Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pokoj Majki jeszcze nie jest skończony.

Tymczasem pojawił sie mały "ekspedit" (2x2), a zniknął ten wiekszy tzn nie zniknął tylko przemaszerował do domku.

Do Mai przyjdzie na troszke biurko Jasia - z prostej przyczyny - młoda ma ostatnio zapedy do malowania po meblach i troche szkoda mi nowego biurka, a ze Jaskowe jest regulowane to dla takiej małej damy bedzie nawet lepsze niż zwyky blat z ikei.

Dzisiaj kleiłam szachownice na scianie u Jasia (Ewciu zerknij na poprzednią strone tam wrzuciłam projekty - moze cos dorzucisz) - na razie tymczasowa wydrukowana na kartce papieru, zeby zobczyc jak bedzie wygladała.

Pokaże jak skończe wyklejanki, ale juz mi sie podoba :) Zrobiło sie tak "charakternie" i pokoj optycznie sie zmniejszył.

Podobają mi się wizualizacje z szachownicą, a skoro piszesz, że na żywo też super, to już nie mogę się doczekać realizacji :).

Można chyba zamówić taką tapetę z kwadracikami jakie będziesz chciała. Pesteczka ma namiary na firmy drukujące różne cuda, więc z kratką poradzą sobie bez problemu.

Samodzielne malowanie może być pracochłonne, ale wiem, że Tobie to nie straszne :D

Szachownica jeszcze nie jest skonczona (z lewej strony troche fruwa nad ziemią, ale zabrakło mi kartek :) ). Bardzo fajnie optycznie zmniejszyła ona pokoj.

Chce Wam pokazac proporcje i to ile jest miejsca "od strony łózka".

Chyba jak sie postawi tam lampke (tak jak jest na wizualkach) to bedzie troche za pusto w tym miejscu.

Robi sie taki ciężki kąt przywejsciu, a potem pusty plac w cześci sypialnej, ale... moze to tylko złudzenie. Moze zrównoważą to szafki w nogach łóżka? Postawiłam tam tymczasem komode, ale ona jest zbyt niska i nie tuszuje skosu.

Jasiowy%2520pokoj1.JPG

Edytowane przez szocik

Widziałam to juz wcześnie i tez sie zastanawiałam czy to sie nadaje.Nie wiem czy nie bedzie sie po jakims czasie od sciany odklejalo - sciana idealnie gładka nie jest ...

Wiwik masz racje - miejsca w dziecięcym pokoju nigdy za duzo :D