rosomakx4 25.01.2012 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 (edytowane) I po spotkaniu z rzeczoznawcą - 5cio godzinnym ,jutro zeskanuje cały raport dla "rzeczy znawców" i niedowiarków i wrzucę na forum Edytowane 25 Stycznia 2012 przez rosomakx4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.01.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 No nikt mi nie powie, że bez wiedzy inwestora wykonawcy i kierownik budowy robią co chcą nie trzymając się projektu! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 26.01.2012 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 No nikt mi nie powie, że bez wiedzy inwestora wykonawcy i kierownik budowy robią co chcą nie trzymając się projektu! Pozdrawiam. Panie Andrzeju Z całym szacunkiem ale nie znam się na dachach, a do tej pory nie wiedziałem nawet co to płatew czy kalenica. Jeśli sugeruje Pan że w cokolwiek ingerowałem (prócz ścianki kolankowej) jeśli chodzi o dach to grubo się Pan myli chyba że sugeruje Pan że ja kazałem czy zasugerowałem nie montowanie brakujących (chyba 7dmiu) jętek czy to żeby nie robili zacięcia na płatwi(brakuje też spięcia) czy nie wypuszczanie murłaty zgodnie z projektem przez co dach w tylniej części uległ deformacji czy też to żeby krokwie dachowe pod koszem wisiały w powietrzu zamiast wspierać się na płatwi. Rzeczoznawca wypunktował 12 uchybień i jak dla mnie oczywiste są te proste zmiany - zmniejszenie ilości krokwi z 11 na 9 na strone, brakuje słupów i np desek koszowych pod wzmocnienie łat Reszty dowiedziałem się z protokołu bo - jak wspomianałem - nie znam się na dachach, to nie moja branża Wrzuciłbym ten protokół na forum ale nie mam pojęcia jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 26.01.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 skan i na jakis serwer do zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 26.01.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Panie Andrzeju Z całym szacunkiem ale nie znam się na dachach, a do tej pory nie wiedziałem nawet co to płatew czy kalenica. Jeśli sugeruje Pan że w cokolwiek ingerowałem (prócz ścianki kolankowej) jeśli chodzi o dach to grubo się Pan myli chyba że sugeruje Pan że ja kazałem czy zasugerowałem nie montowanie brakujących (chyba 7dmiu) jętek czy to żeby nie robili zacięcia na płatwi(brakuje też spięcia) czy nie wypuszczanie murłaty zgodnie z projektem przez co dach w tylniej części uległ deformacji czy też to żeby krokwie dachowe pod koszem wisiały w powietrzu zamiast wspierać się na płatwi. Rzeczoznawca wypunktował 12 uchybień i jak dla mnie oczywiste są te proste zmiany - zmniejszenie ilości krokwi z 11 na 9 na strone, brakuje słupów i np desek koszowych pod wzmocnienie łat Reszty dowiedziałem się z protokołu bo - jak wspomianałem - nie znam się na dachach, to nie moja branża Wrzuciłbym ten protokół na forum ale nie mam pojęcia jak Kierbud to odebrał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.01.2012 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 No bardzo jestem ciekaw jak ta sprawa się zakończy? W moim przekonaniu ubezpieczyciel nic nie wypłaci gdyż nawet jak wykonawca jest ubezpieczony to błędy wykonawcze musi poprawić na własny koszt. Sprawa skończy się w sądzie. Radzę obejrzeć sie za dobrym adwokatem. Życzę pomyślnego zakończenia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 27.01.2012 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Kierbud to odebrał ? Odebrał bez zająknięcia - zakładam że również bez zaglądania w projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 27.01.2012 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 (edytowane) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5f6ed6024e64ad08.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4af5cce4e92ebd93.html Jakoś się nie ładuje tak ładnie jak na innych forach,dlatego podaje linki Edytowane 27 Stycznia 2012 przez rosomakx4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.01.2012 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5f6ed6024e64ad08.html] Jessssoooo ale ten facet to chyba dyslektyk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 27.01.2012 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Piszesz o rzeczoznawcy ? Jeśli o mnie to edytowałem ze 3 razy ten post ale zdjęcia nie było widać, wkleiłem linki,myślę że wystarczy mam stan zamoknięty i dwa konty widać mam szczęście na ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.01.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Piszesz o rzeczoznawcy ? Jeśli o mnie to edytowałem ze 3 razy ten post ale zdjęcia nie było widać, wkleiłem linki,myślę że wystarczy mam stan zamoknięty i dwa konty widać mam szczęście na ludzi Tak, chodzi o ten protokół :) Stan zamoknięty to w sumie nic niezwykłego ... jeśli padało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 27.01.2012 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 A co z kontami ? Martwi mnie to bo co kąt to kąt a mi zrobili jakieś konty A poważniej - zdaje sobie sprawe z tego że nie widzicie projektu i niektóre rzeczy są nie do końca zrozumiałe Pomimo to zapytam jak taki protokół wygląda wg was w kontekście zgłoszonej szkody do ubezpieczyciela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.01.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Konta Ci zrobił, konta - to dobrze wróży. A poważnie to wszystko zależy od ubezpieczyciela. Nikt Ci tego nie powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 28.01.2012 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Nie jestem pewien czy dobrze, być może są to konta z debetem Wracając do meritum, w mojej ocenie jakby nie było nieprawidłowości i niedopatrzenia typu podniesiona ściana kolankowa o 28 cm w jednej części czy o ok 60 w części garażowej ( za nisko wylany strop) czy inne błędy dotyczące już ściśle dachu - nie zmieniona wysokość kalenicy- to niedopatrzenia kierownika budowy, to On zatwierdzał odbiory czyli potwierdzał prawidłowość wykonania. Cytując rzeczoznawce - nie powinien tego odbierać, mam być dobrej myśli, tyle na pocieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam34 31.01.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Panowie, w świetle prawa budowlanego kierownik budowy odpowiada za zgodność z projektem etapów budowy które zatwierdził w dzienniku budowy stosownym wpisem a nie inwestor.Życzę pozytywnego rozstrzygnięcia sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 01.04.2012 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 I Panie Adamie34, Pan i paru innych miało racje!!! ubezpieczalnia uznała wine kierownika budowy i wypłaci mi odszkodowanie, w jakiej konkretnie kwocie dowiem się w ciągu 10 dni, dziękiw wszyskim za pomoc nie ma co ukrywać, za podrzymanie na duchu!!!! Jeszcze raz dzięki za udzielenie się w temacie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stibdom 01.04.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 jest sprawiedliwość na tym świecie! własnie patrzyłem na datę ostatniego wpisu i doliczyłem się 2 miesięcy bez wiadomości a tu w tej samej sekundzie info z nowym wpisem - cud. jestem w podobnej sytuacji i "jeszcze" niestety jest nie wesoło:( pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.04.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 I Panie Adamie34, Pan i paru innych miało racje!!! ubezpieczalnia uznała wine kierownika budowy i wypłaci mi odszkodowanie, w jakiej konkretnie kwocie dowiem się w ciągu 10 dni, dziękiw wszyskim za pomoc nie ma co ukrywać, za podrzymanie na duchu!!!! Jeszcze raz dzięki za udzielenie się w temacie! Od tego są ubezpieczenia. Dobrze, że szczęśliwie się kończy. Tylko teraz już się pilnuj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 02.04.2012 05:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) Duża w tym zasługa McDekarza który pomógł mi na samym początku a potem z rzeczoznawcą. Pomijając to jako fachowca mogę każdemu polecić, zupełnie inna jakość w porównaniu do poprzedniej ekipy. Ktoś buduje w okolicy Tarnowskich Gór, Gliwic czy Zabrza, niech uderza bo warto. Tyle reklamy, tyle że nie komercyjnej, raczej traktujcie to jako polecenie fachowca z pierwszej ligi. Stibdom - a Ty co masz za problem ? Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez rosomakx4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 02.04.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 czytałem wątek z zapartym tchem. Widzę że miałem szczęście że trafiłem na dobrych cieśli, bo mógłbym mieć podobnie "zagmatwane" jak Ty. Tyle że u mnie, sam sobie bym narobił bigosu i nie miałbym na kogo zwalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts