szocik 14.06.2014 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 No wene mam jakoś ostatnio. Własnie kończe obrazek... robic mu tło? jesli tak to w jakim kolorze? w całosci wyglada to tak (musze jeszcze go na tasmie naciągnąć bo sie marszczy). chyba przydałoby sie tło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.06.2014 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Nie przepadam za różowym, ale tu by pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 17.06.2014 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 No dobra - tło do kitty bedzie rozowe, ale ze powoli strasznie to idzie to trzasnełam se podusię w tak zwanym "miedzyczasie". Poniżej z właścicielką: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 17.06.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Wow! Magda, piękna ta Twoja córa . Czy Tatuś już obmyśla sposoby przeganiania wielbicieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 19.06.2014 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Przy buszowaniu na houzz http://st.houzz.com/simgs/fc91294102633472_8-5518/midcentury-kids.jpg http://st.houzz.com/simgs/c5912b4b033e3423_8-5511/contemporary-kids.jpg http://st.houzz.com/simgs/75e1bcb0037d08b9_8-3168/transitional-kids.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 19.06.2014 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Poducha cudna, a córcia jeszcze bardziej - tata nie ma co obmyślać sposobów na przeganianie wielbicieli - bo z takiej fajnej laski chłopaki mimo przeszkód nie zrezygnują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 20.06.2014 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Fajne te pokoiki mi-małą. Takie... posprzatane Podoba mi sie ten z drabiną... tylko gdybym ja dzis taka drabine zapodała to by co chwila któremuś na łbie lądowała :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 20.06.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 No to chwale sie efektem - perfekcyjnie nie jest, ale ... mysle ze nie najgorzej I caly kącik: No to dorzucam Wam jeszcze zaległy pokoj mojego starszego dziecka. Pamietacie? Kuba ma w pokoju łózko-auto, która na razie jeszcze mu sie pdoba więc wymienione nie bedzie Do tego łózka dorobione zostały meble: Nad biurkiem zawisnąc ma blacha perforowana w kolorze granatowym, na której zawieszone bedą różne drobiazgi. Efekt ma byc tak (tu blacha jest niebieska - w pokoju Kuby chciałabym granatową)i: Do tego zrobione jest siedzisko w kacie obok łózka - wczoraj na siedzisku pojawiła sie gabka i poduchy: i poduchy w zbliżeniu (miały byc troche wieksze, ale chyba się nie dogadałyśmy z p.krawcowa ) No i pytanko do was - czym przykryc łózko? zeby pokoju nie przekolorowac - narzutą... ale w jakim kolorze? Ja myslałam o szarej, ale juz sama nie wiem - to bedzie kolejny kolor w pokoju... szocik, jak pięknie! :jawdrop: A w dzierganiu masz prawdziwy talent! Bosko! Magda, napisz proszę jak robisz wizualki, w jakimś programie? Ja nie umiem, a chciałabym zrobić swojej sypialni, bo męczy mnie ten temat. bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 20.06.2014 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Ciesze się, ze Wam sie podoba. Pokoj Majki zaczyna powoli przypominac dziewczęcy pokoik - do niedawna było to raczej składowisko róznych gratów niż pokoik Nelly wizualki robie w pro100 - nie jest to jakoś strasznie skomplikowane więc na pewno dasz rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 20.06.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Szocik cudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 20.06.2014 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Zmienię Wam temat na chwilkę - pamietacie moj ogródek? Niestety został on zmasakrowany Rozjeżdzony na wsze strony Uratowało sie troche truskawek, troche malin(bo rośły przez te kilka miesięcy na działce sasiada) i troche ziól pod płotem. W tym roku raczej na obfite plony nie ma co liczyc, ale ... przydałoby sie przygotowac to pole przed przyszłym sezonem. Niestety pojawiła sie nam skarpa - niezbyt wysoka ale jednak. W najniższym miejscu ma ona ok 30 cm, w najwyższym 90. Trzeba ja jakos wzmocnić, zeby nam sie ziemia na ogródek nie osypywała. Dzis wygląda to tak: i w innym ujęciu: Macie jakis pomysł na to cudo? Ja pomyslałam o gazonach - podobaja mi sie takie "tarasy" http://www.ogrodzenia-wimar.bydgoszcz.pl/galeria/gazony_bydgoszcz_04.jpg Można byłoby wtedy w te "dziury" różne rzeczy posadzić - truskawki, poziomki na przykład... albo jakieś zioła... Tylko kurcze koszt wychodzi ok 1000zł - jak na pole poza moim ogródkiem, które za jakiś czas znow jakiś kretyn postanowi zrównac z ziemią to trochę dużo... Kombinuje więc jak uzyskac taki efekt ale płacąc mniej... Macie jakiś pomysł? A moze jakos inaczej byście to zrobili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.06.2014 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Masz jakiś tartak w pobliżu?Kupiłabym kantówki i deski szalunkowe.Kantówki pocięte na odpowiednie kawałki i zaostrzone z jednego końca przytrzymałyby deski. Z takich szalunków można zrobić tarasy wypełnione ziemią. Tanio i prosto. Jeśli jeszcze zainwestujesz w lakiero bejcę, wytrzyma nawet 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 21.06.2014 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 No dobra - deski kupione, ziemia tez. Pierwsze tarasy zaczynaja pokazywac sie swiatu Moze te tarasy nie sa tak piękne jak te betonowe, ale zdecydowanie tańsze :) Przydałoby sie teraz posadzić na nich cos co się rozrośnie, zarośnie dechy i wzmoni "skarpke". A przy okazji bedzie to pasowało do warzywnika i nie bedzie drogie Macie jakies pomysły? Mi jedyne co przychodzi do głowy to truskawki. (aaa tarasów bedzie od groma, bo ogródek ma 17 m szerokości, każdy schodek ma ok 30 cm serokości i poziomów bedzie srednio 3) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.06.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Świetnie Truskawki kup tu http://sklep.sadzonkitruskawek.eu/category.php?id_category=10 Gdyby nie kurier to miałabym je następnego dnia po zamówieniu. Bardzo mili ludzie i widać było, że im zależy na kliencie. Kupiłam u nich po 25 sadzonek Frigo: Elkat, Polka, Pandora, Honyoye, Kama, a w prezencie przysłali mi jeszcze Kent. Wszystkie krzaczki się przyjęły. Najbardziej smakują mi Polka i Honeoye.Pandora też bardzo smaczna. Jedna jeszcze nie owocuje, bo późna. Kupowałam te z oznaczeniem „A” i „A+”, bo mają troszkę większe sadzonki. I kup od razu „Pożegnanie z kretem”, bo u mnie drań podkopał jeden rządek. Nie zauważyłam i jeden krzaczek padł. Takie młode sadzonki sa wrażliwe na ruszanie korzeni. Posadź szałwię omszoną i szczypiorek wieloletni. Będą kwitły i grządki będą ładniejsze. Nie są inwazyjne, więc warzywom nie zaszkodzą. Nasturcje pięknie w warzywniku wyglądają i doskonale zasłonią deski. Cukinia przykryje wszystko co się da. U mnie jednego roku wlazła na świerk. Zrób też „szkółkę” trawek ozdobnych. Za dwa lata będziesz mieć matecznik do rozsadzenia w ogrodzie. Taka turzyca – carex – „the Beatles” ma niezłą czuprynę i kępki posadzone co 30–40 cm zaslonią wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 21.06.2014 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Dzieki za stronke - chetnie skorzystam, zzwlascza ze juz po sezonie wiec i ceny maja promocyjne. Ja troche sadzonek truskawek mam - kupowałam w ubieglym roku. Rok temu owoców nie miały prawie wcale, w tym roku mają sporo, ale bardzo, bardzo drobne i nie wiem - czy to taka odmiana czy dlatego ze warunki miały strasznie trudne (rosły za płotem, sciśnięte strasznie - prawie krzak na krzaku). Pozno juz na sianie niektórych roslin - szczypiorek powinien dac rade, ale na cukinie to chyba za pozno Musze porozsadzac to co udalo sie uratowac - mam szałwie, tymianek, oregano, estragon, sporo kępę chrzanu, ... pietruszke dekoracyjną miałam ale zakwitła i nie wiem czy cos z niej bedzie jeszcze... mam tez szczaw, ale taki dziurawy, ze nie wiem czy jet sens go ratowac... Edytowane 21 Czerwca 2014 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 21.06.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Ja o cukinii też pomyślałam Poza tym to nie muszą być pnące - wijące Mogą być też krzaczaste posadzone grządkę niżej blisko deski. Np. bazylia, tymianek, mięta - to jest szalone ziele Może jarmuż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.06.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Szocik, a jakiś targ masz w pobliżu? Ciągle jeszcze sprzedają sadzonki. Mięta jest ekspansywna pioruńsko. Ja sadzę wyłącznie w zakopanych donicach. Te truskawki sadziłam 4 kwietnia. Wyglądały jak karpki z korzonkami. Ani jednego listka. A teraz mamy codziennie kilkadziesiąt do schrupania. Kup w tartaku (mój sprzedaje metr sześcienny za 10 zł) wióry i podsyp wokół truskawek ze 2-3 cm grubo. Będzie wilgoć trzymać i jak zaowocują, to truskaweczki są czyściutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 21.06.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Łabałbał? http://ilovespring.blox.pl/resource/ogrodowiskopl4_20120228165036.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.06.2014 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Ładnie Asia, to u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 21.06.2014 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 OOO z tymi wiórami pomysl przedni Super Mieta rozłazi sie strasznie, ale lubimy do wody z cytrynka więc wsadze krzaczora w jakims pojemniku, zeby sie nie rozlazł na boki. Niestety moj stary krzak pod skarpa zniknął Mowicie ze jeszcze sadzonki sprzedają? Musze podjechac wiec i popatrzec co tam jeszcze dostac mozna. A rabarbar mam! nawet ciacho pieklam 2 dni temu z własnym rabarbarem... Asiazet sliczna ta "donica" tylko strasznie ściśnięte w nie wszystko... tak sie da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts