kominiarz71pp 28.12.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Witam. Jaki mieliście koszt budowy domu na 1 m2 z wykończoną kotłownią (piec CO, grzejniki), ale bez wykończenia podłóg i łazienek (tzn. stan deweloperski)? Chciałem porównać ze swoimi kosztami. Dom parterowy 126 m2 ( z garażem w bryle). Koszt około 250 tys. zł. Czy to dużo czy normalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz71pp 28.12.2011 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Naprawdę? Więc chyba mnie trochę oszukiwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 28.12.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 U mnie SSO z dachem wyszło 900 pln za metr. Do stanu z kotłem i wszystkimi instalacjami + gk - 1800 pln za metr.Developer z tego żyje. Wątpię, żeby sprzedawał za mniej niż 3.000 za metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 28.12.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Naprawdę? Więc chyba mnie trochę oszukiwali. Jak Cię oszukali? Chyba widziałeś umowę i była w niej cena. Podpisałeś ją , więc się na tę cenę zgodziłeś. Gdzie tu oszustwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz71pp 28.12.2011 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Trochę źle się zrozumieliśmy. Pisząc stan deweloperski, to nie znaczy, że budował deweloper. Budowała ekipa, ale ze względu, że nie mogłem stale doglądać budowy oni wszystko załatwiali. Pisząc, że mnie oszukali, miałem na myśli, ze zgodziłem się na za dużo. Ale nie to jest tu ważne. Chcę porównać jaki wy mieliście średni koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 28.12.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Zgodziłeś się , wiedziałeś , sam nie zrobiłeś sobie kosztorysu , podpisałeś - nikt Cię więc nie oszukał. Ekipy też nie pracują charytatywnie. U mnie były ekipy i wiem, że pewnie zapłaciłabym 60% tego gdybym robiła sama. A ponieważ nie robiłam sama tylko wynajęłam ludzi - to kupiłam czas, wiedzę i umiejętności. To kosztuje. Przedstawiono mi kosztorys i uznałam,że cena mi odpowiada. Nikt mnie nie oszukał i jeśli już - mogę mieć sama do siebie pretensję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz71pp 28.12.2011 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Interesuje mnie tylko Wasz średni koszt budowy domu na 1 m2. Dziękuję za wszelkie inne uwagi typu podpisałeś umowę, nic nie robiłeś, itp. PISZCIE TYLKO O KOSZCIE BUDOWY SWOJEGO DOMU! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 28.12.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Stan surowy zamknięty+ścianki działowe+instalacja elektryczna+50% tynków 465zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nini 28.12.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Stan surowy zamknięty + piec CO około 1000zł/m2 (niewielki wkład pracy własnej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts