Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć szociku - moje forumowe guru :) Nie było mnie trochę na FM, bo zdążyłam się wprowadzić do domq :) Dopiero teraz się ogarniam z zaległościmi i tak jakoś "przypadkiem" mi się tutaj kliknęło :)

Normalnie bajkę w tym swoim domu odstawiasz, niby mnie nie dziwi - powinnam się była spodziewać wysmakowanych "cudów - wianków" no ale i tak... :jawdrop: Pięknie!

pozdrawiam

Pisze na dwa fronty, bo różne osoby zaglądają do watku dziecięcego i do mojego, a wszystkie opinie sa dla mnie super cenne :)

No to pokazuje kawałek domku i zasłonki, ktorych próbkę nabyłam zeby sprawdzic jak się ze scianami komponuja.

Co myslicie?

domek.JPG

Troche mi jakos smutno się wydaje. Chciałabym to jakos udekorowac jeszcze - tzn wrzucić troszke tej zieleni.

I tu mam 2 pomysły

1. Pomyslałam o lampce nad drzwi (nie bedzie swiecić bo za nisko jest i boje się zeby ktores dziecko mi tam łapek nie wsadziło - taka atrapa znaczy sie to bedzie) i o numerze domu po prawej stronie od wejscia.

2. Literki z imieniem Maja na drzwiach umieszczone - coś w ten deseń - tylko w odcieniach zieleni oczywiście :)

imiona_kuba.JPG

No i wreszcie zasłonki obiecane - w zetknięciu z okiennicami (sa od nich jasniejsze)

kolory5.JPG

i w towarzystwie sciany:

kolory4.JPG

Powiedzcie czy nie za delikatne? Wolałabym groszki ale te próbki co przyszły to raczej limonka i groszek niz mięta, więc nie pasuja mi do okiennic.

Przepraszam za szczerość ;)-szkoda, że drzwi białe, wszystko się zlało, pomimo okuć. Ten zielony na okiennicach "jak Filip z konopi" wygląda, szczerze -to mi nawet ten zielony kolor nie widzi się. ( może ja lewą nogą wstałam?:rolleyes:)

Dalej obstaję przy niebieskich okiennicach i drzwiach, bez przecierek:)

Natalia, swiat byłby nudny gdyby wszystkim to samo sie podobało. Dzieki za opinie :)

Mnie jakoś niebieskie okiennice do lawendowych scian tak nie do końca sie widziały i nie widza zupełnie. Cieżko by mi było ten błekit tudzież granat zgrac z reszta pokoju, ale wiesz te okiennice maleńkie sa, malowanie zajmuje chwile... może kiedyś...

ależ misterny ten wzór na podusi!!! Ale efekt za to będzie świetny. Ciekawa jestem jak im się będzie spało...już normalnie zazdroszczę im takiego biwakowania ;-)

gumisiu - gdzie twój watek???? Chciałam coś podpatrzyć i wyskakuje mi że nie mas strony?????

a co ty kochana chcesz u mnie podpatrzyc;):)

Ja też mam wrażenie, że okiennice i drzwi powinny być w tym samym kolorze - mięta jest świetna jak dla mnie. Numer domu by się przydał. Pomysł z lampką super :) ale poszukała bym może takiej choćby słabo świecącej, z jakąś diodą czy coś. Jakaś może na baterię, z zamkniętym światełkiem... Taka mini laterenka :cool:

Ja myślę, że domek ma inny efekt w całości pokoju. Na zdjęciu widzimy tylko jedną ścianę, a przecież reszta jest lawendowa :)

Drzwi może faktycznie lepiej na zielono?

Tak by to mniej więcej wyglądało :) (literek nie potrafię takich ładnych zrobić ;))

http://img853.imageshack.us/img853/3933/domekmaja.jpg

A ja wogole zaczełam się zastanawiac nad tym zielonym. Jak przykladam te zasłonki to jakies takie mdłe sa, a jakby tą zieleń zrobic taką weselszą. Jakas limonkę, albo taka wiosenna trawkę...

Na razie robie sobie przerwe od domku.Majka sie wprowadziła do swojego pokoju, teraz pora na nas. Może do końca tygodnia i my przespimy sie w swoim pokoju.

Do Majki pokoju powolutku bede szukac zasłonek. Jak znajde jakies fajne to może zmienie kolor okiennic i drzwi, bo faktycznie chyba lepiej jak maja inny kolor niz białe.

a co ty kochana chcesz u mnie podpatrzyc;):)

Gumisieńko, listwy przypodłogowe!!!!! Kiedyś mi mailem wysłałaś wiadomość jak "som" zrobione + zdjęci i qrcze, mąż dobrał mi się do kompa i bez uprzedzenie "wyczyścił" :-( no i nie mam, a wiem ze masz białe- drewniane -proste - takie jakie "kcem" :-)

Gumisieńko, listwy przypodłogowe!!!!! Kiedyś mi mailem wysłałaś wiadomość jak "som" zrobione + zdjęci i qrcze, mąż dobrał mi się do kompa i bez uprzedzenie "wyczyścił" :-( no i nie mam, a wiem ze masz białe- drewniane -proste - takie jakie "kcem" :-)

Kochana-to dawaj maila i Ci przysle jak kcesz:D

szocik-sorrki juz spadam;)

Szocik z tym kolorem drzwi poczekaj, az dodasz inne elementy, ktore planujesz - zaslonki, laweczke itp

choc propozycja Ewy mi sie podoba :) to nie widzimy calego pokoju .......... ustaw to, co ma byc i sama zobaczysz, czy bedzie potrzeba zmiany koloru drzwi :) pomalowac zawsze mozna ;)

mojej corce nawet nie pokazuje, jakie cuda tworzysz dla swojej Majki, bo by mi zyc nie dala ;) a u nas na to miejsca nie ma

ale marze o tym, by przed domem zrobic domek z drewna ze zjezdzalnia i piaskownica :)

jednak te gotowe sa potwornie drogie, wiec trzeba bedzie cos wymyslic ;)

Słonko moi juz sie do domku wprowadzili - dopoki sie nim nie nacieszą nie ma szans na zmiany :)

Najwieksza frajda to okiennice i drzwi właśnie - można je zamknąć przecież! :)

W niedzielny ranek Majka wołała chłopców - "zapraszam w gościne", a ci o dziwo przyszli i jak nigdy bawili sie z nia chyba ze 2 godziny.

Chłopcy sa duzo starsi i generalnie młoda im przeszkadza :)

Dzis poszukiwałam łóżka dla młodej.

Znalazłam takie (jest oczywiście w wersji białej). Moze byc z szuflada lub bez - niestety troche drogie :(

http://www.pinio.com.pl/images/m/316.jpg

do tego mogłaby byc skrzynia na pościel:

http://www.pinio.com.pl/static/img/elementy_skrzynie2.jpg

i komoda:

http://www.pinio.com.pl/images/m/186.jpg

Edytowane przez szocik