szocik 09.12.2014 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 ufff! Bedzie nowa szafa w przepokoju (zmieniona na lakier w połysku bo ten mat średnio wygladał - za ciemno tam jest) i bedzie szafa do pokoju - pol nocy myslalam, myslałam i wymysliłam Panowie dorobia jedno skrzydło i zamienią 2 szuflady na jedną... Moj A. doklei płyte k-g do komina, zeby srodkowa część szafy miala taką samą szerokość jak pozostałe... Oczywiście na "nowa" szafe (ta 5-drzwiowa) dostaliśmy mega-rabat - panowie robia ja po cenie materiałów.. My zadowoleni, bo mimo ze szafa zupełnie nie była planowana to za taka cene nigdy bysmy jej nie kupili, panowie zadowoleni bo odzyskali pieniadze, które włożyli w materiały.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.12.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Oby wszystkie pomyłki fachowców miały taki szczęśliwy finał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 09.12.2014 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 :wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 09.12.2014 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Oby wszystkie pomyłki fachowców miały taki szczęśliwy finał bedzie szczesliwy jak obie szafy beda stały na swoim miejscu - zgodne z wymiarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 10.12.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 no to super czyli ta szafa z wiatrołapu co ją przywieźli to będzie teraz w pokoju? tylko dorobią do niej środkową część i szufladę zamienia? a całkiem nową robią do wiatrołapu? tak się upewniam czy zakumałam bo dziś niechwytam nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 10.12.2014 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 bo dziś niechwytam nic Karolina..chyba nie tylko dzis cos chyba przemeczona jestes od poczatku tygodnia bidulko wracaj do zdrowka Szocik...wiec czekamy cierpliwie na final, dobrze, ze dzieki Ich bledowi, wyszlo jak wyszlo... no wiesz, taka promocja to skarb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 10.12.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 ciągle mnie męczy choróbsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 10.12.2014 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Dobrze załapałaś Lukasz69& Karolina - do przepokoju bedzie nowa szafa, a ta obecna bedzie przerobiona i pojdzie do pokoju Zdrówka ci zycze1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 23.12.2014 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Madziku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 24.12.2014 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 [ATTACH=CONFIG]295562[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 24.12.2014 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 24.12.2014 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/db06c8dd4a99.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.12.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 27.12.2014 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 Moi drodzy dziękuje serdecznie za pamięć i za zyczenia. Ja również życze Wam wszystkiego najlepszego - może juz nie w swieta Bożego Narodzenia bo one sa juz historią, ale...w zblizającym sie nowym roku. U mnie ostatnio było strasznie pracowicie. Przygotowywałam paczkę dla ubogich rodzin. Rodzin było az 10 wiec i pracy było po kokardki. Potem swieta i rodzina liczna a potem... prezent od Mikołaja. Tak jak obiecał tak i zrobił. Dostałam pędzle, farby i podobrazia. Syn dostał sztaluge, wiec juz komplecik cały prawie mamy. Oto pierwsze efekty i ten wzorowany na obrazie w sieci znalezionym: Czy ja je powinnam jakoś zabezpieczyc teraz? Pestko ty mi na pewno podpowiesz... coś powinnam jeszcze na to nałozyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.12.2014 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 No, proszę jak się Panna rozochociła. Fajnie ci wyszło. Jeszcze dojdzie do tego, że zamówisz blejtram na odpowiedni rozmiar i sama machniesz obrazek do łazienki To akryle, czy olej, bo taka dobra nie jestem, żeby odróżnić na monitorze? Akrylowych farb nie musisz zabezpieczać. Olejne tak, werniksem do olejnych, ale dopiero gdy farba będzie sucha, a to trochę trwa. Nie wiem jak długo, bo ja malowałam tylko akrylami albo akwarelą. Akryle jak się zakurzą przeciera się nawet mocno mokrą ściereczką i nic im nie jest. Olejne tylko te zawerniksowane. Akwarelowe obrarki też zabezpiecza się werniksem do papieru. Są takie nawet w rozpylaczu. Aha, płótno podobrazie jeśli kupiony blektram nie ma podkładu, możesz pomalować białą farbą akrylową. To najprostszy sposób i nadaje się i pod farby akrylowe i pod olejne. Obraz akrylowy, który Ci się przestał podobać możesz zamalować na nowo bez usuwania tego co już na płótnie jest. Olejny też, ale musi być suchy, co by się farby nie mieszały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 27.12.2014 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 Akrylami malowałam. Ale miałam 2 rodzaje farb - te z pierwszego obrazu strasznie kiepsko kryły, te z drugiego juz były ok. Zreszta widac to na zdjęciach nawet - na pierwszym płótno przebija. Skoro można przemalowac to może kiedyś poprawie Dzieki za dobre rady - nie znam się zupełnie na farbach, malowaniu, płotnach etc Bede podpytywac A obraz to mi sie do sypialni marzy - ale najpierw potrenuje jeszcze na mniejszych formatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 27.12.2014 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 teraz podobrazie zagruntowane sprzedają więc od razu można malować to w aerozolu do gruntowania kartonu po pastelach suchych i akwarelach nazywa się fixatywa. farby olejne schną kilka tygodni maluj, maluj i pokazuj, mobilizuj mnie i inne dziewczyny. Proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.12.2014 00:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Ja w ramach remanentów wyciągnęłam nieruszane od kilku lat pudełka z zasobami pędzli i pędzelków, słoiczki i tubkami farb. Na szczęście starannie je kiedyś pozamykałam Większość przetrwała. Może się zmobilizuję i coś "popełnię" To jest malowane olejami. Akrylami się tak nie da, a w każdym razie bardzo trudno, bo za szybko schną. http://tanyashatseva.bigcartel.com/ Edytowane 28 Grudnia 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 29.12.2014 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 suuuuper! Strasznie mi się podoba to przenikanie kolorów. Zestaw farb olejnych tez mam - nie za duży i pewnie mało profesjonalny ale ... moze coś z niego wyjdzie. Tymczasem znów akryle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 29.12.2014 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 To mi sie strasznie podoba. Czy w tej technice wyciska się farbe bezpośrednio na płotno, a potem sie ją rozprowadza?Tak to wygląda jak się na to patrzy http://images.bigcartel.com/bigcartel/product_images/149276740/max_h-1000+max_w-1000/bird_flower_s.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts