Agatorek 18.05.2014 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Witaj szociku . Śledzę Twój wątek od jakiegoś czasu, ponieważ zaczynamy wykanczac Bergamotki (ale cały bliźniak) i jestem ciekawa jaki wymiar ma Wasze łóżko (rozumiem, ze sypialnie macie w pokoju z balkonem w kształcie trapezu?) . Mogłabyś wstawić jakieś zdjęcie ew. podpowiedziec mi na której stronie znajdę juz urządzoną sypialnie? Ja narazie sie zastanawiam, czy skosy w tym pokoju bardzo nie przeszkadzają (w dojściu do łóżka z trzech stron). Co do biurka, to może weź opcje z podwójnym regułami ,a do tego dostaw pojedynczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.05.2014 02:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Szuflada pod drewnistylem mnie przekonuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 19.05.2014 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Szuflada pod drewnistylem mnie przekonuje Jeśli potrzebujesz miejsca do przechowywania, to tak jak Pestka głosuje na drewnostyl. Jeśli niekoniecznie, to Paris jest śliczne i lekkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 19.05.2014 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 No dobra to robię casting na łóżko, przy założeniu ze biurko bedzie expedit, wersja biala I teraz: expedit z 2 słupkami regału http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/expedit-biurko__0094344_PE232230_S4.JPG czy z 4 kolumnami: http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/expedit-biurko__0107399_PE257065_S4.JPG Najlepszy byłby z 3 kolumnami, ale nie znalazłam takiego w ofercie. A ja poszlabym jeszcze trochę w inna stronę: expedit z biurkiem podwójny plus regalik podwójny, tylko położony, żeby tworzyły L. Tylko trzeba było by sprawdzić, czy to za bardzo nie ogranicza dostępu do łóżka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 19.05.2014 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 A najchętniej to temu poziomemu uciachalabym jeden lub dwa rzędy podwójnych szafek i dominowała w L dla symetrii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 19.05.2014 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Agatorku witam Cię w moim watku.Sypialnie mamy w pokoju z 2 garderobami - nie wiem czy o to pomieszczenie ci chodzi?Niestety poza betonową sciana i starym łóżkiem w tym pokoju kompletnie nic nie ma zdjęc sypialni nie znajdziesz wiec jeszcze w tym watku. co do łózka to kusi mnie to z szufladą, bo uda sie wtedy uniknąc poscieli latającej wiecznie po łóżku. Moze bedzie wiekszy porzadek w pokoju?65-70 cm przerwy - nie da się tam wygodnie wcisnąć drugiego expedita Zastanawiam sie nad kupnem 4-ki i scięciem jednej części - bedzie to chyba stabilniejsze niż 2+1. Co sadzicie? Da rade to przyciąc czy nie ma sensu kombinowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatorek 19.05.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Szociku, tak dokładnie, to jest to pomieszczenie. Ja tą mniejszą garderobę zlikwidowałam (nie ma ściany) powiększając nieco sypialnię,ale i tak martwię się o te skosy. Z kolei większą trochę poszerzyłam kosztem pokoju obok (tego z oknem z łukiem) , który będzie robił za przysypialnianą łazienkę. W ogóle te nasze Begamotki są pozmieniane "trochę"... może kiedyś jak znajdę dłuższą chwilkę, to założę galerię. Co do przycinania expedita - nie mam pojęcia jak to wyjdzie - musiałabyś co do milimetra przycinać, żeby nie było nierównych kwadratów... ale myślę, że może się udać. Ja mam w mieszkaniu "4" plus biurko i "1" odddzielnie i są bardzo stabilne. Ale to może dlatego, że mam w nich masę książek i segregatorów z papierami, a na regale stoją butelki (pełne, pamiątki z podróży ) . Kiedyś stały kwiatki w doniczkach, ale mam skłonność do przelewania i niestety... musieliśmy kiedyś "odwracać" regał, bo się trochę "popsuł". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.05.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Szociku, znasz tę stronkę http://www.ikeahackers.net/category/expedit ? Może tu znajdziesz podpowiedzi jak wykorzystać sprytnie Expedita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 19.05.2014 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 WOW Zaskoczona jestem: http://1.bp.blogspot.com/-Jev06AbhrT4/UeO_zpMxPEI/AAAAAAABGb4/BdT33WRIvkI/s640/IMG_0230-768984.jpg http://2.bp.blogspot.com/-a_jmc1WlMB0/Ua3jDUcJv6I/AAAAAAABEg4/mYE_Y2t7ufQ/s640/epcuttingtable_04jpg-748330.jpg wżyciiu nie powiedziałabym, że to expedity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.05.2014 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Jeśli faktycznie można przyciąć expedita zachowując jego wygląd, to jestem za! w przeciwieństwie do łączenia dwóch - one mają szerszą ramę i połączenie 2 zawsze będzie się rzucało w oczy. Tylko faktycznie trzeba by w necie poszperać jak to zrobić. (na szybko wpisałam w google: "czy można przyciąć expedit" i 3. stronka, która mi się wyświetliła to " Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości" Jeśli chodzi o łóżko to jestem za takim o bardziej romantycznym wyglądzie, żeby do reszty konwencji pasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.05.2014 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Trzeba poczytać te wpisy na IKEA HACKERS. Tam są bardzo często nawet zdjęciowe instrukcje jak został zestaw wykonany. Polecam ikeowskich hackerów nie tylko jeśli chodzi o Expedity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 31.05.2014 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 (edytowane) czy ja jestem slepa, czy szukac nie umiem... dlaczego zniknął expedit ze strony ikea??? Juz wiem... bo go wycofali z produkcji Wprowadzili inny podobny, tylko z cieńszymi sciankami :( Edytowane 31 Maja 2014 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 31.05.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Ojoj no tak. Jak się chce niskie ceny utrzymywać to na czymś innym trzeba oszczędzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.05.2014 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Mówisz o Nornas?Ale Nornas jest z litej sosny, a Expedit to była płyta meblarska tylko, czyli wióry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 31.05.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 czy ja jestem slepa, czy szukac nie umiem... dlaczego zniknął expedit ze strony ikea??? Juz wiem... bo go wycofali z produkcji Wprowadzili inny podobny, tylko z cieńszymi sciankami :( jak to nie ma?? oł fack!!! a ja potrzebuję 2 albo i 3 to teraz tylko all nas ratuje - ale to już w Ikea nie będzie można kupić jakiś ostatnich sztuk?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 01.06.2014 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 No to juz tłumacze co i jak. Pojawiła sie nowa seria - nie ma jej jeszcze na stronie - nazywa sie Kallax. Jest identyczna z expeditem poza jednym małym detalem - niestety znacznie niekorzystnym - scianki boczne sa ok 1 cm weższe. Rzecz jasna - cena taka sama jak expedit Jezeli nie stoi on obok expedita, wyglada niezle, natomiast w sklepie kiedy stały obok siebie wyglądało to kiepsko, Jakies resztki mozna jeszcze kupic w sklepach, ale to sa raczej pojedyncze szztuki niz całe zestawy. Ja byłam w Gdańsku wczoraj - sporo było jeszcze czekoladowych, białych nie było wogóle. A na allegro tez już w wiekszości Kallaxy, a nie expedity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 01.06.2014 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Ale zesmy namieszali. Kto nie ma miarki przy sobie nie powinien mebli kupowac. Zakupilismy expedita/kallaxa 4x4 z myslą ze go zetniemy i zrobimy 3x4, kupilismy tez expedita/kallaxa 2x4, który miał iść do majkowego domku. Zaczelismy montaz od tego mniejszego i ... doszłam do wniosku ze większy sie nadawac nie bedzie, bo część łózkowa zrobi sie klaustrofobiczna. Tym sposobem expedit 4x4 albo do zwrotu, albo do wykorzystania w pokoju Jasia, o któym bedzie za chwile. kolejnym zakupem miał byc expedit/kallax 2x2, który miał byc postawiony obok łózka, ale... małzonek zasugerował ze moze zamiast kupowac dodatkowo pojemniki kupimy komode MALM - ma ona identyczne wymiary, a juz od razu sa szuflady.. Kupilismy i ... okazalo sie ze ten nieszczęsny MALM jest ciutkę wiekszy. No i ... brakuje 1 cm zeby go wcisnąc obok łózka. MALM do zwrotu :( Kolejny zakup to biurko, a dokladnie mowiąc blat. Kupilismy 100x60 i jest on najnormalniej w swiecie za mały. Po wycieciu rogu, zeby dopasowac go do słupa zostałoby na biurku strasznie mało miejsca - blat do zwrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 01.06.2014 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 No to dobrze, że jest możliwość zwrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 01.06.2014 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Mozliwość jest, tylko zeby to zwrocic to trzeba przejechac prawie 200 km... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 01.06.2014 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 No i znaleźć alternatywę... :/ Ale to wciąż lepsze niż brak tych opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts