Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Firma Fakora

antonof

Recommended Posts

Witam,

O ile kiedyś - jakieś 4 lata temu byłem zadowolony z zakupu pieca fakora kzr 25kW to teraz już nie. Chciałbym przestrzec potencjalnych nabywców jakiegokolwiek towaru od tej firmy, gdyż sprzedają drogi szmelc. Gwarancję 10lat na wymiennik ciepła, który rozszczelnił się po 3 sezonach mogę użyć jako papieru w WC. Na liczne monity zarówno z mojej strony jak i strony pani rzecznik praw konsumenta firma nie odpowiada - totalnie olewa. Nawiasem mówiąc myślałem kiedyś, że jeśli zwrócę się do rzecznika praw konsumenta z taką sprawą to firma poczuje się zobowiązana do naprawy i to zrobi. Myliłem się bardzo. Czarę goryczy przelało stwierdzenie pani rzecznik (po kilku miesiącach wytężonej pracy), że ona już wyczerpała możliwości prawne - gdyż firma odbiera listy monitujące (za potwierdzeniem odbioru) ale jej nie odpowiada i sugerowała wynajęcie prywatnego detektywa celem zdobycia prywatnego adresu i danych właściciela firmy Fakora i założenie indywidualnej sprawy sądowej. Sugerowała przy tym, że takie sprawy ciągną się latami i koszty nie są małe. K..wa w jakim ja kraju żyję.

Pozdrawiam

ps. Mam nadzieję że ten mail dotrze w jakiś sposób do szefostwa - tfuj - Fakory, bo zamierzam być żywą antyreklamą tej firmy.