agg476 26.12.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Witam! Mam pewien problem, bo mojemu ojcu przy budowie domu to nie przeszkadzało i tylko przytakiwał na propozycję majstrów. Więc tak ... W moim pokoju i u brata chyba też z resztą, parapet wystaje 2cm za grzejnik. Było by to ok, gdyby nie to że między grzejnikiem, a parapetem jest mniej niż 1cm przerwy(a przy zakładaniu mieli problemy żeby go tam wcisnąć, bo niestety są za wysokie te grzejniki). Z tego powodu moim zdaniem jego wydajność jest słaba, bo w pokoiku 20m2 jak zamknę drzwi na noc to jest zimno po prostu. Można to jakoś rozwiązać bez zmiany grzejnika? Nie wiem czy może wyciąć w parapecie otwór i dać kratkę ? Aha i tak przy okazji. Przy piecu jest zamontowany tak zwany ciepły powrót czy jakoś tak i jest tam pokrętło w skali chyba od 1 do 9. Na ile powinien być on ustawiony? Bo ktoś z domowników go przekręcił chyba niechcacy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 26.12.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Zmiana grzejnika. Tak nie wolno robić to jest totalnie sknocone. Od podłogi i parapetu powinno być min 10 cm dopuszczalne od podłogi 8 cm. Alke to już absolutne minimum. To dla grzejników płytowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agg476 26.12.2011 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 No od podłogi jest 7cm. Na pewno nic nie dała by kratka w parapecie po całej szerokości grzejnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 26.12.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 W takim przypadku "grzanie" konwekcyjne jest wyeliminowane pozostaje tylko "grzanie" przez promieniowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts