Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc w wyborze technologii kominka z piecem.

Lord_Nikkon

Recommended Posts

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

ok. W ramach uściślenina moich wymagań. Chodzi mi o o kominek z funcją odzyskiwania ciepła z spalin - dokładna nazwa akumulacyjne pieco-kominki. Po pierwsze czy to w ogóle ma sens? I jaki system polecacie. Cebud wygląda interesująco ale znowu gdzie indziej ocenia się go jako porażkę technologiczną. Czy system Cebudu (tj. wkłąd grzewczy + wymiennik ciepła) jest efektywny? Może już ktoś go montował? Jakieś opinie i sugestie.

Podaj jakiś konkret . Kto jest autorem tych ocen. Wtedy

będzie można się do nich odnieść. Jeśli dalej masz na

myśli Patkanex, musisz wskazać o jaki system odzysku

chodzi. Bez konkretów nie pogadamy...

Eniu to trochę nie fer, ze nie znając autora ocen (opini), nie możesz się odnieś do tych ocen - opini. Myślałem że jesteś niezależny i bez względu kto jest oceniaczem, Twoja opinia jest niezmienna.

Autor wspomniał że był w Parkanexie i Cebudzie...

Parkanex z tego co tak na nosa przypuszczam możliwe że ma produkty Ortner, tak więc możliwe, że te systemy mają w salonie. Z tego co plaki na drzewach śpiewają wnioskuję, że Parkanex "wchodzi" na rynek z produktami Ortner. Pisałem już o tym. Nie wiem jaka jest znajomość systemów akumulacji ciepła pracowników zatrudnionych w salonach Parkanexu. Możliwe, że czysto teoretyczna na podstawie "przeszkoleń" markrtingowych.

Wiem jedno, jeżeli autor jest zainteresowany pooglądaniem na żywo takowych różnych systemów podczas pracy, ja skierowałbym go do Kominki Piotr Batura. Co zresztą konkretnie czynię.

Edytowane przez bohusz