Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

Myślę, że można bezpośrednio na płótno i potem rozmazywać nawet palcami. Jakoś nie widzę tu śladów pędzla. Może szpachelką zaokrągloną ?

http://plastyczny.pl/jak_malowac_olejami_art_450.html

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gdzieś zaginął Twój wątek, a fm przestało o kilku dni powiadamiać.

Szociku, przede wszystkim najlepszego w Nowym Roku. Zero jakichkolwiek kryzysów :)

Moje pędzelki farby na razie po przeglądzie dostały własną szufladę i czekają. :( Za dużo się dzieje, a ja muszę wyciszyć się do malowania.

Olejnymi możesz malować używając tylko pdstawowych kolorów farb: biała, niebieska, żółta, czerwona i czarna. Z tego zestawu wymieszasz inne barwy. Więc nie martw się, że masz mało.

Zabrałam się za farbe olejna - matko!!! jak to długo schnie!!!

Ja chyba nie mam tyle cierpliwości.

Lubie coś zacząć i skończyc jednego dnia, a tu chyba szans nie ma.

Nic to - na razie się nie zniechecam - kolory ładniej przechodzą jeden w drugi i to mi sie bardzo podoba.

Mam nadzieje ze to co dzis namalowałam do juta wyschnie - cienka warstwe nakładałam, bez udziwnień. Nie dodawałam zadnych przyspieszaczy schnięcia, więc pewności nie mam.

Zobaczymy :)

Ten łazienkowy bedzie przemalowany, juz został zdjęty ze sciany :D Tylko koncepcji szukam- on ma wymiary nietypowe: 40x120 i wisi w pionie (raczej tak powinien zostac bo dziura juz jest, a małzonek mnie na suchej gałezi powiesi jak powiem ze ma gwóżdz usunąc, wbic w innym miejscu i sprawic zeby miejsce po poprzednim zniknęło bez śladu :D :D :D )

Porozglądaj się tu http://www.pinterest.com/search/pins/?rs=ac&len=2&q=paintigs&term_meta[]=paintigs|autocomplete|0

To najszybszy sposób przeglądania zasobów w necie.

Może w takich kolorach? Albo wymień je na bardziej Twoje :)

9c6ba2a5c891af700e591c191991471b.jpg