asiazett 17.11.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 A tam! pojęcie Ci potrzebne... A Twój syn to po kimś ten talent do malowania jednak odziedziczył. Dom zbudowałaś, urządziłaś, masz trójkę dzieci i męża na wychowaniu sama machnęłaś beton w sypialni (oczywiście pomocnik też się jakoś przyczynił, nie ujmuję ), rewelacyjnie zrekrutowałaś malarza do obrazu w sypialni, przy pomocy "zabawek" walnęłaś abstrakcję, a obawiasz się efektów pracy na "półproduktach" (np. naciągnięte płótno )? jakbym Cię w ogóle tutaj nie poznała na FM to bym pomyślała, że kokietujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 17.11.2014 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 szczerze mówiąc to znalazłam sobie stronke: i od 2 dni słucham i oglądam Juz wiem jakie powinnam miec pędzle i jakie farby na początek Wiem ze jeszcze cos gruntowac powinnam przed malowaniem - ale nie wiem co i nie wiem ile wczęsniej. Do świat jeszcze duuuuzo czasu. Jak dostanę sztaluge od MIkołaja (a moj Mikołaj sie nakręcił więc nigdy nic niewiadomo) to będe malowac - (boższ... ja i sztuka???? w sumie... lepsze to dla społeczeństwa niż jakbym chciala piosenkarką zostac :P ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 17.11.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Malować też nie chciałaś, więc ja to bym się chciała jednak przekonać z tym śpiewaniem Wrzuć tu jakiś popis wokalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 17.11.2014 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 o nieeee! Nawet jak mi powiecie: "Tyy??? Ty nie dasz rady???" to i tak namowic sie nie dam Więcej byscie do tego watku nie zajrzały :D Mam taki talent ze jdzieciom spiewałam kołysanki dopoki mowic nie zaczęły. Jak zaczeły to po moich kilku mruknięciach mówiły: "Ne piewaj mamusiu, ne piewaj!" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 17.11.2014 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Dziewczyny pal sześć obrazy... Pamiętacie moja kuchnie??? Pomózcie mi ze scianami - prooooosze!!! Na dzień dzisiejszy nadal jest tak samo łyso, tyle ze... brudno. Wiedziałam ze tak bedzie jesli nic nie położe nad płytą. Co tam dać? Jakoś nic mi tam nie leży. Mysle, mysle... od prawie 2 lat i d** blada. Zero koncepcji W pozostałych częściach wystarczy dobra zmywalna farba, bo po 2 latach sciany wygladaja bardzo przyzwoicie mimo ze farba jakas szałowa nie była, natomiast nad płyta jest masakra. Gres? szkło? Jaki kolor... ? Co tam widzicie? Do jakiej wysokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 17.11.2014 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Najbardziej pasowała mi wersja ze szkłem, ale... odradzil nam ją gośc od mebli kuchennych. Powiedział ze zeby było praktycznie powinny byc tez szyby przy samym oknie (te scanki ok 18 cm szerokości), a wtedy wymusza to scięcie szkla pod kątem 45 st. Jest to oczywiście mozliwe, ale... szkło bedzie w tym miejscu bardzo cienkie i bardzo delikatne. Lekkie stukniecie w kant może spowodowac ze on odpryśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.11.2014 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Z czego masz blat?Wjechałabym tym samym co blat na ścianę. To jedna opcja.Druga opcja – pamiętasz kuchnię Basi (Guthouse). Ona ma cegiełki, ale nie o cegiełki chodzi. Przy płycie położyła stal szczotkowaną. U znajomych są ikeowskie panele ścienne. Nie wiem co to za metal, ale już kilka lat znakomicie służą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 18.11.2014 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 ale wtedy co? Przy samej płycie czy tez przy zlewie i ? do jakiej wysokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 18.11.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Stal szczotkowana na ścianie... Podoba mi się idea! Idę się poinspirować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.11.2014 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Witam podczytuje od czasu do czasu watek, ale sie nie wychylam... moze teraz uda mi sie doradzic.. a czy bralas pod uwage takie rozwiazanie jak na zdjeciu nizej? znajomy kupil ta szybe (jak sie nie myle) w ikea mam u siebie w obecnym mieszkaniu podobna...ale mleczna sorki nie mam innego zdjecia na ta chwile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 18.11.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Z czego masz blat? Wjechałabym tym samym co blat na ścianę. To jedna opcja. Druga opcja – pamiętasz kuchnię Basi (Guthouse). Ona ma cegiełki, ale nie o cegiełki chodzi. Przy płycie położyła stal szczotkowaną. U znajomych są ikeowskie panele ścienne. Nie wiem co to za metal, ale już kilka lat znakomicie służą. Pestko pamiętasz jakiej grubości była ta blacha ?? Co to szkła to przecież sporo osób ma szybę w tej wnęce okiennej i chyba nie spotkałam sie jeszcze żeby komuś sie tam uszkodziła Mi polecano szkło hartowane jako lepsze, wytrzymalsze od lacobelu , niestety tez droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.11.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 szklo hartowane to dobrze miec przy gazie/plycie.. dalej moze byc polaczenie z lacobelem.. moj brat tak ma i nie widac nawet roznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 18.11.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 (edytowane) http://www.momtoob.com/wp-content/uploads/2013/05/Contemporary-House-with-Completely-Stainless-Steel-Kitchen-with-white-wall-kitchen-island-table-sink-oven-stove-cabinet-window-chandelier-and-hardwood-floor.jpg http://www.gecanderson.co.uk/sites/default/files/imagecache/hundredper/pro-kitchen-001-compressed.jpg http://st.houzz.com/simgs/93b182ba018c5459_4-1135/modern-kitchen-products.jpg Są też "pikowane" http://www.sinksfaucetsandmore.com/ProductImages/starstainless/Diamond.jpg http://www.brookscustom.com/images/backsplash-wallpanel-portfolio/stainless-steel-backsplash-5.jpg Albo panelowe - to by u szocika pasowało http://1.bp.blogspot.com/-awwgc1IqrmY/Uhyb9YSMSQI/AAAAAAAA2I4/vT9MWaOhvIc/s1600/Stainless+steel+backsplash+panel+(11).jpg Jakbym miała do przykrycia kawałek ściany w kuchni to bym się zdecydowała na srebrną mozaikę... http://www.premiermarble-tile.com/resources/_wsb_513x469_stainless3.jpg http://www.interiordesignipedia.com/images/kitchen-walls-metal.jpg http://www.aegive.com/images/Kitchen/contemporary-kitchen-metal-tiles-backsplash-mosaic-kitchen-options-accent-wall-ceiling-lighting-hardware.jpg Ale to też mniej szocikowe Edytowane 18 Listopada 2014 przez asiazett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.11.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 dla mnie to wszystko wyglada jak kuchnia przemyslowo/gastronomiczna, np w hotelu.. ooo! wlasnie jak w hotelu albo jak w restauracji u Amaro pierwsze zdjecie..miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 18.11.2014 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 miałam kiedyś panele inox z Ikea - nigdy bym sobie drugi raz tego nie zrobiła... trzeba było je wypucować po każdym gotowaniu... umyć to nie wszystko ... żeby ładnie lśniły po myciu przecierałam szmatką nasączoną oliwką inaczej były maziaje których nie trawiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.11.2014 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 O grubość blachy trzeba zapytać Basię (Barbara 74). Nic o tym nie wiem. Mel, myślę, że to wrażenie kuchni przemysłowej zależy od tego ile tej blachy jest i co jest w najbliższym otoczeniu, jakie fronty, nawet jakie garnki. Widziałaś kuchnię Basi? Na początek rzuciłam ten temat stalowy, ale prawdę mówiąc widziałabym w tym kącie kuchennym coś całkiem innego. O ile pamiętam, Szocik, to Ty planowałaś okap srebrną tubę EQUIPE - Hexatile Blanco Brillo Tak właśnie niegrzecznie położone UNICA - Target_LA CHIC CERAMISTIC - Loft OPOCZNO - Morning Fog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.11.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 tak Pestka, widzialam kuchnie Basi jednak jako posiadaczka bialej kuchni i to w bardzo podobnym ukladzie jak szocik.. mam inne odczucia..wiadomo kazdy ma inne wizje... ja jednak wolalabym cos, co malo rzuca sie w oczy...juz taka jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 18.11.2014 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Dziękuje Wam wszystkim za porady. U mnie problem polega na tym, ze te kawałki sciany to sa takie łatki. Nad nimi nie ma szafek, wiec wszystko co zawiśnie na trzeba by było ... licowac ze ściane zeby ładnie wyglądało???? Na blacie mam zwykły laminat, więc pociągniecie go w góre odpada. Blachy sie troche boje - właśnie ze względu na czyszczenie. Myslałam o gresie (bo najłatwiej je położyc i bedzie trwalsze (z racji tych kantów , o których pisałam) lub o szkle (bo chyba mi sie bardziej podoba). Kiedys zrobiłam taki projekt z płytkami: W rogu będzie srebrny okap tuba - tak jak pisała pestka, ale idea jest taka jak na wizualce. Płytki/gres tudziez szkło do wysokości okna i tylko na scianie z oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 18.11.2014 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 To jest trochę cos w ten deseń który proponowala pestka - płytki, ale widoczne.Tylko ze jak tam położe płytki z jakimś wyraźnym wzorem to trochę narzucam sobie tym styl całego pomieszczenia, a ja nie wiem jaki ten styl ma byc...(te kamyczki z wizki to przykład - dawno mi przeszły, zeby jasne było)Kuchnia jest całkowicie otwarta na jadalnie i salon, więc to tez musze miec na uwadze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.11.2014 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts