Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ku przestrodze Okna i drzwi Jastrzebski z Kobióra

Recommended Posts

Witam wszystkich

Chciałem przestrzec wszystkich przed firma Jastrzembski z Kobióra (obok Tychów)

A teraz do rzeczy

Zakupiłem drzwi drewniane i brame garzazowa

Zaczniemy od drzwi

Fajne drewniane no cacy.Zapłaciłem zaliczke i umówiłem sie ze do 3 miesiecy podam konkretna date na miesiąc przed montazem zeby zdązyli je zrobic.No i jak znałem termin udałem sie na umówienie montazu A tu okazuje sie ze musze czekac minimum 1,5 miesiaca bo oni maja okres urlopowy.Niestety ale musiałem czekac pomimo ze miałem inaczej ustalone przy płaceniu zaliczki.Mija umówiony czas firma sie zjawia no i montuja Ustalam z montarzystami ze wysokosc progu ma byc taka sama jak próg dzrwi balkonowych aby po wykonaniu wylewek nie trzeba było przechodzic przez stopien.No zamontowali i pojechali.Przyjezdza pare dni potem ekipa od wylewek ,mierzy i amba.Okazuje sie ze drzwi są 3 cm pomnizej poziomu drzwi balkonowych,Po ciezkiej rozmowie telefonicznej z firma jastrzembski i po kilku niecenzuralnych słowach przyjezdzaja i przekładają drzwi tak jak powinno byc .Oczywiscie ile sie nadenerwowałem i nakłuciłem z nimi nie da sie opisac.Na dzien dzisiejszy zgłosiłem 1 reklamacje i mam nadzieje ze juz wiecej nie bede musiał.

A teraz brama garazowa

zaliczka zapłacona termin umówiony i przyjezdzają

Montuja rozliczamy sie a tu okazuje sie ze brak 1 pilota W umowie piusze sztuk 3 a otrzymuje 2.Jakby tego było mało miało byc zabezpieczeie ze brama nie zjedzie na samochód lub dziecko tylko sie zatrzymywała a tu brak.Okazuje sie ze pani nie znała specyfikacji bramy i ta brama tego nie posiada .O czywiscie musiałem sobie to dokupic i łaskawie mi to zamontowali.O pilota termin przesuwali chyba ze 4 razy i po ponad 2 miesiacach go otrzymałem

Ostatnio zareklamowałem sprezyne ze zaczyna rdzewiec przysłali serwis od producenta.Chłopaki z serwisu spoko wszystko ok zostanie wymienione.Pare dni pózniej otrzymuje od jastrzebskiego pismo ze reklamacja nie zostaje uznana poniewaz garaz nie był wytynkowany przed montazem .A sprezyna zardzewiała poniewaz było zbyt wilgotno podczas tynkowania.I tu sie pojawia problem poniewaz garaz do dzis jest nie wytynkowany wiec nie rozumie o co im chodzi i skad sobie ta wilgotnosc wymyslili.

Oczywiscie w firmie telefon odbiera sekretarka i ona nic nie moze poradzic i ona przekaze szefowi temat.I tak sobie przekazuje od paru dni a szef ma mnie w powazaniu i nie raczy sie nawet ze mna skontaktowac .

Ciesze sie tylko ze okien od nich nie kupiłem bo była tez taka opcja .

Tak wiec przestrzegam jak nie chcecie miec problemu to omijajcie ich szerokim łukie

PS była to jedyna firma podczas całej budowy z która miałem tyle problemów

Edytowane przez olo-tych

:) nie Jastrzebski tylko Jastrzemski z Kobióra :)

Barałem u nich parapety zewnętrzne aluminiowe anodowane, potrzebawałem w tempie ekspresowym i dostałem w umówionym terminie więc w moim przypadku stanęli na wysokości zadania.

Drzwi też miałem u nich brać jednak wybrałem Wiktorczyka bo nie mieli odpowiedniego podobającego mi się wzoru.

Pozdrawiam kolegę z Tychów

• 1 month później...

A no witam kolege

Ma kolega oczywiscie racje chodzi o pseudo firme Jastrzembski z Kobióra

Kolejna reklamacja i kolejne problemy do tego straszą mnie ze obciązą mnie za bezpodstawne wezwanie serwisu

Są załosni i mam ich juz dosyc . Zaczołem wiec korespondencje z producentem bramy firmą Wisniowski

Zobaczymy co z tego wyjdzie

• 3 years później...

Ja poniżej podpisany Aleksander Dzik nieniejszym przepraszam pana Adama Jastrzębskiego prowadzacego działalnosc gospodarcza pod firmą Adam Jastrzebski Stolarstwo z siedziba w Kobiórze za zamieszczenie na forum muratordom ,pl wpisów godzacych w sposób nieuprawniony w jego dobre imie Zamieszczone nie polegaja na prawdzie bowiem złozone zamówienie zostało zrealizowane przez pana Jastrzembskiego zgodnie z poczynionymi ustaleniami tak co do jego przedmiotu jak i terminu Rowniez działania zwiazane ze składanymi przeze mnie reklamacjami podejmowane były zgodnie z prawem i w trybie przez prawo okreslonym

Aleksander Dzik