Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

alternatywa dla LPG - mała kotłownia, Co radzicie

Karole

Recommended Posts

andriuss ty tak na poważnie myslisz????

ogrzej moje 152m2(22,5-23st) + 38m2 (garaż-14-16st) i kubaturze 1000m3!!! Szcześć Boże

6000 za prąd w taniej taryfie to prawie 18 MWh, z CWU, czyli dla domu obliczonego na 7-8 kW, co daje niecałe 100 Wh/m2 "typowego, nowoczesnego" domu 150 m2. Arturo72 celuje w 3 razy mniej, jeśli u siebie masz kilka razy więcej, to współczuję, bo strasznie tę energię marnotrawisz. Ale to tylko przykład, chodzi o proporcje.

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wspomniałem wczesniej ze w d... mam 2 taryfe??? taki dom chciałem, taki wybudowałem, tak ogrzewam i tyle... wiec kol widzisz sam( mozesz sobie policzyc) że w moim przypadku nieopłacalne jest inne zrodło ciepła... przynajmiej przy tych cenach.. a nie po to budowałem dom żeby teraz w nim oszcżedzac... mam ochote wykąpać sie w wieeeeelkiej wannie o godz 11 -to sie kąpię o 17:43 to sie kąpię i tyle, lubię mieć w domu ciepełko to i mam ciepełko,chcę sobie otworzyc zimą przy -20 okno -to otwieram i wietrzę chałupę i co? ano nic? marnotrawie?? mowi się trudno, przy takich temperaturach jakie są obecnie jakoś te 3 stówy na miesiąc przeboleję... przy moim stylu życia na prad ,gaz, pc poszło by napewno duuuużo wiecej niż 300zł/m-c

• 2 weeks później...

Wystarczy ruszyć mózgownicą...

Masz trzy kominy,zakładając,że chesz mieć kominek to likwidujesz dwa pozostałe osczędzając ok.12tys.zł.

[ATTACH=CONFIG]92226[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]92227[/ATTACH]

A niech cię 2 kominy za 12 tysiecy a kto to buduje. Facet mnie 3 kominy z czego 2 są 4 kanałowe nie wiem czy wyniosły 3k o czym ty piszesz te kominy za 12 tys to chyba wykładane platyną w środku. Zejdź na ziemię powiedziałem już wyraźnie chcecie coś udowodnić poproszę skany rachunków za prąd a nie suchą dyskusję. Gdzie to wyczytałeś że tak bardzo kocham WUNGIEL ? Jak sam podkreślasz jakim zacofańcem i czarnogórą trzeba być aby pisać pierdoły na temat user-a nie wiedząc czym ogrzewa dom. Pozdrawiam CZARNOGÓRO.

Poleć namiary na tego fachowca, który wystawi 3 kominy za 3 000 PLN. Tu na forum, na pewno znajdzie się masa chętnych.

Tylko najpierw do niego zadzwoń i upewnij się, że nie robisz tu jakiegoś grubego błędu. Bo jeszcze gotów Cię po sądach ciągać, że mu antyreklamę robisz.