kupiecjudex 29.12.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Rzecz jest taka, bedzie pompa ciepła, ale jako alternatywę chcę sie zabezpieczyć możliwością podłączenia gazu.Dom będzie dopiero budowany więc wszystko mozna jeszcze zmienić.Ponieważ będę mniał 4 kanały wentylacyjne Schiedla, zastanawia, sie czy w przyszłości jeden z nich będę mógł wykorzystać jako odprowadzajacy spaliny od gazu. Gaz ze zbiornia podziemnego jak już.Gdzieś juz czytałem że jest to mozliwe gdyż ze spalania gazu nie ma kondensatu i że może to być nawet zwykła PCV wyprowadzona na zewnątrz budynku.Akurat tak się składa że kanały wentylacyjne będą szły w ścianie pomieszczenia gospodarczego (kotłowni tam gdzie cała chydraulika od CO), wiec zawsze tam będzie można piec wstawić. Jeśli się mylę to trzeba jeszcze będzie kanał dymowy przeidzieć .Myślicie że będzie ok?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 29.12.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171465-Kominek-jaki-komin-czym-pod%C5%82%C4%85czy%C4%87-gdzie-wyczystka.&p=5085359&viewfull=1#post5085359 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 29.12.2011 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 No dzięki ENIU!!!!!!!!! No własnie już to kiedyś czytałem, ale dawno to było i nie pamiętałem gdzie!!! pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts