szocik 30.04.2013 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Przekopałam dzis połowe mojego przyszłego ogródka - sama własnorecznie i własnonożnie Jestem padnięta. Jeszcze dziś na tą połowe chcemy nawieźć zyźniejszej ziemi, bo cos czuję ze na tym co jest teraz to za wiele nie urośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 30.04.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Madziu ale miałaś angażować prężne ciało Twojego M. , a Twój wysiłek to miało być piwko dla dzielnego M. . No dobra - już Cię trochę znam i wiem, że mówisz=działasz . Brawo! Teraz poproś M. o massage, bo Ci się należy http://santeclub.pl/images/obrazki/12.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 30.04.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 brawo dzielna kobieto mam pytanko jaka masz wielkosc dzialki bo duzy dosc ten ogrodek i chcialam odniesc do mojej mikroskopijnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 30.04.2013 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Moj M zaangazowany jest w robienie drenazu, wiec jesli chce miec ogródek przed listopadem musiałam wziac sprawy w swoje rece Działki nie mamy dużej - ok 700m. Mamy jednak tez udział w pasie zieleni (150m), kiedys bedzie to miejsce gdzie zostaną wkopane kable energetyczne. Ten pas przylega bezpośrednio do naszej działki. Nie mozemy na nim nic budować, ale ... sadzić chyba możemy. Tzn nie pytamy nikogo, bo jak zaczniemy pytac to pewnie nam nie pozwola. W najgorszym wypadku - krzaki przeniose, a sałate i rzodkiewke jak strace to tragedii nie bedzie Zrobimy jakies prowizoryczne ogrodzenie, bo zajączki lubia sobie do nas przychodzic i bedziemy uprawiac warzywka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.04.2013 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 No, proszę już nie powiem, że Cię wciągnęło. Zostałaś wessana po same uszy Zbieraj doświadczenia Ogródek warzywny można mieć nawet maleńki, ale wydajny. Więc na pewno tę „lekcję” tegoroczną wykorzystasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 01.05.2013 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Kurcze nie mam ogródka ale jak tak Ciebie czytam to skłaniam sie by w przyszłym roku pogrzebać w ziemi jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 01.05.2013 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Działki nie mamy dużej - ok 700m. Mamy jednak tez udział w pasie zieleni (150m), kiedys bedzie to miejsce gdzie zostaną wkopane kable energetyczne. Ten pas przylega bezpośrednio do naszej działki.. czyli jest szansa ze na mojej tez coś się zmieście /dzialka 750 m/ :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 01.05.2013 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Eee spokojnie się zmieści - gdybym na swojej działce miała wydzielic jakis kawałek to oczywiście nie byłoby to 150m tylko troszke najpotrzebniejszych warzyw - troszke pietruszki na natke, troszke marchewki i zioła, zioła, zioła! Byłyby tez krzaki owocowe i tyle. Reszte bym sobie darowała. Diano-tereso ja po wczorajszym dniu coraz mniej jestem za robieniem ogródka. Wszystko mnie boli Przemysl raz jeszcze czy chcesz się w to bawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.05.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Szocik, przecież odwalałaś najcięższą robotę. To jest wynik każdego początku ogrodu. My z sąsiadką mówimy, że konkurujemy z Pudzianem. Czujemy to w plecach, łydkach, ramionach, a nawet w mięśniach pupy. Ale potem, następne dni są coraz łatwiejsze. A jak zaczną drobinki z ziemi wyłazić i rosnąć w oczach, to taka radość, że HEJ. Rekompensuje wszystko.Druga frajda, to częstowanie domowników i wszelkich „krewnych i znajomych królika” z komentarzem „TO nasze”. Mój kuzyn nawet jak pytam skąd ma takie pyszne śledzie po kaszubsku, odpowiada „ nasze, konstancińskie”. Wiem, że kupił w pobliskim sklepie, ale udajemy, że sam wyprodukował. Jest fajnie. A Ty będziesz kładła papryczkę na grilla i mówiła jak zabraknie – „zapraszam do ogródka po następne”. Ja, nawet jak w moich przetworach tylko troszkę jest dołożone z mojego ogrodu, chwalę się, że moje. FRAJDA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 01.05.2013 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 oooo, to zdanie moge za toba pestko powtórzyć:ogródek czuje dziś "w plecach, łydkach, ramionach, a nawet w mięśniach pupy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.05.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 brawo dzielna kobieto mam pytanko jaka masz wielkosc dzialki bo duzy dosc ten ogrodek i chcialam odniesc do mojej mikroskopijnej Ivy, możesz mieć ogródek warzywny nawet mikroskopijny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 02.05.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=187053&d=1367488702 Ale cudny Taki zrobię Julisi przy jej drewnianym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.05.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Świetny pomysł. Dzieci uwielbiają bawić się w „zabawy” dorosłych, więc będzie zachwycona. Domek też zyska.Na Houzz jest całe mnóstwo inspiracji na raised beds http://www.houzz.com/photos/landscape/raised-beds- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 02.05.2013 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Dziewczyny - odpoczywam dziś od ogródka u mojej mamy. Moja mamuśka po długim okresie namawiania wreszcie sklania się ku remontowi. Założyłam jej własny watek - bede wdzięczna jesli zechcecie zajrzeć i dorzucić swoje 3 grosze w temacie. Buziaki świąteczne Magda A tu watek Szocikowej mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 05.05.2013 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 No dobra - chwale się. Dumna jestem z siebie jak nie wiem co! tydzień temu było tak: Dziś wyglada tak: Teraz tylko trzymajcie kciuki, zeby to co posadziłam i posiałam wyrosło pieknie na tej marnej ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.05.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 A dałaś ziemi trochę nawozu? Domieszałaś coś? Jak tak to tylko podlewaj:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 05.05.2013 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Dałam ziemie - jakies 10cm. Ale to chyba za dużo nie jest. Mysle ze bedzie trzeba czyms te moje roslinki jeszcze podlac. Znacie cos dobrego, najlepiej naturalnego, bo na chemie ochoty nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.05.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 (edytowane) W tej sytuacji, skoro już posianie, proponowałabym Ci jakiś nawóz w płynie do podlewania, bo nie możesz teraz przemieszać. Może koncentrat humusowy, jest ekologiczny. Ma to w ofercie Gadar http://www.gadar.pl/index.php?main_cat=nawozy&last_cat=nawozy-ekologiczne&page=2albo, któryś płynny stąd http://www.gadar.pl/nawozy/nawozenie-gleby Szocik, ostatnio dużo dobrego piszą o Rosahumusie:http://poradnikogrodniczy.pl/zadbaj-o-kondycje-gleby-w-swoim-ogrodzie.php Na dodatek jest tani i możesz go stosować w całym ogrodzie. To jakbyś obornik rozłożyła, albo kompost. Tyle, że od razu wnika w głąb i nie śmierdzi. Edytowane 5 Maja 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 07.05.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Cześć Szocik Podczytywałam twój wątek na początku jak wybierałaś kuchnię i o ile dobrze pamiętam zdecydowałaś się na blat Eggera jasny beton. Możesz napisać jak Ci się użytkuje ten blat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 07.05.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Szocik ale ty masz sprytny ten ogródek , tak z boku trzymam kciuki za duże zbiory:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts