szocik 11.05.2013 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Noo, pesteczka to skarb - o dla schodziarza i dla działkowca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.05.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Kominki TYŻ proszę włączyć Ja piszę, Wy korzystacie z tego co Wam odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 11.05.2013 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Ja mysle ze jeszcze duuuuuzo innych rzeczy by sie się znalazlo!Dla mnie ty jesteś kopalnia wiedzy - i to takiej najcenniejszej bo praktycznej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 11.05.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Tak tak przy kominkach pesteczka tez moze duzo powiedziec a mi bardzo pomogla w zdecydowaniu sie jak ma wygladac zabudowa Tak sobie czesto przeskakuje na rozne watki i faktycznie kobitka ma strasznie szeroka wiedze w roznych dziedzinach i warto sie jej posluchac bo to wiedza nabyta zyciowym doswiadczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.05.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Żebym się tylko nie wymądrzała za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 17.05.2013 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Szocik jak rzodkieweczki i inne ogródkowe pyszności ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 18.05.2013 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Nie mam czasu na nic Nawet zeby Wam nowości opisywac - za tydzień mam komunie syna i sprzatam, grabie, okna myje... W ogródku straszna susza - deszczu nie było od zimy, codziennie trzeba podlewac. Wzeszły ogórki, buraczki i zielony groszek. Zioła nie radzą sobie niestety z ta gleba, więc bede musiała posiac je w doniczkach i potem ewentualnie przesadzić. Posadziłam sadzonki majeranku i jest ok, kolendra padła niestety Dzieciaki biegaja codziennie i ogladają wszystko a zwłaszcza truskawki, bo na truskawkowych krzaczkach zaczeły pojawiac się owoce!!!! Krzaków owocowych niestety w tym roku nie bedzie Funduszy nam brakuję więc odpuszczamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 18.05.2013 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 A rzodkiewke zzera pchełka ziemna Co zrobic zeby to świństwo nie przelazło na inne warzywa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.05.2013 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 (edytowane) Mozna nie chemicznie, bo jest podobno jakaś roślina z której robi się wywar, czy cos jak gnojówkę i ona to paskudztwa truje.Ale to już chyba za późno, żeby to sobie wyprodukować. Pozostaje oprysk DECISem 2,5 EC. Tylko koniecznie poczytaj etykietkę jak to jest z okresem karencji. W zasadzie nie ma prawa dzieciom zaszkodzić, ale strzeżonego, strzegą. Znalazłam co to za roślina – derys trującyhttp://ogrod.rolnicy.com/pnacza/derys-trujacy Edytowane 19 Maja 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 19.05.2013 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Tymczasem przeczytałam zeby mieta podlewać, wiec podlałam dzis ze 3 razy. Jakby mniej ich było, ale obawiam się ze z rzodkiewki przeniosa się na kapuste albo sałatę. Małe to a szkód robi tyle, jakby to jakiś giga robal był. Same zobaczcie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.05.2013 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Mięta ich nie zabije. Jak to masz w takim stanie to niestety musisz Decis kupić i popryskać wszystko na około. One potrafią zaatakować nawet drzewka. Na dodatek, w którejś fazie wzrostu czy przepoczwarzania uszkadzają korzenie i bulwy.Strasznie mi przykro, że na początek taka Cię przykrość ogrodnicza spotkała. Nie zniechęcaj się tylko. Rzodkiewki i sałaty możesz wysiewać co 2 tygodnie, a nawet częściej, w niewielkoch ilościach, żeby przez cały sezon były młode i świeże. Więc jak teraz się tego cholerstwa pozbędziesz to następny zbiór będzie już ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 20.05.2013 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 ojojoj... Ja bym chyba nie ryzykowała rozsiewanie się zaraztwa na inne roślinki. W takim przypadku chyba sięgnęła bym po chemię... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.05.2013 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Można stosować nie koniecznie czystą chemię, Np. Agricolle http://www.target.com.pl/produkty/target-natural,341/agricolle-koncentrat,386.html Warto szukać takich środków, chociażby dlatego, że są nieszkodliwe dla pszczół i trzmieli. http://www.substral.pl/produkt/303.html http://www.kwiateo.pl/srodki-ochrony-roslin/biologiczne-srodki-ochrony-roslin/ http://www.sumin.com.pl/srodki_ochrony_roslin.html I jeszcze BAYER http://www.twojadzialka.com/pl-PL/Porady%20sezonowe/Maj.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 20.05.2013 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Spryskałam sama rzodkiewke - mam nadzieje ze to wystarczy. Obejrzałam cała resztę - jeszcze nie przelazło na inne rosliny, nie było zadnych kropek na sałacie, kalafiorze i kapuście. Szkoda mi pryskać sałate bo ona juz duża jest i można ja zacząć podjadac. Jak sie te paskudy do niej dobiora to ją wyrwę i zjemy - bedzie fajny, zdrowy obiadek Niestety (a może stety) z 15 min po oprysku spadł deszcz - to dobrze czy żle? Wszystko się zmyło i powinnam powtórzyc czy może wsiąklo w ziemie i jest git? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.05.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Zobaczysz jutro. Jeśli użyłaś Decisu to on jest szybki. O ile pamiętam działa kontaktowo, więc zabija natychmiast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 21.05.2013 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Na razie nie znalazlam ani jednego szkodnika, jak do soboty nic sie nie pojawi to odgwiżdzę sukces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.05.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Jak nie ma to znaczy, że je utłukłaś. Możesz odtrąbić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 21.05.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 22.05.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Witaj Szociczku Widzę, że zamieniłaś się w ogrodniczkę Gratuluję Jak tam rzodkiewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 23.05.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Hej Szocik !! Widze że u Ciebie nie tylko ogrodowo ale też ogródkowo gratuluje załozenia własnych upraw i życze cierpliwosci i obfitych plonow :yes: Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts