Monika_Gdynia 08.12.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 ...nurtuje mnie, czy wygodne jest wkładanie wtyczki "w górę" - bo tak rozumiem twój opis? Dla mnie to żaden problem wkładać wtyczkę do góry. Nie jest to uciążliwe w żaden sposób. Poza tym na codzień nie używam wielu urządzeń elektrycznych, które na stałe nie są podłączone do gniazdek. Wiec zbyt czesto nie muszę wkłądać wtyczki "w górę". (podłączam jedynie urzadzenia używane "okazjonalnie" typu mikser, frytkownica itp) Wydaje mi się, że takie górne gniazdka są wygodniejsze, bo nie trzeba się martwic, że się czymś zachlapią. Poza tym łatwiej wyciera blaty równe bez dodatkowych elementów typu zamontowane w nich gniazdkach. Takie rozwiązanie mam w starej kuchni i pewnie w nowej tez będzie tego typu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 08.12.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 a tu jeszcze inne rozwiązanie:http://www.krulen.com.pl/oswietlenie-meblowe/systemy-oswietleniowe/system-delta.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 08.12.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Poza tym łatwiej wyciera blaty równe bez dodatkowych elementów typu zamontowane w nich gniazdkach. u mnie jest evoline z boku wyspy (tam gdzie plyta wykonczeniowa/maskujaca) nie na blacie, wiec nie mam tego "problemu" z wycieraniem, jesli jest to w ogole takowy... mozna tez zamontowac w szafkach gornych od spodu lub z boku takiej szafki wiszacej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechucc 09.12.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 a tu jeszcze inne rozwiązanie: http://www.krulen.com.pl/oswietlenie-meblowe/systemy-oswietleniowe/system-delta.html tez super rozwiazanie, wg mnie lepsze niz gniazdka w blacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 09.12.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 a tu jeszcze inne rozwiązanie: http://www.krulen.com.pl/oswietlenie-meblowe/systemy-oswietleniowe/system-delta.html tez super rozwiazanie, wg mnie lepsze niz gniazdka w blacie Też mi się podoba , tylko że u mnie nie bedzie górnych szafek ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Harissa 09.12.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 a ktoś może ma te listwy z http://www.krulen.com i mógłby się podzielić orientacyjnym kosztem, bo się doczytałam na stronie, że są na zamówienie pod konkretnego klienta, tylko niestety cennika nie znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maslak 10.12.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Dzwoniłem i pytałem - co prawda nie o oświetlenie ale o listwe z gniazdkami - i listwa 0,5 m + 2 gniazdka i włącznik oraz przewody kosztuje ponad 700zł - dla mnie za drogo. Lepiej pewnie wychodzą cenowo dłuższe ciągi razem z oświetleniem ale dla mnie cena kosmiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Harissa 10.12.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Dzwoniłem i pytałem - co prawda nie o oświetlenie ale o listwe z gniazdkami - i listwa 0,5 m + 2 gniazdka i włącznik oraz przewody kosztuje ponad 700zł - dla mnie za drogo. Lepiej pewnie wychodzą cenowo dłuższe ciągi razem z oświetleniem ale dla mnie cena kosmiczna. dzięki za info, dla mnie też za drogo, zwłaszcza że potrzebowałabym jakieś 3 m takiej listwy z oświetleniem i gniazdkami, pozostaną mi gniazdka i lampki montowane własnoręcznie pod szafkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 15.12.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 poprosiłam o ofertę od "krulena", niestety ceny masakryczne listwa, Delta, 3 gniazdka, dł 50 cm - 525 brutto inne listwy = kombinacje gniazdek i świetlówek/ opraw halogenowych od 905 zł brutto w górę!!! szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 15.12.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 A może takie rozwiązanie 2w1 (oświetlenie z gniazdkami):http://swiatswiatla.pl/product_info.php/info/p105_Oprawa-podszafkowa-WorX-Plus-1x10W.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 15.12.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Jolasia- twoja propozycja to dla mnie bomba!, na bank skorzystam!!!!Ma ktoś coś takiego w domu może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 18.12.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Ja mam i będę miała na 100% gniazdka pod szafkami - wygodne (żaden problem wtyczkę wsadzać, pionowo czy poziomo - co za różnica?), tanie - nawet tańsze niż "standardowe" obrzydliwe gniazdka nad blatem, bo nie trzeba przycinać kafelków czy co tam się ma , no i blatu się w żaden sposób nie niszczy, nie tnie, nie zabiera powierzchni - polecam, sprawdzone od 10 lat (u rodziców) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 13.01.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rdek 14.01.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Wiem,że są 1.takie moduły = słupki do ukrycia w blacie 2. są również gniazdka podwieszane- do montażu pod szafkami Oprócz słupków może być też wnęka w blacie z uchylną klapą - coś takiego jak tu: http://www.dacter.pl/powerport.htm - (Evoline Flip Top). Jesli za drogie to przy odrobinie pomysłowości można to zrobić metodą domową bo przecież gniazdka nie muszą wyjeźdźać nad blat ani się pochylać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 14.01.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 W domu rodzinnym miałam gniazdka pod szafkami (robione jakoś własnoręcznie przez mojego Tatę).. prawdę mówiąc to takie rozwiązanie było bardzo praktyczne (przynajmniej jak dla mnie). Skoro teraz są takie fajne rozwiązania to może warto to wykorzystać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 15.06.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 podnoszę bo warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinimoD 15.06.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 http://www.eubiq.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 16.06.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 obecnie na allegrohttp://www.allegro.pl/show_item.php?item=657877938&msg=Aukcja+zosta%C5%82a+dodana+do+obserwowanych.%0D%0A++++%3C%2Fp%3E%3Cp%3EAby+przed+zako%C5%84czeniem+otrzyma%C4%87+e-mail+lub+wiadomo%C5%9B%C4%87+Gadu-Gadu+z+przypomnieniem%2C%3Cbr+%2F%3Ezmie%C5%84+ustawienia+w+zak%C5%82adce%0D%0A++++%3Ci%3EAllegro+%E2%80%BA+Moje+Allegro+%E2%80%BA+Moje+zakupy+%E2%80%BA+Obserwowane+oferty%3A+%3Ca+href%3D%22%2Fmyaccount%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa%3E.%3C%2Fi%3E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.06.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 A nie lepiej tak: Obecnie na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 16.06.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 pewnie, że lepiej, a jak to się robi, w końcu należy uczyć się od lepszych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts