weda 17.09.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Ja mam w kuchni kolorowy tzn zółłty jak kolor scian a w ganku pomarańcz i nam sie podoba:))) odwiedzającym równiez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 17.09.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Wejdź na stronę Dekorala i tam możesz się pobawić w kolorowanie wnętrz. Ostrzegam- wciągająca zabawa!!!! Mi np. bardzo przypadły do gustu czekoladowe ściany i bezowe sufity, i tam upewniłam się w wyborze:) Albo np. wybrałam sobie kolor ścian do kuchni (miałam problem do czarnych blatów coś wybrać, żeby nie zgasić efektu eleganckiej kuchni). Fajna i przydatna zabawa. Polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolina 17.09.2008 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Dzięki za odpowiedz Pobawię się w kolory na Dekoralu i zobaczę jak wyjdzie całe pomieszczenie w jednym kolorze. Salon ma co prawda 45 metrów , ale tylko na 2,7 wysoki i może faktycznie sufit inny niz biały będzie wyglądał jak zawieszony zbyt blisko podłogi . Ale poddasze nie będzie miało tak łatwo odpuszczonych eksperymentów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 17.09.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Chciałm pomalowac pomieszczenia łacznie z sufitami w jednym kolorzez j.w., ale.. co i rusz spotykam się z opinią , że to zły pomysł. Jeśli dokładnie w tym samym kolorze to faktycznie zły pomysł. Widziałam kilka takich pokoi i wcale mi się nie podobały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 17.09.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Wszyscy,ktorzy sa u nas w domu mowia ze wszystko jest biale.Tymczazsem w domu nie ma nic bialego,ani sufity,ani skosy na poddaszu,ani sciany,nawet listwy przypodlogowe nie sa biale,chociaz na pierwszy rzut oka tak wszystko wyglada.Do tego dochodzi jeszcze faktura polmat i satyna.Wszystko odpowiednio dobrane daje bardzo fajny efekt.Obecnie w mieszkaniu syn ma w pokoju sufit pomalowany na granatowo.Daje ciekawy efek,choc po jakims czasie zaczyna byc meczace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolina 17.09.2008 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Jeśli dokładnie w tym samym kolorze to faktycznie zły pomysł. Widziałam kilka takich pokoi i wcale mi się nie podobały. A o ton/dwa jasniej? W jednej tonacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 17.09.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Jeśli dokładnie w tym samym kolorze to faktycznie zły pomysł. Widziałam kilka takich pokoi i wcale mi się nie podobały. A o ton/dwa jasniej? W jednej tonacji? Jeśli się dobrze dobierze to może bardzo fajnie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolina 17.09.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 A co masz na myśli-"dobrze dobierze"? Wybierac z jednego paska kolorystycznego(czy jak to się tam nazywa) posuwając się w dół, czy tez z pasków obok, posuwając się w "poziomie"? A może jeszcze jakoś prościej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_Gosiek 17.09.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 warto dać inny kolor niż na ścianę, wązne jest by pamiętać, że jasne barwy podwyższą pokój a ciemne sprawiają, że sufit spada nam na głowę. Ile masz okien w pokoju? czy pokój jest dobrze oświerlony to ma duże znaczenie do doboru koloru na sufit, zresztą na ściany również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 17.09.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 W gazetach często pojawiały się artykuły na temat dobierania wnętrz. Najlepiej albo posuwać się właśnie w dół takiego paska kolorystycznego (do środka koła barw), czyli dobierać kolory tonalnie, albo dobrać je kontrastowo (czyi skakać po kole barw z jednego koloru na ten, który jest naprzeciw niego), albo z jednego koloru, ale po innych odcieniach. Zaraz poszukam w necie, bo na pewno są takie artykuły gdzie od razu pokazane są wnętrza w tych różnych kombinacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 17.09.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 http://kobieta.wp.pl/gid,8330359,kat,26275,statp,em9iYWN6Z2FsZXJpZQ==,galeriazdjecie.htmlTu np. galeria różnych zestawień kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 17.09.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 jak w miare jasny kolor to można malowac dookoła i dobrze to wyglada.jesli kolor jest ciemniejszy i znajdziemy do niego cos o kilka tonow jasniejszego to lepiej pomalowac sufit na jasnejszy odcien plus jednego koloru jest taki ze możemy go pomalowac na gotowo jednego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ranna_kawka 17.09.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 już od wielu lat użytkuję pokój z żółtym sufitem i jest wspaniale:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.09.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Pokój moich dzieci to sufit ciemnoniebieski ( + konstelacje gwiazd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi1719503365 17.09.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Myślę, że u dzieci może wyjść fajnie, tak jak napisała Nefer. Natomiast w innych pokojach niekoniecznie, a w salonie czy kuchni w ogóle odpada. Oczywiście każdy ma inny gust, więc jeśli Tobie się tak podoba, to nie patrz na innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 17.09.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 U mnie w domu nigdzie nie ma białego sufitu Cały parter pomalowany w jednym kolorze - z tym, że jest to bardzo jasny beż/kość słoniowa - odwiedzający na początku byli przekonani, że to dopiero grunt Na parterze jest różnie - u córci każda ściana w innym kolorze - sufit żółty, nasza sypialnia pudrowy róź - sufit bardzo rozbielony pudrowy róz, moja pracownia ciepły róż - sufity i skosy także - nie ma żadnego dyskomfortu, łazienka - sufit lekki, ciepły słoneczny podobnie jak część ścian i płytki w podobnym odcieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 18.09.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Pytanie z gatunku beznadziejnych, wiem , ale co zrobić gdy przez kilka tygodni nie mozna znaleść sobie na nie jednoznacznej odpowiedzi? Zapytać na forum, napewno coś podpowiedzą No więc pytam jak w temacie- czy sufit faktycznie powinien być biały? Wg fachowców - przy ścianach kolorowych nie powinno robić się sufitów śnieżnobiałych (bo psują efekt0 tylko w kolorze złamanej bieli, kości słoniowej itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.09.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Nic nie musi. To Twoj dom, Ty tam bedziesz mieszkac i zrob tak jak Tobie sie podoba. Czasami jak ogladam zdjecia wnetrz to mysle sobie - to tu nie pasuje. Ale na szczescie zaraz wraca mi rozum i wtedy mysle, jesli komus to odpowiada to czemu nie. Wazne aby czlowiek w swoim domku czul sie dobrze. Ja akurat mam biale sufity.., ale na mnie nie patrz, ja to przewaznie ide drogami co ktos inny wyprobowal i stwierdzil, ze jest dobrze. Czytaj -podgladam u kogos i sprawdzam czy mi sie podoba. Sama nie eksperymentuje. Mysle, ze widac to po wnetrzach mojego domku. Prztulnie tam, ale nie ma tam nic co nie mozna spotkac gdzie indziej Dom taki jak jego wlasciciel. Jaka Ty jestes, to Ty lepiej wiesz od nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 18.09.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 U mnie w domu nigdzie nie ma białego sufitu Cały parter pomalowany w jednym kolorze - z tym, że jest to bardzo jasny beż/kość słoniowa - Znajomi też całe mieszkanie (w bloku) pomalowali w takim jasnym jasminie - i ściany i sufity. Mieszkanie jest generalnie jasne i bardzo fajnie to wygląda. Wcale nie przeszkadza, że sufity niebiałe. Ja akurat mam sufity białe, ale i ścian większści białych. A do ciemnych ścian w dużym pokoju to przy 2,5 m wysokości najbardziej mi tez białe pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolina 18.09.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Poczytałam , podumałam, jescze pooglądałam jak u innyc hi jak w gazetach pokazują i .."połamię" tę sufitową biel. Znalazłam u siebie katalog farb PARA, z kolorem -UWAGA-białym. Samych bieli z kilkadziesiąt odcieni, więc łatwo będzie podobierac do ścian. W sumie chyba potrzebowałm upewnienia się, że warto sobie zaufać O efektach ufania własnej intuicji napiszę wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts