szocik 25.02.2013 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 (edytowane) Deska na wizualce wyglada pstro, a cegielka... Edytowane 25 Lutego 2013 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.02.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Zrób biała cegiełkę i daj daszek nad drzwiami. Może położyć na daszku kawałeczek dachówki bitumicznej. Albo można powycinać dachówki z grubszego materiału, z filcu np. Zasłonka fajna. Nie podszywaj, bo będzie widać. Kup w pasmanterii proszek, albo taśmę do podlepiania i przyprasuj żelazkiem przez szatkę-łatkę Będzie ładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 25.02.2013 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Eee, podszycie nie wygla żle - podszyłam ręcznie, nie widac zupełnie. Musze dac tylko do podszycia taśmą. Chciałabym ja zrobic taka ... z grzywką a najbardziej w tej zasłonce podoba mi sie cena (11zl/metr) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 25.02.2013 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 A co do cegiełki - super to by wygladała prawdziwa biała cegła,ale tapeta... sama nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.02.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 A co do cegiełki - super to by wygladała prawdziwa biała cegła,ale tapeta... sama nie wiem... Są płytki ceglane białe w Elkaminodom. To są chyba najtańsze. Jakbyś kładła tam tyko kawałek, to może nie kosztowałoby za dużo Do tego niebieskie, albo turkusowe drzwi i okiennice... albo fioletowe Tapeta to tapeta, wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 25.02.2013 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Tylko ja nie wiem czy warto wpedzac sie w koszty. Ta cegielka to bedzie ze 300zł. Majce pewnie bedzie wszystko jedno jak to bedzie wygladało z zewnątrz. I czy to bedzie farba, tapeta czy cegła bedzie jednakowo zaskoczona i zadowolona. Dlatego mysle usilnie, ale coraz bardziej zaczynam wracać do farby na scianach. Ewentualnie moze w pozostałej części pokoju jakas delikatna tapeta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 25.02.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Nie, no my też chcemy być zadowolone, nie tylko Majka:lol2: Domek będzie domkiem, gdy ściany wytapetujesz cegłą, może namalujesz takie nierówne, bajkowe cegiełki:cool: A górna cześć - tapeta w "deskę"?Jest taka, nawet nie wiem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 25.02.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Nie, no my też chcemy być zadowolone, nie tylko Majka:lol2: A nieeeeee, no to zmienia całkowicie postać rzeczy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpestka 26.02.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Muszę przyznać, że zawsze z niecierpliwością czekam na zdjecia z Twojego domu. Łazienka jest zachwycająca i sama chciałabym mieć tak dopracowaną, zwłaszcza, że planuję też umiejcowienie wc obok prysznica oddzielonego szybą. Czy mogę prosić Cię o kilka rad technicznych (a może i zdjęć) jak masz położone płytki między szybą a odpływem, czy tworzy się tam klin widoczny od strony prysznica? I na jakich uchwytach masz zamontowaną szybę, czy była zamawiana u stolarza i montowana jeszcze w trakcie kładzenia glazury czy już po wszystkim. I czy część ze stelarzem wc jest wysunięta do przodu względem części prysznicowej (tej z deszczownicą). Bardzo dziękuję. Mam nadzieję, że nie zaśmiecam Ci wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 26.02.2013 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Muszę przyznać, że zawsze z niecierpliwością czekam na zdjecia z Twojego domu. Łazienka jest zachwycająca i sama chciałabym mieć tak dopracowaną, zwłaszcza, że planuję też umiejcowienie wc obok prysznica oddzielonego szybą. Dziękuje, bardzo sie ciesze ze ktos podgląda moj watek Czy mogę prosić Cię o kilka rad technicznych (a może i zdjęć) jak masz położone płytki między szybą a odpływem, czy tworzy się tam klin widoczny od strony prysznica? Klin sie tworzy, ale nie jest on duzy (zdjecia sa jeszcze z czasów, przed sprzątaniem - dzis niestety nie mam możliwosci zrobienia Ci innych) Od strony wc nie ma zadnej różnicy poziomów: I na jakich uchwytach masz zamontowaną szybę, czy była zamawiana u stolarza i montowana jeszcze w trakcie kładzenia glazury czy już po wszystkim. Szyba włożona jest przy podłodze w ceownik - w pozostałych miejscach jest przyklejona. Gdybym robiła to raz jeszcze na górze też dałabym ceownik, albo przynajmniej jakies boczne zaczepy. Byłoby bardziej stabilniej - teraz zle nie jest, szyba sie nie rusza, ale trzeba uważać zeby mocniej sie o nia nie oprzeć. I czy część ze stelazem wc jest wysunięta do przodu względem części prysznicowej (tej z deszczownicą). Tak - częśc z WC jest wysunieta (widzisz to dobrze na pierwszym zdjęciu), ale to dlatego zeby ukryc stelaż. Jezeli masz możliwość schowania go w scianie to nie jest to konieczne Mam nadzieje ze cos pomogłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 26.02.2013 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Aaaa - jeszcze dodam - ten klin, ktory widzisz pod szyba to jest jedna ze stron tego ceownika, to nie płytki - płytki byłoby bardzo ciężko przyciąć (w najwyższym miejscy klin ma ok 1 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpestka 26.02.2013 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Bardzo dziękuję. Wiele mi to wyjaśnia. Rozumiem, że ceownik był wklejany przez glazurnika. A czy był kupowany u szkalarza razem z szybą? Jeszcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 27.02.2013 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Ceownik wklejany był przez glazurnika, ale przywieziony przez szklarza (przywiozł go jak przyjechał na pomiary). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 27.02.2013 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Madziu, Mnie wystarcza wyobraźni , ale jak już kiedyś pisałam jakoś bardziej od cegły deska bielona mi tam pasuje. Będzie lżej. Z cegły zrobiłabym co najwyżej cokolik . Boazeria nie jest droga. Drzwi i okiennice pomalowałabym na grafitowo lub niebiesko. Bardzo fajny pomysł na dach napisała Pesteczka. Może górę zabudowy pochylić by uformować właśnie daszek? Wtedy byłoby super . Zasłonka fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 27.02.2013 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 (edytowane) Schody (wg projektu Pestki - niestety kolor nie taki jak u pestki ) Najlepiej wygladają przy sztucznym swietle, przy dziennym sa trochę ... pomarańczowe. Ale generalnie...nie jest źle Edytowane 27 Lutego 2013 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola.U 27.02.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Mnie się schody podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 27.02.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Super wyglądają . Fachowiec dał radę . Pesteczka będzie bardzo dumna i szczęśliwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 27.02.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Dla mnie schody-bomba! Swietnie wygladaja na tle tej szarej sciany.Faktycznie Pestka powinna byc dumna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.02.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Oooooooooooooooooooooo......... QRCZĘ PIÓRO wyszło lepiej niż myślałam. http://emotikona.pl/gify/pic/wrozka.gif TO JA CZARODZIEJKA Ależ sobie kadzę Duma mnie rozpiera. Szocik, nie martw się kolorem, on się trochę z czasem zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 27.02.2013 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 (edytowane) Pestko ja tez jestem z Ciebie dumna i dziekuje raz jeszcze! Jedyne co to pluje sobie w brode, ze nie pojechałam zobaczyc wybarwienia pojedynczego stopnia. Mogłabym wtedy zareagowac, a tak... no musze pokochac ten kolor co dostałam. Zadzwoniłam dziś nawet do właściciela firmy, ktora mi je robiła z pytaniem czy jak one sie zniszcza to wtedy je mozna przecyklinowac i kolor im zmienić, a on mi na to, ze one sa wybarwione a potem położone sa 4 warstwy lakieru. Ciężko bedzie to zedrzeć Tak więc schody mam solidne, tylko troche pomarańczowe :D A wogóle to włacza mi sie mój wrodzony PERFEKCJONIZM. Jak pomysle ile godzin poswięciłam na znalezienie odpowiedniej podłogi, która miała mi pasowac do mebli... a teraz największy i najdroższy mebel mi do nich nie pasuje to troche jestem zła, no! Te schody mają zupełnie inny odcien niż podłoga. Tego na zdjęciach nie widac, ale podłoga jest raczej zimna, a schody ciepłe (gorące wprost ) Edytowane 27 Lutego 2013 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts