photos 27.12.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Witam. Mam pytanie do elektryka bądź kogoś kto się na tym zna. Otóż jak w temacie nie chce mi ruszyć pompa zanurzeniowa. Słychać jedynie buczenie. Pierwsze co mi przyszło do głowy to kondensator. Kupiłem wiec drugi o identycznych parametrach i niestety dalej to samo. Jak jej pomogę wystartować to idzie dobrze. Niestety silnik jest zamknięty i jedynie przez rozcięcie można się do niego dostać...W czym może tkwić problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 28.12.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Czy wirnik obraca się lekko?Jeśli tak, to przyczyna leży po stronie kondensatora i/lub cewki rozruchowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 28.12.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Może coś w środku z tym obwodem do rozruchu albo ten kondensator.Trudno bęzie coś więcej zrobić bo to hermetyczne wszystko i nie rozbierzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts