Hal 24.08.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 W Ikei maja takie gniazdka podszafkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 25.08.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Ja mam 9 tylko tych widocznych... do lodówki, kuchenki, okapu, zmywarki.. mikrofalówki, tych nawet nie licze... i musze przyznac ze wszystkie zajęte - wymieniam: 1. radio 2. ładowarka 3. podgrzewacz - do butelek (mam małe dziecko) 4. czajnik 5. ekspres do kawy 6. zasilacz do kompa - bo czesto pracuje na wyspie kuchennym 7. toster 8. wymarzacz do butelek 9 - inne - czesto mikser, malakser itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.08.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Nie zapomnijcie o młynku do odpadków (ja zapomniałam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 25.08.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 W naszej kuchni łącznie 11 gniazdek. Te do sprzętów typu lodówka, zmywarka, płyta i piekarnik w miejscach wyznaczoneych przez pana od mebli kuchennych. Te luzem, nad blatem co kawałek, żeby nie brakło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 25.08.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 no tak... w sumie łatwiej zagipsować niż wykuć nowe... mówią, ze od nadmiaru głowa nie boli, ale mnie wystające, nie używane prosiaki w jakimkolwiek miejscu drażnią. Jeśli mam dać gniazdko, którego użyję dwa razy do roku a patrzeć będę na nie całe życie, to wolę z niego zrezygnować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neck 27.08.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 w naszej nowej kuchni jest 8 gniazdek 3 pojedyncze nad blatem, czekają na odpowiednie urządzenia podwójne za lodówką, którego nie widać 4 podwójne za meblami w tym: - mikrofala - piekarnik plus reszo - zmywarka 1 podwójne nad meblami na okap i oświetlenie mebli - praktycznie niewidoczne, widać więc tylko 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 24.11.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 A ja podciagnę ten ciekawy temat i dorzuce pytanko o optymalna wysokość gniazdek nad blatem? Czy lepiej nisko nad blatem, żeby się nie ciagnęły kable po ścianach czy lepiej wyżej z jakichs powodów, które na razie nie przychodzą mi do głowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 24.11.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 ... Czy lepiej nisko nad blatem, żeby się nie ciagnęły kable po ścianach czy lepiej wyżej z jakichs powodów, które na razie nie przychodzą mi do głowy? idź do kuchni i sprawdź co Ci bardziej pasuje, zamiast teoretyzować przed monitorem. Ja mam gniazdka nisko nad blatem. Do ozdoby ściany mam płytki z dekorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 24.11.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Tia - ale niestety mam tylko jedną kuchnię i w niej gniazdka są jakieś 25 cm nad blatem. Nie podobają mi się w tym układzie wijące się po ścianie kable - od czajnika, od radia. Nie wiem natomiast jakie wady mogą mieć gniazdka tuż nad blatem - stąd pytanie Kapitanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 24.11.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 ...Nie wiem natomiast jakie wady mogą mieć gniazdka tuż nad blatem... Ja tych wad nie widzę, może jedynie nie tuż nad samym blatem, aby można było podłączyć urządzenie z wtyczką kątową. Powiedzmy od dolnej krawędzi ramki gniazda 5cm do blatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 08.12.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Witam, Szukam rozwiązań, które pozwolą umiejscowić gniazdka w kuchni niekoniecznie na ścianie nad blatem, szczególnie, że myślę o położeniu tam szyby. Wiem,że są 1.takie moduły = słupki do ukrycia w blacie2. są również gniazdka podwieszane- do montażu pod szafkami Czy ktos ma któreś z tych rozwiazań, jaki jest orientacyjny koszt, o czym należy pomyśleć na etapie robienia elektryki, jak to się sprawdza w praktyce:ad.1 - np. jeśli coś wyleje się na blatad.2 - np. czy jest to wygodne = wkłądanie wtyczki gdzieś pod szafką wiszącą? A może są jeszcze jakieś inne rozwiązania, prywatne, niepowtarzalne!Może ktoś coś ciekawego widział.Na zdjęciach kuchni w katalogach nigdy nie widać żadnych gniazdek!!!I to wyglada super, kuchnie w naszych domach są upstrzone tymi gniazdkami (bo przeciez musi ich być dużo) i bardzo to psuje końcowy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_Gdynia 08.12.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 my mamy w kuchni gniazdka zamocowane u dołu szafek wiszących. Z przodu szafek jest cokół, który je zaslania tak wiec z przodu patrząc na meble kuchenne nic nie wiedac. Gniazdka są zwykłe, białe natynkowe (i tak ich nie wiedac wiec lepsze nie były potrzebne), tego typu http://www.elektro-plast.com.pl/katalog.php4?k=43.Uważam , ze jest to dobre rozwiazanie, do tego estetyczne i tanie. Nie ma problemu z podłączaniem czegokolwiek do tych gniazdek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 08.12.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 ...nurtuje mnie, czy wygodne jest wkładanie wtyczki "w górę" - bo tak rozumiem twój opis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdamgs 08.12.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Też jestem zainteresowana która opcaj ukrycia jest lepsza? Może ktoś tak ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 08.12.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 ja jestem zdecydowana na to 1 rozwiązanie,tylko nie bardzo wiem gdzie to dostac,w sklepie elektrycznym nie bardzo wiedzą o co mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechucc 08.12.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 ja jestem zdecydowana na to 1 rozwiązanie,tylko nie bardzo wiem gdzie to dostac,w sklepie elektrycznym nie bardzo wiedzą o co mi chodzi coś w tym stylu? http://www.super-av.pl/w/akcesoria/evoline mam takie coś w pracy, innych słupków nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikaP 08.12.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Ja mam słupek chowany w blacie właśnie evoline -jestem zadowolona, bardzo ciekawe i estetyczne rozwiązanie. Koszty to 250- 400 zł zależy od ilości wejść pozdrawiam, W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 08.12.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Mam Evoline, uzywam, serdecznie polecam . U mnie jest na wyspie z boku, nie na gorze w blacie. Jesli ktos jest z Warszawy, to mozna to kupic np. tutaj: http://www.dacter.com.pl/?mode=adv_search&wyszukaj=evoline Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechucc 08.12.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 dosyć drogie w przeliczeniu na jedno gniazdko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 08.12.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 dosyć drogie w przeliczeniu na jedno gniazdko no tanie nie jest, ale to zaden przelicznik na "zwykle" gniazdka, liczy sie tutaj pomysl, funkcjonalnosc, wygoda, no i cala "konstrukcja" tej "tuby" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts