Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co powiecie na taka wersję? Wrzuciłam kolory i zmieniłam troche kształ mebli. MOżna byloby je powiesic, a pod nimi dac wiklinowe (brązowe) koszyki na zabawki

Co zmienic???

projekt2.JPG

projekt%25203.JPG

Mnie się podoba. Jest chłopięco-męsko i tak trzymać. Dłużej przetrwa. Co najwyżej łóżko-samochód wymienisz jak wyrośnie.

Czerwone vis a vis łóżka na ścianie wysoko, to co???

I jeszcze jedno - powiedzcie mi posze - czyj to gabinet???

Mam do tej osoby kilka pytań

gabinet.jpg

Pogaduchy u Oli

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?203966-Never-Ending-Story-czyli-pogaduchy-u-Oli/page103&langid=1

Szocik - pięknie wyszło to połączenie niebieskiego z czerwonym :) Wydaje mi się trafnie dopasowane do wieku synka :yes:

Osobiście postawiłabym szafę na podłodze. Może i ta wisząca wygląda nieco "oryginalniej", ale taka wnęka będzie w efekcie jedynie kurz zbierała a w czyszczeniu nie będzie "współpracująca" :p Choć po prawej stronie dodała bym szuflady (w sumie zrobi się to samo - trudno dostępny zbieracz kurzu, na dodatek niesymetryczny do lewej strony, ale szuflady mogą być przydatne, a cały kącik/ściana/konstrukcja przecież z założenia nie jest symetryczna... więc na rzecz praktyczności proponuję przemyśleć połączenie wersji 1. z 2.)

Tyle z ogłoszeń parafialnych :p

To z szafą do podłogi lepiej wygląda i solidniej. Tylko dałabym od strony okna jakieś szuflady na dole. Pociągnęłabym blat pod okno i skomponowała go z tymi fajnymi schodkami. W schodkach szuflady. Na ścianie między skosem a oknem dałabym półki. Mogłabyś tam położyć miękkie poduchy siedziska i zrobić miejsce do zasiadania w oknie z książką w łapkach.

Ja jestem zwolenniczką wyrabiania w dzieciach przyzwyczajeń przez stwarzanie możliwości – jest fajne miejsce do poczytania i są książki, to od razu łatwiej polubić czytanie.

Ta lampa na ścianie - myślałam, że zaznaczyłaś planszę z koszem do koszykówki :)

Był pan stolarz -czekam na wycene pokoiku. Szafa bedzie do podłogi, a pod oknem beda półki - to bedzie takie troche pomieszanie tych 2 ostatnich wersji jak sugerowała asiazett.

Pestko nie wiem jak polaczyć ten blat i te schodki - wyobrazic sobie tego nie moge - napisz jakoś onaczej o co ci chodzi, bo skoro Julianna sie z tym zgadza to musi byc fajny pomysł :)

• 2 weeks później...

Szocik - pamiętasz to zdjęcie, które gdzieś wklejałaś i wszystko tam było z IKEI tylko narzuta nie, a narzuta właśnie najbardziej Ci się podobała?

Byłam wczoraj w Ikei i ona JEST! TO jest taki dwustronny, dwuwarstwowy kocyk (turkusowo - beżowy). Nazywa się MALIN: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30225593/ To chyba to, co nie? Gdzie masz to zdjęcie?

szocikowo wczoraj zostało podtopione :(

Nie wygladało to fajnie niestety - maz moj walczyl ponad godzine, kopiąc rów wokół działki ale udało sie - woda nam do domu nie weszla chociaz mało brakowało .

Woda popłyneła z góry - poszla przez warzywnik na działke... przy furtce zrobił sie wodospad...

944205_597306073647766_400717235_n.jpg