Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Powtórzę za klasykiem (Duś) - "Sama jesteś pomarańczowa" :D

Madziu, schody wyglądają F * A * N * T * A * S * T * Y * C * Z * N * I * E. Stolarz się teraz nie opędzi od zamówień :).

Pisałaś u mnie, że kupiłaś deski na domek. Kiedy ruszacie z "budową"? :D

Aaa... jak już Gumisia wyszła z "jamki" to masz potwierdzenie jakie wrażenie robią Twoje schody :D

Gumisieńko :hug: :bye:

Edytowane przez julianna16

Dziekuje Ewo za miłe słowa!

Gumisia wyszła z jamki :) :) :)

Gumisiu słyszysz to!!!!

Deski zakupione. Miejsce zakupu - tartak! Koszt - 70zl za całość :D :D :D

Budowa rusza jutro, chyba ze bedzie straszny hałas to moze damy sąsiadom w niedzielę odpocząć i zaczniemy w poniedziałek :)

Sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie. Moj małzonek nakrecony, a to najważniejsze.

Jak ja lubie kiedy on się na coś nakreci i zaczyna kombinowac.

Dzis siedze sobie w pokoju Kuby (naszego najstarszego syna), siedzę na łózku, gapię się na sciany i mysle... minuta, dwie... pięć.

W pewnym momencie moj małzonek mowi do mnie - nie kombinuj, jeszcze jednego nie skończyłem :lol2::lol2::lol2: A ja kombinowałam, kombinowałam i ... połączyłam takie 2 pomysły w jedno...

7b01623ec693362090527763622c2132_b.jpg

biurko.JPG

I wyszło mi takie cos....

pokoj4.JPG

Kolory tymczasem przypadkowe. No może poza podłoga bo jest niemalże identyczna.

A dokładniej mowiąc taka:

chlopaki.JPG

Edytowane przez szocik

Ale masz fajnych chłopaków :D

Podłoga cudna - uwielbiam takie jasne :yes:

A efekt kombinowania bardzo na tak :D. Podobnie kombinuję w mojej pralni - chcę tam dla siebie taką ściankę bym mogła dłubać ręczne robótki i szyć na maszynie :).

Szkocik gratuluje!! Schody wg projektu PESTKI(!!!) wygladaja extra! Sa takie lekkie przez ten linki. Nie wyobrazam sobie innych!

A podloga u Twojego syna extra! Widze ze dosyc mocno wybielone chyba ze to tylko tak na zdjeciu. Ja wlasnie sie zastanawiam jak mocno wybielic moje. Mam je polozone surowe a kolor bedziemy robic za jakis czas ale probki ktore nam podlogowy robil juz w porownaniu do surowej deski jakos mi sie nie widza. Surowa deska najbardziej mi sie podoba.

Sluchaj ta scianka w pokoju synka jest tez EXTRA bomba. Syn jest porzadny? W sensie trzyma porzadek??

Edytowane przez Beata Weronika

o Nelli do mnie zajrzała - witaj kochana!!!!

Beatko podłoga u chłopców to panel - ale taki dobrze udający deske ;) Jest bardzo jasny i mało usłojony.

Młody jest "dość" porządny - na razie się stara, ale zobaczymy jak sie sprawy rozwina :)

Pestko kolorystyka czysto przypadkowa - deska równiez. W pierwszej wersji chciałam ten pokój zrobic w kolorach biało-granatowych z dodatkiem brazu i szarości, czyli cos w ten deseń: dziecinny_klasyczny_bialy_niebieski_1712374.jpg

Ale wystraszyłam się ciemnej podłogi (kurz+ widoczne rysy). Stad podłoga pojawila sie jasna.

o Nelli do mnie zajrzała - witaj kochana!!!!

Beatko podłoga u chłopców to panel - ale taki dobrze udający deske ;) Jest bardzo jasny i mało usłojony.

Młody jest "dość" porządny - na razie się stara, ale zobaczymy jak sie sprawy rozwina :)

Pestko kolorystyka czysto przypadkowa - deska równiez. W pierwszej wersji chciałam ten pokój zrobic w kolorach biało-granatowych z dodatkiem brazu i szarości, czyli cos w ten deseń: dziecinny_klasyczny_bialy_niebieski_1712374.jpg

Ale wystraszyłam się ciemnej podłogi (kurz+ widoczne rysy). Stad podłoga pojawila sie jasna.

Szkocik !! Ja tez sie zakochalam w tym zdjeciu i nie spalam po nocach bo bilam sie z myslami czy dac taka podloge ale WSZYSCY mi odradzali. Wiec daje jasne deski. Juz sa polozone nawet :) Reszta to bedzie granat, troche zoltego i biel.

Ja musze jakoś w to wkomponować czerwony samochód - dokłądnie mowiąc taki:http://hokus-pokus.net.pl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/s/i/signal_meble_5_.jpg

Łóżko jest w dobrym stanie i młodemu nadal sie bardzo podoba, więc bez sensu byłoby dla jakiegoś widzimisie mamusi je zmieniac. Reasumujac - granat na razie chyba musi zaczekać.

Powiedzcie jaki kolor mebli zrobic, zeby pasowały i do tego łóżka i zeby, kiedy przyjdzie pora na wyrzucenie "autka" i wstawienie normalnego łózka nie trzeba było mebli wymieniac.

No i jaki dac kolor scian oczywiście?

Może zostawić biały, bedzie uniwersalnie i bezpiecznie...?

nieeeeee, granatowy jak najbardziej pasuje - .zle się wyraziłam. Bardziej chodziło mi o taka granatowa ścianę, na której postawię łóżko. WYdaje mi sie ze bedzie zbyt ciemna - do białych mebli pasowałaby jak ulał do czerwonego łózka - średnio.

Z Twoich inspiracji ta szara wersja mi sie najbardziej podoba - zreszta ta inspiracje druga mam zapisaną i mysle jak ją zrobic w pokoju u młodszego. Mały ma oprócz łózka jeszcze szafę i komode - również czerwone. Dokupic mu bedzie trzeba jeszcze jakies biurko i właściwie zestaw mebli bedzie w komplecie. Ale o tym pokoju bedzie kiedys... on nie jest priorytetetm, bo właściwie jest wyposażony. Brakuje mu tylko dekoracji i jakiegoś sensownego poustawiania.

Dzis... pokoj najstarszego :) W tym pokoju w chwili obecnej stoi wyłacznie łóżko-samochód. Nie ma zadnych innych mebli. Trzeba je kupic/zrobic bo młody nie ma miejsca do odrabiania lekcji.

Chciałabym zeby one nie były juz takie dziecinne, a raczej zeby szły w kierunku mebli młodziezowych. Tak zebym za 2-3 lata pomalowała sciany, zmieniła łózko i ,,, JUZ :)

Myslicie ze białe będa ok?