szocik 11.11.2014 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 (edytowane) bede miec umywalke RIHO (od 2 miesięcy leży pod schodami i czeka na szafke):http://www.kaczucha.pl/userdata/gfx/cd23fc9d29415fe6b188ffde6f815962.jpg Szafka robiona na wymiar. Storczyk miał byc fototapetą Poprawiłam - widzisz zdjęcia? Edytowane 11 Listopada 2014 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.11.2014 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Widzę. Lepsze dużo od storczyków. Będzie się odbijać w lustrze. Super. I masz 2 kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 11.11.2014 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Storczyki juz dawno mi przeszły Troche pokombinowałam - moze mało profesjonalne, ale widac mniej wiecej jak to bedzie wygladało. Nie wiem tylko czy kolory nie sa zbyt ostre - na próbkach wygladaja lepiej niz na projekcie całosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.11.2014 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 11.11.2014 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 (edytowane) Dziekuje bardzo - od razu lepiej. Jakoś tak równiej :D Ta wersja mi sie podoba http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=288615&d=1415744568 Edytowane 11 Listopada 2014 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.11.2014 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 2 sztuki odwrócone. Przekornie Jednen wydawał mi się zbyt mało wypełniać tę ściankę w pionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 11.11.2014 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Myslisz ze powinno to byc lustrzane odbicie czy dokładnie ten sam obraz tylko ze "do góry nogami"?No i jeszcze jedno - scianka nad wc ma wymiar 150x140 - dobrac tak rozmiar zeby z każdej strony było równo czyli 10cm pustej ściany (musiałabym wtedy każdy z obrazów rozszerzyc - nie wiem czy to będzie możliwe, ale moge próbowac) ...zachowując oryginalne rozmiary (50x120) mozna na górze zostawic wiecej pustego miejsca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 11.11.2014 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Lustrzane odbicie Majac 2 obrazy mozna miec 2 kombinacje ułozenia wtedy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 11.11.2014 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Szociku przyszłam do Ciebie i chciałabym zostać na dłużej, jeśli pozwolisz Nie czytałam całego wątku, raczej fragmenty, ale w Twojej łazience po prostu się zakochałam. Tyle, że przed dorzuceniem obrazu w kolorze fuksji i turkusu. Twoja łazienka jest taka ascetyczna, a przez to ponadczasowa i elegancka. Dodatek tak intensywny, przytłacza ją zbytnio, po prostu aż krzyczy. Na dodatek zestawienie tych dwóch kolorów - wybacz - trąci kiczem. Przemyśl to raz jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.11.2014 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Co osoba, to inne spojrzenie Ja w tym nie widzę nic złego. Ot barwna plama, która odbije się w lustrze. Jak się opatrzy można zdjąć i zostawić pustą ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 11.11.2014 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 (edytowane) Tak, jedni boją się kolorów inni nie, co dla jednych jest kiczem i powodem do wstydu dla innych będzie ferią barw ożywiająca wnętrze. Nie ma się czego bać tylko iść za głosem serca Nie znalazłam obrazu w sklepie znaczy się, ze bardzo Ci się podobał i już go kupiłaś Tym bardzie nie przejmuj się zdaniem innych, bo do Ciebie on po prostu przemówił i tak ma być. W sklepoie były podobne więc założyłam, że wymiary równiez. Na oko ta Twoja sciana wygląda mi na 120 cm a tyle mają te obrazy. Zdecydowałabym się na jeden, bo ma ładne proporcje i nie będzie wystawał optycznie zbyt wysoko w stosunku do lustra na przeciwko. Też machnęłam na szybko dwie wizki: 1. obraz w bloku dekoracyjnym - jako spójny element całości: http://ta2.com.pl/fm/sz1.jpg 2. Obraz jako osobny byt, wyeksponowany: http://ta2.com.pl/fm/sz2.jpg A zrobiłam je dlatego, że wydawało mi się, że tamte były nieproporcjonalne. No chyba, że ściana nie ma 120 cm... Edytowane 11 Listopada 2014 przez andariel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 12.11.2014 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Nadal uważam, że ten obraz po prostu zjada całą łazienkę. Na dodatek przepiękne szare płytki, zrobiły się nijakie. Może na żywo będzie inny efekt, bo jednak na monitorze, to nie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 12.11.2014 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Wiesz jak to jest z obrazami - jak się znudzi Szocikowi, to go zdejmie - to nie płytki. Jak się podoba, niech go wiesza. Wiadomo, że łazienkę ma boską minimalistyczną ale czasem warto coś przełamać, choćby na chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 12.11.2014 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Masz rację, na szczęście to "tylko" obraz Już prędzej widziałabym tam dla przełamania jakiś plakat w skromnej ramie, albo autorskie czarno-białe zdjęcie np. ulubionego miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 12.11.2014 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Obrazu nie ma w sklepie bo byl on pode mnie modyfikowany. Nie kupiłam go jeszcze i moge go kolorystyczne zmienic. Łazienka jest tak minimalistyczna ze zimna zarazem. Nie lubie jej tak biało-szarej (moja dolna łazienka tez jest biało-szara ale odcienie bieli i szarości są zupełnie inne i kolory dodatkowe nie są w niej potrzebne. W tej wg mnie konieczne. Nad obrazem dumam mocno - czy fuksja i turkus to kicz - może i tak, ale tak jak napisałyście dla mnie to przede wszystkim kolorowa plama, która mam nadzieje ociepli to wnetrze. Jest to wyłącznie obraz - w dodatku nie jakis bajecznie drogi, więc zdjęcie go jak się znudzi nie bedzie wielkim problemem. Dzis mam już 2 komplety reczników: turkus i fuksja - stad te kolory Ja się zatanawiam czy nie jest to zbyt intensywne? Stad wrzuciłam próbki kolorów - one wydają sie zdecydowanie bardziej stonowane. Sciana ma 140cm - obraz jakby co pewnie bedzie można dostosowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.11.2014 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 To zrób go tak jak zaproponowała Aga. Niech dokładnie wypełni szerokość ściany. Ja tego nie zrobiłam tak z lenistwa Bardzo mi się podoba pomysł z lampą oświetlającą obraz, ale to już rodzi obowiązek wieszania w tym miejscu czegoś zawsze, bo przecież lampkę trzeba zainstalować tak by kabelki nie wisiały. Czyli kuć, a to problem, bo łazienka skończona. Galeria z podświetleniem w łazience jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 12.11.2014 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 jestem bardzo na TAK przepiękne kolory! żaden tam kicz wg mnie obłęd! łazienka teraz jest strasznie laboratoryjna, zimna i bez tego czegoś - jest idealną bazą pod wszelakie szaleństwa kolorystyczne pewnie, że każdy lubi co innego - majolie jak widać jest z tej grupy pastelowej i niezbyt kolorowej po prostu i lepiej się czuje w stonowanych wnętrzach no i też dobrze - dla każdego coś miłego . czy to roca nexo? bardzo ładnie się prezentują zdecydowanie lepiej niż podwieszane (a takie ja kupiłam) i już żałuję że nie mam takich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 12.11.2014 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 (edytowane) WC i bidet to roca gap tyle ze stojąca Cieszę się, ze Wam się jednak podoba - szczerze mowiąc szukałam potwierdzenie bo pewna wyboru nie byłam. Teraz zastanawiam sie - jeden czy 2? Podoba mi sie ta wersja pestkowa, ale chyba nie dałabym tych obrazów na całą scianę tylko max do wysokosci lustra - tak zeby cały obraz odbijał sie w lustrze. II wersja - kupić jeden zobaczyc co wyjdzie i ewentualnie dokupić - wersja bezpieczniejsza finansowo, bo firmy nie znam i nie wiem co im wyjdzie Edytowane 12 Listopada 2014 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 12.11.2014 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Staneło na wersji II - kupiłam jeden obraz. Zobacze jak wygląda, polatam z nim po scianie - jak bedzie czegoś brakowało to dokupie drugi. Mam nadzieje ze w oryginale jest ciut mniej intensywny niz na zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 12.11.2014 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Pokaż jak przyjdzie Ja się go boję, bo jest lekko psychodeliczny i mega kolorowy Ale cicho siedzę, bo do kolorów nie mam zaufania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts