Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No dobra - pokazuje to co jest tymczasem w pokoju:

W rogu pod skosem miała stanąc komoda MALm, która sie nie zmieściła.

Zmiesci się tam kallax/expedit 2x2. Zastanawiam sie jednak czy go tam dawac.

Z jednej strony potrzebne mi jest cos na ubrania, ale z drugiej w tym miejscu bedzie strasznie niewygodnie je siegać.

pokojmaja1.JPG

Opcja mniej użyteczna to mietowy worek sako:

http://egato.pl/allegro/zdj/sako/38.jpg

pokojmaja2.JPG

Na tej scianie pojawi się biurko

pokojmaja4.JPG

Chciałabym jakas narzutke lub koc na łózko - macie jakies propozycje?

W jakim dałybyście ja kolorze?

Edytowane przez szocik

Dokladnie tak myslałąm go wstawić. Zasanawiałam sie tylko czy dac pudełka - identyczne jak te, które wstawiłas czy dac szuflady i drzwiczki robiąc biały mebel (bo miałaby to byc szafka na ubrania a z tych pudełek troche cieżko wyjąć bluzeczke na przykład)

A u mnie lepiej Kasiu....układam sobie w głowie wszystko powolutku...

Urządzanie domu pomaga ;)

Kupiłąm zasłonki - kolor mietowy, identyczny jak pudełka.

Z tego materiału uszyje tez poduszki, zasłonki do domku i poduszki na krzesełka...

Moze ozdobie je jakimiś fioletowymi szydełkowymi kwiatkami... sama jeszcze nie wiem

No i kocyk na łózeczko tez kupiony... Kiedys bedzie narzutka morze, a tymczasem

Taki:

images?q=tbn:ANd9GcSvkW8sAF3ZJSosWxx0hNXO_Y1GLkvz9lAAItSmgg34mYmWWmVW

Asiazett oczywiscie czekam na Twoja wersje pojemników. Dawaj i to szybko :)

Hej Szociku :). Oj dawno mnie u Ciebie nie było:oops:.

To łóżko ma dwie szuflady? Jeśli tak, to z jednej(tej bliżej ściany) od razu bym zrezygnowała. Przy ustawieniu na zdjeciu i tak nie da jej się za bardzo wysunąć:rolleyes:. Expedita przysunęłabym do samego łóżka, lub go stamtąd wyrzuciła pod ścianę pod skosem;). Wszystko dlatego, że moim zdaniem biurko/blat musi być większy...

Madziu,

Jak w końcu ruszyłaś z kopyta, to mnie wymiotło ;).

Takie regały w stylu expedita widziałam na allegro - to producent, który zrobi nawet na wymiar wg Twojego projektu TUTAJ

Tobie się już raczej nie przyda, ale może ktoś inny skorzysta :).

Układ na wizce miał jakby więcej oddechu niż jest w rzeczywistości :(. Jednak bez skali ciężko. Teraz widać mniej więcej proporcje mebli do wymiarów pomieszczenia. Jak słusznie zauważyła Rasia, szkoda tej szuflady łóżka.

A może jeszcze inaczej?

kombinacja z takiej hackerskiej inspiracji?

http://www.pascal-bogui.com/wp-content/uploads/2014/04/inspiring-ikea-hacks-expedit-with-white-book-shelf-hanging-lighting-computer-table-basket-creative-and-decorative-ways-with-ikea-hacks-expedit-as-wall-decor.jpg

Źródło

Łóżko przesunęłabym bardziej pod skos. Nad nim (ale dzięki przesunięciu łóżka bardziej pod skos nie nad głową) możesz powiesić ten regał, który chciałaś postawić pod skosem. Wysoki expedit postawiłabym na ścianie - przydałby się ten większy, a do niego dostawiła blat tworzący biurko. Wszystko oczywiście wymaga znowu sprawdzenia wymiarów.

Z góry wyglądałoby to mniej więcej tak:

http://naforum.zapodaj.net/images/b53087322a5f.jpg

Kradnę lampkę :D

Edytowane przez julianna16

Nad łóżkiem nie powiesze expedita bo łózko ma dośc wysoki zagłówek. To jest to łózko:

http://imageshack.us/a/img600/6729/n0ud.jpg

Próbowałam expedita przysunąc do samego łózka, ale jakoś takie dziwne wrazenie było jak sie na łózko lezało.

Kiedy jest przerwa taka jak w tej chwili nie jest najgorzej - na biurko zostaje 120cm - mogłoby byc więcej ale tragedii nie ma. Wymysliłam ze na słupie zrobię jakies koszyczki, pojemniczki... sama jeszcze nie wiem co... coś zeby można było tam dac przybory szkolne... zeby to było takie naturalne przedłużenie biurka, zeby wrzucić tam rzeczy, ktore stojąc na biurku zajmowałyby sporo miejsca...

Cos takiego...

4946696948_413893115d.jpg

Szuflada wysuwa sie do 3/4 glebokości. Oczywiście otwiera sie ja stojąc obok, a nie przed nią ale... te szuflady sa dośc glebokie. Spokojnie ta posciel uzywana na codzien mieści sie do jednej, wiec ta druga byłaby raczej taką szuflada "na pościel zapasowa".

Julianko Twoje ustawiene fajne jest, tylko kurcze nie wiem czy bym chciała miec łóżko na wprost siedząc przy biurku...

Na mnie działałoby to usypiająco :D