fantomek24 27.12.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 wiam chciałem rozprowadzić po domku 120 m2 ogrzewanie kominkiem (kozą) czy ktoś ma dośiwadczenie jak to wykonac i keidy sie za to zabrać jestem przez SSO, normlanie będzie instalacja gazowa, ale chciałbym wykorzystaćw ramach oszczędności ogrzewanie kominkiem, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 27.12.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Chcesz oszczędzać, to porządnie zaizoluj dom a kozę wykorzystaj dla rekreacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 28.12.2011 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 co masz na mysli zaizoluj dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 28.12.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Pewnie ma na myśli dobre ocieplenie budynku. Jeśli chodzi o kominek to polecam. Sam mam i jestem zadowolony. Przydaje się w okrasach przejściowych, gdy nie opłaca się uruchamiać całej instalacji grzewczej lub do dogrzania pomieszczeń zanim podłogówka całkiem się rozgrzeje. Są różne warianty: np z płaszczem wodnym lub rozprowadzeniem ciepłego powietrza do pomieszczeń poprzez system rur spiro i kratek.Piec typu koza, jeśli dobrze się orientuję, nagrzeje tylko pomieszczenie, w którym jest zainstalowany. Jeśli masz otwarte przestrzenie, to będzie ok. Wygląd kwestia gustu. Ja bym zainwestował w porządny wkład kominkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 08.01.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Witam, czyli nie ma szans - na rozprowadzenie ciepła do innych pomieszczeń grzejąc kozą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.01.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Koza dla mnie to urządzenie gotowe o określonej estetyce . Spróbuj sobie wyobrazić jakieś rury, sterczące z ładnego piecyka ? Da się , ale kosztem estetyki , czyli raczej bez sensu. Z tego (awatara ), pewnie by można . Jakąś podwójną rurą .Ale to w zasadzie piec. Z kozy żeliwnej , już nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts