OldDiver 25.12.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Nabyłem domek z takim zbiornikiem. Po czasie zauważyłem że do jednego otworu na górze podłączony jest dwużyłowy kabel .... do niczego nie podłączony. Do czego on służy ? Wysłałem pytanie do Roth`a ... zero reakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_z_wolna 26.12.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Lepszejsze cysterny są wyposażone w zabezpieczenie przed przelaniem. Ten przewód powinien kończyć się wtyczką koło wlewu oleju. Napełnienie zbiornika do 95% zamyka obwód i wyłącza pompę. Oczywiście 99,9% sprzedawców w naszym kraju ma to w dupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 27.12.2011 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 A ja miałem nadzieję ze to do jakiegos wskaznika poziomu oleju. Jak sie kontroluje poziom oleju w zbiorniku ? Organoleptycznie ... czyli wizualnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 27.12.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Poziom oleju kontroluje się zegarem, który wkręca się w którąś dziurę w zbiorniku. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 27.12.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Lepszejsze cysterny są wyposażone w zabezpieczenie przed przelaniem. Ten przewód powinien kończyć się wtyczką koło wlewu oleju. Napełnienie zbiornika do 95% zamyka obwód i wyłącza pompę. Oczywiście 99,9% sprzedawców w naszym kraju ma to w dupie. Sprzedawcy mają to w dupie bo od kiedy olej opałowy kosztuje ponad 4 zł/ltr to na palcach jednej ręki mogą policzyć klientów którzy tankują do pełna. Na palcach jednej ręki przez cały sezon oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 27.12.2011 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Poziom oleju kontroluje się zegarem, który wkręca się w którąś dziurę w zbiorniku. Pozdro Może być zegar z kukułką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_z_wolna 28.12.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Sprzedawcy mają to w dupie bo od kiedy olej opałowy kosztuje ponad 4 zł/ltr to na palcach jednej ręki mogą policzyć klientów którzy tankują do pełna. Na palcach jednej ręki przez cały sezon oczywiście A ja myślę, że mają tak przygotowane pompy, że gdyby zabezpieczenie zadziałało przy 95% napełnienia zbiornika, co powinno dać np. 1000 l, to na ich licznikach nagle by 1000l zostało przekroczone znacznie i tyle w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 28.12.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 A ja myślę, że mają tak przygotowane pompy, że gdyby zabezpieczenie zadziałało przy 95% napełnienia zbiornika, co powinno dać np. 1000 l, to na ich licznikach nagle by 1000l zostało przekroczone znacznie i tyle w temacie. I tu masz 100% rację. Mało kto wie, że OO kupuje się w 15oC. Powinno brakować i niekiedy sporo:) Liczniki OO są licznikami masowymi, inaczej za to jest w gazie płynnym. Tam litr to litr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 28.12.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Tez mi zostało trochę gratów z Rotha, własnie jakies rurki, gniazdka, zaworki.... Coś się da z tego sklecić? : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts