Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pilnie potrzebuję porady hydraulika!

aga724

Recommended Posts

Planuję zakup wanny poolspa atlantyda z kaskadą i tu zrodził się problem. Dostępne baterie wannowe trzyotworowe, a taką chckałabym mieć ( np. tres cuadro 10616102) mają przełączenie wody wylewka - słuchawka. Jak wykombinować przełaczenie wylewka - kaskada wanny?Drążę yemat od miesiąca i nikt nie potrafi podpowiedzieć sensownego rozwiązania. Może tutaj?

Planuję zakup wanny poolspa atlantyda z kaskadą i tu zrodził się problem. Dostępne baterie wannowe trzyotworowe, a taką chckałabym mieć ( np. tres cuadro 10616102) mają przełączenie wody wylewka - słuchawka. Jak wykombinować przełaczenie wylewka - kaskada wanny?Drążę yemat od miesiąca i nikt nie potrafi podpowiedzieć sensownego rozwiązania. Może tutaj?

Przyznaje że nie wiem jak działa "kaskada", ale czy nie wystarczy podłączyć zamiast słuchawki kaskady ?

Wydaje mi się że ty chcesz w miejsce do podłączenia słuchawki podłączyć kaskadę. Bateria którą chcesz podłączyć ma dwa wyjścia i przełącznik. Jedno z tych wyjść (to do słuchawki, nie czerpalne) ma gwintowany króciec by zakręcić tam węża. Nie wiem jaki jest jest króciec przy kaskadzie i w jaki sposób chcesz ułożyć przewód, który ją łączy z baterią ale myślę że możesz to zrobić za pomocą węża do podłączania słuchawek (gdyby nie pasował zastosować redukcje czy coś w tym stylu) lub poszukać odpowiednich kształtek i zrobić to rurami stalowymi, miedzianymi lub plastikiem. Wąż do słuchawki może być za słaby, wtedy trzeba by znaleźć złączkę z gwintu do węża tzw. oliwkę i przykręcić tam za pomocą opasek grubszego węża. Jeśli to jest przy baterii to jest także widoczne więc pewnie zależy ci na estetyce.