zwil 29.12.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Witam,Potrzebuje kupić czarną farbę bezpośrednio na metal. Znajomy robi mi porządną brame i potrzebuje ją pomalować. Malowana będzie w temperaturze pokojowej bo w tunelu-szklarni w którym sie grzeje więc jest ciepło. Potrzebuję porządną w dobrej cenie żeby rdza też nie wyłaziła.Proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaroll 30.12.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Jaka by to nie była droga i dobra farba proponuje najpierw wymalować podkładem, wtedy na pewno nie będzie rdzewieć.Oczywiście najpierw przeszlifuj całą bramę a następnie odtłuść benzynką ekstrakcyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwil 30.12.2011 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Jaka by to nie była droga i dobra farba proponuje najpierw wymalować podkładem, wtedy na pewno nie będzie rdzewieć. Oczywiście najpierw przeszlifuj całą bramę a następnie odtłuść benzynką ekstrakcyjną. Wole raczej cos typu hamerite, kwestia czy cos lepszego polecacie? za duzo zabawy malowania podkladem a pozniej znowu farbą, a jeszcze przesła do ogrodzenia będą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 30.12.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Temat już był powielany i opisywany na forum. Robisz dla siebie i nie chcesz robić tego długo ponownie - zrób dobrze. Podkład i dwa razy farba wierzchnia np. chlorokauczuk. Nie chesz się mięczyć i chcesz szybko to szybko na pewno będziesz miał powtórkę z rozrywki. Przerabiałem w praktyce i farby typu hemerite i proponowane rozwiązanie. Zrobisz jak uważasz, a najlepszą nauką jest własne doświadczenie - długo zostaje w pamieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 30.12.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Jeżeli chodzi o nakłąd pracy to dobrze będzie jeszce odtłuścić powierzchnie przed pomalowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 30.12.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Jeżeli porządna brama i chcesz mieć porządnie to zrób ocynk i pomaluj. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwil 30.12.2011 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Temat już był powielany i opisywany na forum. Robisz dla siebie i nie chcesz robić tego długo ponownie - zrób dobrze. Podkład i dwa razy farba wierzchnia np. chlorokauczuk. Nie chesz się mięczyć i chcesz szybko to szybko na pewno będziesz miał powtórkę z rozrywki. Przerabiałem w praktyce i farby typu hemerite i proponowane rozwiązanie. Zrobisz jak uważasz, a najlepszą nauką jest własne doświadczenie - długo zostaje w pamieci. Czyli podkład zastosowac standardową minie tą bordowawą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 02.01.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Stara minia została już podobno wycofana ze sprzedaży z uwagi na ołów. Ja dawałem Corine dedykowaną na lekko zardzewiałe powierzchnię. Jeżeli brama jest nowa to może być każda zwykła farba podkładowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts