Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

szociku, biorąc pod uwagę, że sama sobie zrobiłam beton, to pomysł mi się bardzo widzi :yes:

I też mnie ostatnio w stronę turkusu coś ciągnie. Zdradzam swoje szarości i czernie. Starzeję się chyba :rotfl:

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja ten turkus to ewentualnie w dodatkach bym dała...

Bo w sumie gdybym dała obraz w tym stylu (chodzi mi o kolorystykę - Picasso to tylko przykład) to potem kwestia zmiany dodatków to juz pikuś.

http://pl.maestroarte.com/media/catalog/product/cache/6/2/30026/4/image/650x487/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/Obraz_na_sciane_Inspiracje_Picasso_3.jpg

Jakas poduszka, moze zasłonki... i inne pomieszczenie

Moze byc turkus, moze być czerwień, żółty, zielony...

no to byle do poniedziałku Dziewczęta:cool: mnie cena wskazuje raczej na pokrowiec bo pufy podobne to widziałam za kilkaset zł:bash::bash::bash:juz nawet myślałam, żeby sie pokusić o wydzierganie - w zyciu ani szydełka ani drutów w rękach nie miałam...jesli się okaże , że ten biedronkowy pokrowiec jest ok to wypełnienie bedzie juz dla mnie pikusiem :D

Ale się dziewczyny sprawiły :yes: To ja też coś dołożę, choć może nie w ulubionych przez Ciebie kolorkach i nie wszystkie inspiracje to sypialnie. Chce Ci jednak kilka zestawień kolorów zareklamować:

Bedroom_concrete-01.jpg Bedroom_concrete-02.jpg Bedroom_concrete-03.jpg Bedroom_emerald_green(Roche_Bobois).jpg Bedroom_green.jpg

Ciąg dalszy nastąpi

Ale że co? :rotfl:

Że kolor czy, że ramka dopasowana do kocyka?

No że ten turkus. No. I w sumie że ramka też. Przecież Ty dałaś nawet zdjęcie galerii czarno-białe, żeby się kolor drewniany nie panoszył, a tu nagle turkus... Co to się powyrabiało na tym świecie. Nic już nie ma pewnego na muratorze :D

Tymczasem wymysliłam mezowi kolejna robote. Bedzie mi nad łózkiem robił ... "beton" :D Początkowo zachwycony nie był, ale uległ po dłuższych namowach :)

Kupiliśmy dzis Caparol Armareno 700

Tu możecie podejrzec filmik: http://www.youtube.com/watch?v=HLxcVOtAZ4I

Na filmiku robia z niego trawertyn - ja bym nie wydzielała prostokatów, zostawiła jedna "betonowa" ściane. bez malowania próbka ktora widziałam miała kolor bezowo-szary. Chyba bede go chciała wybarwić na szarośc, ale o tym zdecydujemy jak sciana bedzie gotowa.

Jak Wam sie widzi ten pomysł?

Mnie ten pomysł się podoba:yes: Sama przecież chciałam zrobić sobie taką betonową ścianę za wezgłowiem :D

PEsteczko dziekuje slicznie. Zestawy kolorystyczne sliczne. Ten turkus w dodatkach... jestem co raz bardziej na tak :)

Jakoś tak zywiej niz z tym fioletem, ale może ... to kwestia fioletu na inspiracjach. Jak on bedzie bardziej lawenda to bedzie tez git. Tak czy inaczej - sciany beda szare i to juz pewne bo farba kupiona.

A co do betonu... no wyzwanie dałam mojemu małzonkowi. Myslicie ze bazując na filmiku da sobie z tym rade?

On nigdy nie robił takiego "betonu".

Ma sobie gdzies poćwiczyć wcześniej. No zobaczymy - moze po weekendzie bedzie juz cos na scianie :)

Szociku mąż z pewnością sobie poradzi i będzie to super wyglądać, ja osobiście uwielbiam turkus i dziś rano właśnie myślałam by moje fioletowe dodatki w sypialni zamienić na turkusowe :D, a faktycznie jakbyś dała taki obraz nad łóżkiem to dodatki co miesiac mogłabyś zmieniać bo wszystko będzie fajnie pasować.