arluka 08.06.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 No właśnie, jesteśmy tuż przed malowaniem i zaczęłam się zastanawiać czy maluje się sufit jedynie w ciut jaśniejszym odcieniu od ścian czy po prostu na biało- bo tak jest estetycznie i zawsze dobrze wygląda? Jak macie u siebie? Może jakieś wskazówki?? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
79mirka 08.06.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Ja robie sufity biale, bo mam dosc problemu z wyborem koloru scian do 10 pomieszczen i chociaz sufity beda z glowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 08.06.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 U mnie rowniez beda biale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 08.06.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Zdecydowanie biały sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_K 08.06.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 u mnie tez beda biale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milka-nowa 08.06.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Ja mam również białe bo to dobrze wygląda. Źle dobrany kolor może przytłoczyć pomieszczenie i sprawić wrażenie niskieo sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 09.06.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 U mnie też będą białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beotia 09.06.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 W ciągu kuchnia-jadalnia-salon planuję waniliowe - tak jak ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 09.06.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Sufity mamy białe. Nie chcieliśmy jednak, żeby były oślepiająco śnieżnobiałe, więc wybraliśmy złamaną biel - jeden z odcieni "Kolorów Bieli" Nobilesu bodajże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 10.06.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 U mnie też będą białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 10.06.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 A u mnie w pokojach w kolorach ścian bo już mi zbrzydły białe, białe ciągle te same.Jedyne miejsce gdzie będzie na pewno biały to w pomieszczeniach od północy- czyli jedna sypialnia- syna i łazienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 10.06.2007 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Mnie podobają się właśnie w takiej "złamanej" bieli lub bardzo delikatny kolor- lekko wpadający w kolor ścian. W łazienkach i WC ładnie wyglądają w kolorze odpowiednim do glazury (w tym samym tonie lub odwrotnie - kontrast). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz karwat 11.06.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 ja mam taki sufit w sypialni:) taki jakis pociapkany http://images12.fotosik.pl/75/08055782bc04d9e2.jpg http://images22.fotosik.pl/147/81556fa0e08535a2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 11.06.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Ale masz duuuuuużą tą sypialnię, nie mieści się na stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś83 11.06.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Jestem za białymi sufitami, ewentualnie delikatne kremy. Nie chcę wprowadzać niepotrzebnego chaosu do pokoi i mieć problem ze skomponowaniem całości. Podobają mi się ciemne kolory, ale przytłoczyłyby i pomiejszyły przestrzeń.Trudno będzie biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agni 11.06.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 znajomi poszleli z kolorami na sufitach, w niektórych przypadkach wyszło to bardzo ciekawie...Wszysko zależy od aranżacji pomieszczenia, od zestawienia kolorów. Biel natomist podoba mi się głównie w zestawieniu z intensywnymi barwami na ścianach. U nas prócz pomieszczeń gospodarczych, gdzie nie chciało nam się bawić z oklejaniem,wszędzie jest biel- mamy nawiewy od kominka, podobno łatwiej będzie później takie zbrudzenia zamalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolina 17.09.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Pytanie z gatunku beznadziejnych, wiem , ale co zrobić gdy przez kilka tygodni nie mozna znaleść sobie na nie jednoznacznej odpowiedzi? Zapytać na forum, napewno coś podpowiedzą No więc pytam jak w temacie- czy sufit faktycznie powinien być biały? Kolory ścian- stonowane: beże, szarości , jasne zielenie. Chciałm pomalowac pomieszczenia łacznie z sufitami w jednym kolorzez j.w., ale.. co i rusz spotykam się z opinią , że to zły pomysł. Zaczeło się od Pana Ze Sklepu z Farbami, oparło o rodzinę i znajomych , potwierdziło przez koleżankę-projektanktkę wnętrz. Ze tak lepiej , jaśniej , przestonniej. Ale tak mi cięzko rozstać się z ideą kolorowych sufitów, że pytam: co wy to? Jak malujecie sufity? Czy biały sufit to zawsze dobry efekt? Podzielcie się swoim zdaniem-mam jeszcze chwileczkę na decyzję.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 17.09.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Na dole sufit jest biały, a śziany pistacjowe (żeby optycznie powiększyć wysokość). Na poddaszu sufity i skosy są w kolorze ściany, ale rozjaśnione. Nam się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 17.09.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Lubię przełamywać pewne stereotypy i też chciałam na przekór wszystkim zrobić sufity w kolorze, ale dość szybko zmieniłam zdanie. Mam wśród znajomych te dwie kombinacje i przyznaję, że zwłaszcza na parterze trzeba zrobić biały sufit, bo inaczej nawet pokój dzienny (ok. 33 m2) wygląda na małą klatkę. Na poddaszu można chyba bardziej zaszaleć i pokombinować z kolorami. Osobiście jeszcze nie maluję, ale już jestem przekonana do tej bieli sufitów, no chyba, że pokój dzienny jest wyższy niż 3m, a pow. ponad 40m.Niestety takie gabaryty nie u mnie...aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 17.09.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 maluj na jaki kolor chcesz, tego Ci nikt nie zabroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts