Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

OOOO witam Cię Olu w moich progach :)

A ze zdolniacha... dzieki babeczki za miłe słowo - mieszkalam kiedys na obczyźnie, dokladnie mowiąc na francuskiej wsi. Nic tam nie było - ni telefonu, ni netu - jedynie radio i francuska telewizja. Z nudów nauczyłam się wyszywac, robic na drutach, szydełkować.

A teraz czasem mi sie to przydaje i frajde robi - zwlaszcza jak cel jest zbożny :)

Dzieki za miłe slowa!

Aniu - jak trochę trzódke ogarne to popatrze na te Twoje okna, chociaz ja na razie to na etapie fug jestem i specjalista okienny ze mnie zaden.

A'propos fug - dzwoni do mnie dzis moj fachura i pyta: "Pani Magdo nie pomyliło sie cos Pani? jaśminowe fugi mam kłaść do białych płytek???"

Ja: Nie, panie D... - jasminowe do drewnopodobnych.

Pan D: To co szara do tych białych????

Ja: Nie - szara do wiatrołapu

Pan D - no to jaka do białych

Ja: Biała

Pan D. Ale ja tu białej nie widze

Ja: Bo zapomnieliśmy kupic :D

.

Fugi nie kupiłam :D

A co do przestoju to...

W międzyczasie umowiłam się z meblarzami do kuchni - zrobili mi wycene, w tym tygodniu bede dogrywac szczegóły.

Łazienka dolna wypłytkowana, wygładziowana - czeka sobie na lustro, oswietlenie, szybe od prysznica i szafke (z ta ostatnia najdłużej zejdzie - cała reszta powinna być do końca miesiąca).

Dziś bede "układac" wirtualnie płytki w górnej łazience tzn musze dopracowac detaliki zeby chłopakom zrobić "fotki" każdej sciany.

Oni trzymają sie tych rysunkoww każdym detalu więc musze uważac co chcę :D

hej:bye: jestem i witam się u Ciebie;)

dzięki za namiar.

Tę,którą wkleiłam znalazłam na allegro (wkleję stronkę). Przejrzyj - jest tam tam tego sporo:rolleyes:

http://gallerylux01.fotodruk24.nazwa.pl/spa/

Mam jeszcze taką z dodatkiem limonkowej zieleni:rolleyes:

a może wkleję te nasze razem dla porównania......

spa50330.jpg

spa50403.jpg

luksfer.jpg

Niestety dokladnie tej samej z limonka nie moge namierzyc (fotke mialam z inspiracji łazienki) ale w necie widzialam podobne limonki:rolleyes:

Madzia podobaja Ci sie kamczki wiec moze cos takiego? http://pixers.pl/fototapety/kamienie-spa-z-kropli-wody-20334373

Szafke do dolnej łazienki zamowiłas u stolarza? Jaka bedzie-taka jak na inspiracji Agnieszki?

dziewczyny pomóżcie - robic wnęke czy nie?

Mowię o wnęce nad wanną w górnej łazience?

Dla przypomnienia - mowie o tej łazience - wnęka miałaby byc od strony wc, na wysokość jednej płytki

Nie lubie wnęk, ale ta mogłaby byc dość praktyczna - jest szansa ze w niej schowałaby sie wiekszość kosmetyków i wchodząc do łązienki nie byłoby widac tego bałaganu

04a.jpg

Kolejna sprawa - w miejscu gdzie na tej wizualce jest obrazek myslałam zeby dac fototapete, ale może nie jest głupim pomysłem zeby dac tam jednak obrazek? Więc co - fototapeta czy obrazek pbez ramki?

Pomózcie!