diosss 29.12.2011 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Witam, geodeta wykonuje dla mnie inwentaryzację powykonawczą budynku. Na działce rolnej z warunkami zabudowy (brak MPZP) 2000m2 stoi dom, który wedle planu zagospodarowania działki zajmie około 499m2 (dom, podjazd taras itp). Do tej pory byłem przekonany, że geodeta przepiszę tę wartość i podatki od terenu budowlanego zamkną się w tych 500m2. Jednak geodeta powtarza mi, że koło domu jest podwórko itp. (pomimo faktu, że tam jest trawa) i podzielił działkę na pół wpisując 1500m2 jako obszar używany pod kątem budowlanym. Jest to dla mnie dosyć dziwne. Jaka jest tutaj reguła? Dla mnie jako podatnika lepiej jak wydzielona część będzie mniejsza bo i w przyszłości podatki będą skromniejsze. Jak ktoś miał podobną przygodę niech doda coś od siebie. Z góry dzięki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts