Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zbiornik oleju Roth CoEx Plus ???

OldDiver

Recommended Posts

jan_z_wolna napisał:
Lepszejsze cysterny są wyposażone w zabezpieczenie przed przelaniem. Ten przewód powinien kończyć się wtyczką koło wlewu oleju. Napełnienie zbiornika do 95% zamyka obwód i wyłącza pompę. Oczywiście 99,9% sprzedawców w naszym kraju ma to w dupie.

Sprzedawcy mają to w dupie bo od kiedy olej opałowy kosztuje ponad 4 zł/ltr to na palcach jednej ręki mogą policzyć klientów którzy tankują do pełna. Na palcach jednej ręki przez cały sezon oczywiście

piotrmak napisał:
Sprzedawcy mają to w dupie bo od kiedy olej opałowy kosztuje ponad 4 zł/ltr to na palcach jednej ręki mogą policzyć klientów którzy tankują do pełna. Na palcach jednej ręki przez cały sezon oczywiście

A ja myślę, że mają tak przygotowane pompy, że gdyby zabezpieczenie zadziałało przy 95% napełnienia zbiornika, co powinno dać np. 1000 l, to na ich licznikach nagle by 1000l zostało przekroczone znacznie ;-) i tyle w temacie.

jan_z_wolna napisał:
A ja myślę, że mają tak przygotowane pompy, że gdyby zabezpieczenie zadziałało przy 95% napełnienia zbiornika, co powinno dać np. 1000 l, to na ich licznikach nagle by 1000l zostało przekroczone znacznie ;-) i tyle w temacie.

I tu masz 100% rację. Mało kto wie, że OO kupuje się w 15oC. Powinno brakować i niekiedy sporo:) Liczniki OO są licznikami masowymi, inaczej za to jest w gazie płynnym. Tam litr to litr:)