Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pomysł kakusek z szakami Ivar z Ikei bardzo mi się podoba. Ja ze swojej strony dorzucę, może mało powalającą rzecz, ale w fajnej aranżacji - regał na książki, w zasadzie obojętnie jaki...

http://img153.imageshack.us/img153/4276/chicandcheapbookshelfgi.jpg

Chodzi mi oczywiście o efekt rozłożenia kolorów okładek. Tyle, że piszesz, że Wam już półeczek nie brakuje, więc nie wiem na ile regał na książki by się przydał...?

No mysle ze efekt z ksiazkami miałby miejsce w sobote przez jakies 30 min - tzn w czasie kiedy matka posprzata i podłoga jeszcze wyschnąć nie zdąży :p

Fajne te ikeowe szafki - zgapie je ale ... chyba do Majkowego pokoju. Cały efekt jest w roznych kolorach, a z racji juz stojącego auta nie chce wprowadzac dodatkowych, intensywnych barw.

No to jaki kolor mebli ma byc?

Blat myslałam dac w kolorze okna, meble białe, płyte nad biurkiem szarą

A kąt wymysliłam taki:

projekt1.JPG

Ta szafka to takie cos a'la sofka - z miękkim siedziskiem. Pod siedziskiem szuflady na klocki i inne skarby. Te szare kwadraty to własnie płyty lego - ilość zminimalizowana ze względu na koszty :)

Do tego kinkiety - takie (widziałam na zywo - fajne sa):

http://oswietleniemarzen.pl/media/catalog/product/cache/1/image/4cc97fc11459e4664674a6a4dedce0f7/2/6/2686112_.jpg

I pytanie - jaki blat i jaki kolor siedziska na "sofce"??? Czy aby na pewno brązowy? Ten kolor jakos mi sie tu wkrada tak ni z gruszki ni z pietruszki. COs mi w nim nie pasi...

Mi się baaardzo pomysł podoba w tym wydaniu :D Faktycznie póki co blat bym zrobiła w kolorze (no ten granat bym obstawiła jako nr 1) a kiedyś jak chłopak "dojrzeje" to łatwo będzie kącik przearanżować. Zmienić kolor blatu też chyba nie będzie dużym przedsięwzięciem, ani dużym kosztem...