Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

~słonko ty chyba czytasz w moich myslach.

Własnie przed chwilą dokladnie o tym myslałam.

Obraz bedzie bardzo kolorowy - przynajmniej takie było zamowienie.

A narzuta musi byc bardziej stonowana. Może nie szara - bo chyba bedzie bardzo smutno, ale jakas szara z akcentem kolorowym.

Do tego dałabym dywanik i on mogłby miec troche koloru.

Tymczasem czekam na obraz - bedzie na koniec maja, może początek czerwca...

OOOO Gumisia - gratuluje jeszcze raz - tym razem u siebie :)

Wezgłowie bedzie wysokie. Na razie jakies zwykle - ot drewniana decha, pomalowana na biało - kaski nie mamy na nowe łóżko i w swoim dotychczasowym wymienimy tylko jeden element. Kiedys jak już skończa nam sie dotychczasowe 152 priorytety to wymienimy i to łóżko na cos lepszego :)

Madziu strasznie podoba mi się to co zaproponowała Asia (Nihiru). Nawet na inspiracji z ażurowym kloszem też masz taki pomysł z lampami i obrazami. To zdecydowanie moje klimaty (drabinka, thonety, cudne lampy :D), więc ogromnie mi się podoba. Zauważ też, że przy takiej stojącej lampie będziesz miała większą możliwość regulowania światła i da się poczytać w łóżku. Przy tych wiszących będzie to mniej komfortowe.

Ta mi sie też podoba...

http://lampystojace.pl/photos/biala-lampa-podlogowa-tolo-mega-aluminium-2451267257.jpg

Źródło

I kolejna w dobrej cenie:

http://meble-nowoczesne.net/48-1791-thickbox/wysoka-lampa-podlogowa-retro-kolorowa-stabilna-modna.jpg

Źródło

i TOLOMEO (ta poniżej jest inspirowana przez Tolomeo) - żródło

http://www.lumenpro.pl/60660-5505-thickbox/lampa-podlogowa-inspirowana-projektem-tolomeo-dla-artemide-abazur-e.jpg

U mnie lampy to jeszcze odległa przyszłość ale może komus sie przyda :)

Edytowane przez szocik

U nas dzis wielkie ogrodowe szaleństwo. W zwiazku z tym ze stoi nam woda i zamiast trawy możemy siac ryż konieczne jest zrobienie drenażu.

Połaczylismy to od razu ze zrobieniem zbiornika, w ktorym zbierana bedzie deszczówka do podlewania trawki.

Ogólnie - wszystko rozkopane, pełno rur, betonu,żwiru...

Madziu, drenaż to potrzebne rozwiązanie, więc dobrze, ze o tym myślicie. Nasz dom stoi na końcu ogromnego areału pól. Przez naszą działkę "spływa" wszystko z tych pól. Po ostatnich opadach śniegu, gdy mocno przygrzało, to jednego dnia woda wylewała się nam na działkę przez kretowiska :( (wybijały małe źródełka). Ziemia była mokra jak gąbka. Po jednym dniu nie było już śladu. Drenaż dał radę :yes:

Skończyliście już pokój Majeczki?