Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OKNOPLAST i DAKO promocje zimowe

Recommended Posts

Czysto praktyczny? Raczej nie... Jednak zgrzew HFL chociaż widać z zewnątrz natomiast jak często ogląda się "wnętrze" okna (zwłaszcza przy coraz powszechniejszym stosowaniu wentylacji mechaniczej)?

Oj tam, powszechniejszy widok niż mechaniczna to uchylone skrzydło a wtedy coś tam widać ;-) Na mnie oba pomysły wrażenia nie robią ale myśli klientów dziwnymi drogami błądzą...

P.S. Kiedyś zadałem Ci pytanie na priv na które dyplomatycznie odpowiedziałeś nie odpowiadając. Chyba wiem........ ;-)

Takie troche naciągane te rabaty. Ja zamawiając początkiem października dostałem przy płatnosci gotówką 37%, a jak robiłem pierwszą wycenę latem to było wtedy 39%. A okna mam tylko za 20.000

Jeżeli ktoś wierzy w rabat na poziomie 40% na okna to od razu widać, że nie ma pojęcia o tej branży. Takie rabaty są wyłącznie w przypadku kiedy cennik detaliczny jest z kosmosu. Rzeczywiste promocje dodatkowe w "martwym okresie" sięgają kilku % i powodują, że producenci przestają praktycznie zarabiać na sprzedawanym produkcji.

otrzymałam pierwsze wyceny Oknoplasu z różnych ich punktów przedstwicielskich - rozbieżność na pograniczu 1000 zł...najtrudniej podjąć decyzję, jakie mają w końcu być te okna :( Wydaje mi się, ze Oknoplast to jednak marka i za to też się płaci, ale może mi sie tylko tak wydaje... moje okna z roletami wychodzą ponad 30000 (13 sztuk). Mam porównywalne wyceny, z oszczędnością ok. 2000 od mniej znanych producentów i teraz się waham co wybrać

Nie wiem jakie marki porównujesz ale na pewno warto sprawdzić Vetrex, powinien być trochę tańszy a na pewno nie gorszy. Co do różnych wycen z O ; mam w okolicy 2 różnych dealerów krakowiaków, jeden daje niższą cenę a potem klienci od niego przychodzą do tego drugiego domagając się (dla nich to normalne, tu i tu krakowiacy) obsługi serwisowej. Popytaj znajomych jak z montażem i serwisem w różnych punktach i tym się kieruj.

Czasy są jakie są i wiele firm jadących na rozpaczliwie niskiej marży wyłoży się może jeszcze tej zimy, lepiej żebyś się nie dopisywała potem do wątku Kosi.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...