mnowak355 28.12.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Witam Mam pytanie jaki można zastosować sterownik pokojowy (najtańszy, najprostszy) do kotła Zębiec z podajnikiem na ekogroszek. Z racji dosyć wysokiej temperatury na zewnątrz wyłączam piec na noc i tak sobie kombinuje żeby wyłączyć go z mieszkania, tak tak jestem leniwy i nie chce mi się schodzić.Będę wdzięczny za podpowiedź. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 28.12.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Zależy co już masz tzn. sterownik kotła. Można zastosować jakiś termostat o ile twój sterownik ma możliwość obsługi, korzystać ze stref czasowych na CO jeśli twój sterownik ma coś takiego.Można przyciąć przepływ na zaworze N-drożnym żeby nie gotować się w domu o ile masz taki zamontowany w instalacji. Są sterowniki które umożliwiają regulację przepływu tymi zaworami przez siłowniki i sterowane są np. z laptopa bądź telefonu komórkowego.Napisz co by Cię najbardziej interesowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 29.12.2011 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Kurcze Kolego poleciałeś po bandzie. Sterownik który chciałem zainstalować chciałbym w zasadzie używać jako wyłącznik pieca np. na noc żebym późnym wieczorem nie schodził do piwnicy. Sprawdze dokładnie co kocioł ma na sobie zainstalowane to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 29.12.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Heh, może masz a nie wiesz że masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts