Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W sypialni pojawiły sie panele. To był ostatni pokoj bez podłogi.

Pytanie - co teraz dalej?

Poszukuje ładnych, jasno-szarych sypialni z dodatkiem fioletu... ewentualnie innego intensywneo koloru.

Na razie najbardziej utkwiła mi w głowie ta inspiracja, ale mam tylko jej jedno zdjęcie, nie wiem gdzie ja znalazłam. Moze wy kojarzycie inne zdjęcia tego pomieszczenia?

sypialnia11.JPG

Za plecami tego łózka jest wg Was tapeta? A moze całkiem co innego?

Dzis mamy łóżko niskie w kolorze ciemnej czekolady. To sosnowe łózko, ktore pewnie idzie przemalowac jakby co.

Lampa mi sie bardzo podoba na tym zdjęciu, ale małzonek nosem kreci, na kolejna poprawkę (tymczasem kabli nie ma wyprowadzonych). No i ten obraz jest niesamowity - bardzo zycia nadaje temu pomieszczeniu.

Lubię!

Edytowane przez szocik

Olu, ale się ciesze ze zajrzałaś. Dziekuje za komplement. Przed chwilka podziwiałam ponownie Twoj domek - piekny jest. Te betony, szarosci, kominek. Slicznie :)

Poduszka jest jedna jak na razie - to jest jej prawa i lewa strona :)

(zabrakło szarej włóczki dlatego nie jest taka sama po obydwu stronach :p)

Szocik, mam dla Ciebie pomysł na bardzo praktyczny i wielce potrzebny prezent dla Twojego M. do kupienia przed następną zimą.

Musisz mu kupić ergonomiczną szuflę do śniegu Fiskarsa. Dodatkowo możesz dołożyć odgarniacz.

A propos takich różnych narzędzi, skoro idzie wiosna, to są też ergonomiczne szpadle i łopaty. Mówię z naprawdę głębokiego doświadczenia. Warto zapłacić więcej i ocalić kręgosłup, ręce i... stawy w nogach. Fiskarsem nawet ja daję radę kopać bez zamęczenia się.

A za tym łóżkiem na Twojej inspiracji to według mnie obraz

A tu jeszcze szare sypialnie nie fioletowe tu pomarańcz, którego nie lubię ale w tej sypialni jakoś mi się spodobał

http://img846.imageshack.us/img846/5453/pomfy.jpg

Uploaded with ImageShack.us

no i turkus

http://img641.imageshack.us/img641/3841/turkr.jpg

Uploaded with ImageShack.us

W sypialni pojawiły sie panele. To był ostatni pokoj bez podłogi.

Pytanie - co teraz dalej?

Poszukuje ładnych, jasno-szarych sypialni z dodatkiem fioletu... ewentualnie innego intensywneo koloru.

Na razie najbardziej utkwiła mi w głowie ta inspiracja, ale mam tylko jej jedno zdjęcie, nie wiem gdzie ja znalazłam. Moze wy kojarzycie inne zdjęcia tego pomieszczenia?

sypialnia11.JPG

Za plecami tego łózka jest wg Was tapeta? A moze całkiem co innego?

Dzis mamy łóżko niskie w kolorze ciemnej czekolady. To sosnowe łózko, ktore pewnie idzie przemalowac jakby co.

Lampa mi sie bardzo podoba na tym zdjęciu, ale małzonek nosem kreci, na kolejna poprawkę (tymczasem kabli nie ma wyprowadzonych). No i ten obraz jest niesamowity - bardzo zycia nadaje temu pomieszczeniu.

Lubię!

Szocik, tu masz podobną tapetę.

http://www.houzz.com/photos/424971/Lincoln-Park-Residence-contemporary-bedroom-chicago

A tak w ogóle to nie wiem, czy się witałam :bye:

diano-tereso, wyanno - witajcie w moich progach. Mam nadzieje ze zagościcie u mnie ciut dłużej :)

Dziekuję slicznie za inspiracji. Kurcze - chyba turkus zaczyna mi sie podobac :)

Tymczasem wymysliłam mezowi kolejna robote. Bedzie mi nad łózkiem robił ... "beton" :D Początkowo zachwycony nie był, ale uległ po dłuższych namowach :)

Kupiliśmy dzis Caparol Armareno 700

Tu możecie podejrzec filmik: http://www.youtube.com/watch?v=HLxcVOtAZ4I

Na filmiku robia z niego trawertyn - ja bym nie wydzielała prostokatów, zostawiła jedna "betonowa" ściane. bez malowania próbka ktora widziałam miała kolor bezowo-szary. Chyba bede go chciała wybarwić na szarośc, ale o tym zdecydujemy jak sciana bedzie gotowa.

Jak Wam sie widzi ten pomysł?