Andzi 22.12.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 (edytowane) WitamCzytałem już wiele na ten temat, ale nie mam jednoznacznej odpowiedzi co najlepiej zrobić. Mieszkanie II pietro w niskim bloku. W całym mieszkaniu aktualnie klekka już chyba po 3 cyklinowaniach. Problem: słyszalność są siadów z dołu i vice versa. Możliwe rozwiazania problemu:1. Bez zrywania klepki położyć na niej 5mm podkład pod panele(np MAX-TOP lub PIANOMAT) + panele2.Zerwać klepkę i na betonowej posadzce położyc podkład+panele3. ....................nie wiem................ Proszę o poradę co można zrobić, jakich materiałów uzyć.Domyślam się że strop nie był wyposażony w izolacje akustyczna i dla tego tak wszystko słychać ( budynek z lat 50) Pozdrawiam Edytowane 22 Grudnia 2011 przez Andzi literówka Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/163848-izolacja-akustyczna-pod%C5%82ogi-stropu-%C5%BCelbetonowego/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts