szocik 07.05.2013 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 TwoOfUs blat uzytkuje sie bardzo dobrze, nie mam do niego zadnych zastrzeżeń. Juz kilka osób pytało co to takiego, bo dość dobrze udaje kamień (dopiero jak podejdziesz i pomacasz to widać ze cieplejsze od kamienia) Ivy - musze go ogrodzić, ale nie moge nic taniego znaleźć. U nas dziko na razie dlatego najbardziej obawiam się zajączków, ze moga się na sałate pokusić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 08.05.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Dziękuję ślicznie za odpowiedź Bardzo mnie cieszy Twoja opinia gdyż zdecydowałam się na ten sam blacik Bardzo podobał mi się na próbkach choć miałam małe obawy właśnie co do użytkowania ale skoro piszesz że wszystko ok to już przestaję się martwić i spokojnie czekam na swoją kuchnię Pooglądałam trochę zdjęć na stronach wstecz, super pomysł na pokój córci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 09.05.2013 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Madziu, przepraszam, że musiałaś czekać na wizki, ale nie wiem w co ręce włożyć . Jak będziesz miała chwilkę to zajrzyj do projektowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 09.05.2013 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Julianko - rozumiem doskonale. Od 2 dni nie zagladałam na forum, bo tez mam głupawke i w pracy i w domu. Juz biegne oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 10.05.2013 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Oswiadczam wszem i wobec!!! Jest rzodkiewka!!! Oto dowód: Poza tym szczypior z cebuli rosnie jak szalony: A to moja plantacja poziomkowo-truskawkowa: Generalnie - ziemia jest masakryczna, az cud ze cokolwiek na niej rośnie. Truskawki i poziomki wsadziłam w dołki, które wczesniej wypełniłam czarna ziemią, marchewke tez posiałam w rowku wypełnionym czarnoziemem, mam nadzieje ze wzejdzie. Pietruszka padła niestety - musze zrobic kolejne podejście, maliny częsciowo sie przyjeły, selery i pory walczą dzielnie - może dadzą rade.. aaa i jeszcze cukinie wsadziłam, ale do doniczki wiec ma szanse na przetrwanie ... Zioła chyba polegna w boju, tak czuję w kościach. Zbyt delikatne ziarna - nie przbija sie przez ta glinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 10.05.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Zioła chyba polegna w boju, tak czuję w kościach. Zbyt delikatne ziarna - nie przbija sie przez ta glinę Zioła to zawsze możesz do skrzyneczki, korytka, donicy, etc. Widziałaś u mnie? Ja nie mam ambicji na taki ogródek jak Twój, ale truskawki i ziółta mam na parapecie zewnętrznym... No i najważniejsze - GRATULACJE! Przecież minął raptem tydzień od założenia ogródeczka, a tu już zaraz zbiory ;P Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 10.05.2013 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 No za szypiorkiem to ja zbytnio nie przepadam - gdybym rzodkiewke po tygodniu zbierała, to juz inna bajka :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 10.05.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Szczypiorek z białym serkiem i śmietanką nie jest zły W pozostałych wersjach dla mnie też nie do przebrnięcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 10.05.2013 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Biały serek w domu mam, smietanke tez...n asniadanko jutro jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.05.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 2 puszki tuńczyka (jeden w oliwie, drugi w sosie własnym) 1 puszka kukurydzy (taka większa) 1 pucha krojonego ananasa około pół pęczka SZCZYPIORKU drobniutko zsiekanego (jak ktoś lubi może być nawet cały pęczek) łyżeczka od herbaty majonezu, albo innego podobnego sosu Wszystko wrzucić do michy i wymieszać. Niech postoi w lodówce z godzinkę i... SMACZNEGO SZLAG – skosiłam 1/4 trawnika, podlałam wszystko co posadzone w tym roku i... LEJE JAK Z CEBRA Z polewaniem, to chyba jak z myciem okien – umyjesz i pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 10.05.2013 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 A ja czekam na deszcz jak na zbawienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.05.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Chętnie go kopnę w Twoją stronę. U mnie ziemia jeszcze dość wilgotna, więc go nie potrzebuję póki co. No i załatwił mnie, bo liczyłam na skończenie koszenia jutro i chwastobójstwo. Jak będzie wilgotno to klapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 10.05.2013 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 U nas zero deszczu odkąd śnieg sie stopił, ziemia taka sucha, ze hektolitry wody trzeba wylewac zeby ją ciutke nawilżyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.05.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Przykrywaj. Możesz używać gazet do wyłożenia pod roślinami i na nie sypać skoszoną trawę, albo korę. Ja kupowałam w tartaku wióry. Płaciłam symbolicznie 10 zł za każdym razem jak przyjeżdżałam po nie. Ładowałam 200 litrowe wory do samochodu ile wlazło za te 10 zł.Nie jest może najładniejsze, bo jasne, ale działa tak samo jak kora. Poza tym samo się kompostuje i użyźnia. Truskawki są czyste jak tym podsypać, na zimę można zastosować jako okrycie przyciętych krzaczków truskawkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 10.05.2013 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Pestko i te wiory/gazety zapobiegają czemu? zeby ziemia wysychała, dłużej wilgoć utrzymywała czy zeby zielsko nie rosło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.05.2013 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 I jedno i drugie. To angielski sposób.Ładniej wygląda kora, ale jak trzeba jej nasypać 5-7 cm grubości, to worek 60 l starcza na niecały metr kwadratowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 11.05.2013 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 szczypior uwielbiam na kanapeczkę szkoda ze mam daleko bo bym Ci podkradła ziemię faktycznie masz suchą jak pieprz masz podlicznik do podlewania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 11.05.2013 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Zdjęcie zrobione przed podlewaniem, ale... faktycznie ziemia sucha bardzo. Dziś jest pochmurno, ale deszcz nie pada Te wiory to dobry pomysł, je zawsze na gazete sie kładzie czy gazeta to opcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.05.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Wióry możesz sypać luzem. Gazeta jest przeciw chwaściorom. Swietnie tłumi i na dodatek po jakimś czasie rozkłada się, a chwastów już nie ma. Jak masz ogród splantowany, ale nic nie będziesz tam robiła, to rozłóż tam czarna folię. Ja używam resztek budowlanej, bo jest grubsza. Poprzywalaj kamieniami, tu i ówdzie, żeby nie odleciała. Za pół roku nie będzie tam rósł żaden chwast. Pozaparzają się pod tą folią jak słoneczko podgrzeje. Wypali je równo. Lepsze niż herbicydy lać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 11.05.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Takie proste - a jakie ciekawe! Taka Pesteczka na forum to sam skarb! Co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts