Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

Witaj Szociczku :) Widzę, że zamieniłaś się w ogrodniczkę :D Gratuluję :D Jak tam rzodkiewka? :p

Rzodkiewka na 99% ochroniona! Ale rzodkiewka to mały pikus - zastanawiam sie czy tej pryskanej nie wyrwac i nie posiac w innym miejscu juz czystej

- jakos na chemiczna mi ochota przeszła. Najważniejsze ze reszta ogrodu ocalona! Tfu, tfu - nie zapeszam!

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Ale mnie tu dawno nie było!

Ogrodniczka ze mnie pełna gebą! Dzis zjedlismy pierwsza truskawkę z naszego ogródka. JEDNĄ - podzieliliśmy na 5 części i kazdy ja próbował :D :D :D

To sie nazywa celebracja, nie?

No i zaliczyłam pierwsze masowe pielenie. brrrrr! (Jedzenie plonów znacznie przyjemniejsze niż wyrywanie chwastów :))

SZOCIK, gratuluję. Ale fajnie, prawda.

Mam dla Ciebie prezencik może do pokoju Twojej dziewczynki

tree_bookcase.jpg Pasowałoby do domeczku. miejsce na zabawki, a później na książki. Twój Domowy Zdolniacha na pewno da radę.

:bye: Pa

Łoj, Szocik, a powiedz Mu, że może użyć sklejki i tego kleju co to kryształowy żyrandol można na nim przylepić do sufitu i puścić małpy, żeby się na nim bujały :wiggle: Potem trochę farby i gotowe.

Maż tymczasem zaangazowany w ogródek i nie chce słyszeć o niczym innym.

W domu nie wiele się dzieje, chcoaciaż na dniach bede zamawiała półki/szuflady do garderoby. Na razie nie mam koncepcji - pomyslałam ze dam sie najpierw wykazac stolarzowi. Niech cos zaproponuje, a ja bede zmieniac.

Zeby jednak post nudny nie był - wrzucam Wam fotki moich okolic. Ładnie się zrobiło, zielono...

969641_575576749154032_647074635_n.jpg

398220_575576895820684_1847827597_n.jpg

943460_575576795820694_1868502741_n.jpg

5230_575576859154021_730013669_n.jpg

Te zdjecia to taka całość - jak idziesz tunelem i wsadzisz nos miedzy drzewa z jednej strony to masz jezioro, jak z drugiej to masz górki i pagórki (na jednym stoi moj domek). Do tej dróżki ode mnie jest jakieś 100m.

Ciekawe jak to kiedys bedzie wygladało jak się zaludni i betonu na pagórkach bedzie więcej.

Domyśliłam się, że to widoki z serii „ po drodze”, bo ja tak samo dokumentuję swoje spacery :yes:

U nas najbliższy sąsiad, od naszych okien do jego, to nieco ponad 150 mb. Do następnego ok. 200, a reszta powyżej 400 i tylko gdzieniegdzie jakieś przebłyski domów. No, z poddasza oczywiście widać więcej. :D

I niech taki luz zostanie. Tobie też tego życzę.