję płytki kamienne. Kominek jotula ma coś na dole, więc nie grzeje w dól - podłoga nie powinna się nagrzewać. Wydaje mi się że to dobry pomysł, jeżeli się mylę wyprowadźcie mnie z błędu Mozecie pokazac oczywiście wasze rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 21.12.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 ...pierogi już zrobiłaś, że Cie na płytki naszło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 21.12.2011 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Szczerze, to nigdy pierogów nie robiłam a płytki kładłam już nie raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 21.12.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Zanim podpowiem z płytkami, zapytam . Może szkło ?Za 200zł, hartowane, kładzie się bezpośrednio na panele.Widać drewno pod spodem, zero roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 22.12.2011 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Przez takie szkło widać każdą odrobinkę kurzu który jakby upał się koniecznie właśnie tam się gromadzić Dodatkowo szkło bardzo dobrze przewodzi ciepło każda drewniana podłoga pod spodem rozeschnie się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 22.12.2011 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Właśnie dlatego na wstępie odrzuciłam szybę Z braku argumentów przeciw mojemu pomysłowi, uznaję że mam zielone światło od fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 22.12.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Właśnie dlatego na wstępie odrzuciłam szybę Z braku argumentów przeciw mojemu pomysłowi, uznaję że mam zielone światło od fachowców Szczególnie wtedy, gdyż jak mniemam chcesz to wykonać w własnym zakresie. Czyli tylko i wyłącznie na swoją odpowiedzialność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 22.12.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 moi znajomi mają pod kozą mleczną szybę (grubą) która leży na jakiejś uszczelce. Nic pod spodem się nie syfi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 22.12.2011 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Jak cały remont zresztą Puki co wszystko czego się dotknęłam stoi, więc nadzieja jest Ważne, że nie ma jakiś mega przeciw skazań Może ustanowię nowy trend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 22.12.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Jak ktoś ma syf w chacie to i pod szybą. Są przecież tacy, którzy w domu sprzątają Łatwość montażu = Łatwość demontażu. Można raz na rok zdemontować i wyczyścić. Opinią Mistrza się nie przejmuj, bo pojawia się na forum tylko z tą samą mantrą. Nudną reklamą typu "Romotop dobry nawet na wrzody", lub po ty by się ze mną nie zgodzić . Zapomina sie tak dalece,że zapomniał o szybach w ofercie i na zdjęciach swojego chlebodawcy... Jeśli płytki to najlepiej na płycie OSB dowolnej grubości. Na tej płycie możesz zatopić w kleju elastycznym dwie lub trzy warstwy siatki (od ociepleń) i dopiero na to kleić płytki . Brzeg wykończysz pewnie jakąś listwą do płytek. Bo jak dasz plastykową, przestanę z Tobą gadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 22.12.2011 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Dzięki za cynk . Nie pomyślałam o siatce Czy dzięki niej płytki będą się lepiej trzymać? A plastiku w domu nie uznaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 28.12.2011 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Witam, Mam nowe, dla specjalistów pewnie głupie, pytanie:rolleyes: Czy rury wkłada się jedną w drugą i tyle czy trzeba je czymś uszczelnić? Czym? Jakimś sylikonem?? Z góry dziękuję za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 28.12.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Jak ktoś ma syf w chacie to i pod szybą. Są przecież tacy, którzy w domu sprzątają Łatwość montażu = Łatwość demontażu. Można raz na rok zdemontować i wyczyścić. . Czyścioszek się znalazł RAZ NA ROK posprząta i zadowolony Od Romotopa się odklej bo sam sprzedajesz te piecyki że aż miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 03.01.2012 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 (edytowane) Wyszło tak http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/DSC_0092.jpg http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/DSC_0095.jpg Zamiast kamienia użyłam stopnic Edytowane 3 Stycznia 2012 przez alladyn71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 03.01.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 No i piknie ! Pod kozą leży drewno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 03.01.2012 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Drewno, ale nie rozpalamy na full i do tego ta koza jest jakoś izolowana od spodu i na noc nie palimy, także koza pod kontrolą Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts