Mmelisa 27.01.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 :rotfl: no moj to zamontuje..ale tez nie namaluje... chociaz... moze bym byla mile zaskoczona kiedys go sprawdze ps. obraz zrobil mi sie juz normalny...ale wczesniej tak...taki nieprzyzwoity sie wydawal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.01.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Tomkowa, ja nie pokazywałam tego nigdy nigdzie:D Dzisiaj weszłam tutaj przez przypadek, (za Meliską) i zobaczyłam, więc wkleiłam z uśmiechem:D Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 27.01.2015 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 A proszę bardzo:D Z pozdrówkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.01.2015 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Dziewczyny z tym domawianiem kopiowania obrazów, to a sio na priv , bo jak się nie daj Bóg wyda, może być nie fajnie. Prawa autorskie i te rzeczy Obrazki świetne. Szocik, mój znajomy rzeźbiarzo-malarz artysta robiąc kopie używa rzutnika. Robi szkic na płótnie i potem połowa problemu z malowaniem jest z głowy. Niezależnie od wielkości płótna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.01.2015 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Pozdrówki odwzajemniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.01.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 [h=2]Ustawa o prawie autorskimArt. 23. Dozwolony użytek osobisty[/h] 1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego. Przepis ten nie upoważnia do budowania według cudzego utworu architektonicznego i architektoniczno-urbanistycznego oraz do korzystania z elektronicznych baz danych spełniających cechy utworu, chyba że dotyczy to własnego użytku naukowego niezwiązanego z celem zarobkowym. 2. Zakres własnego użytku osobistego obejmuje korzystanie z pojedynczych egzemplarzy utworów przez krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 27.01.2015 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Racja pestko - czuwaj nad nami jak się rozkrecamy swoja droga to swiat mały jest a i gusta strasznie podobne - jak widac po obrazie pana Alfreda szczerze mowiąc uwazałam ze jak podam autora i jak maluje dla siebie to nie jest to nielegalne, jak zaczynam sprzedawać to juz inna bajka (dlatego tez dyskusje przerwalam w miejscu publicznym) Wytłumaczcie mi jak krowie na rowie jak to jest - moge czy nie? Edytowane 27 Stycznia 2015 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 27.01.2015 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Bogumił - ty jestes kobieta???Matko tyle czasu zyłam w nieswiadomości!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 27.01.2015 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 szocik Kochanie... w stopce jest napisane imie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 27.01.2015 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Ja nie widze stopki - zreszta swojej tez nie widze, a wydawało mi sie ze dodawałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.01.2015 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 szczerze mowiąc uwazałam ze jak podam autora i jak maluje dla siebie to nie jest to nielegalne, jak zaczynam sprzedawać to juz inna bajka (dlatego tez dyskusje przerwalam w miejscu publicznym) Wytłumaczcie mi jak krowie na rowie jak to jest - moge czy nie? Na użytek osobisty możesz malować, kopiować, drukować. Nawet jak dasz do skopiowania np. do punktu usługowego (duży format itp.) w celu użytku osobistego, będzie to legalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 27.01.2015 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 (edytowane) a jak zmienisz cudzy utwór o 20% to już nie jest to plagiat czy kradzież tylko utwór inspirowany, Twój własny. No, chyba, że pozwą Cię o użycie sampli. Zdarza się i tak w świecie sztuki. Taka Madonna musiała błagać ABBĘ o pozwolenie na użycie motywu... Pewnie kupiła. Ale wiem, że przy np zdjęciach takie są standardy... Ale pewnie też do czasu aż komuś się to nie spodoba Generalnie najlepiej byłoby gdybyś nie zarabiała na tym, wtedy na użytek własny możesz robić co zechcesz. A zarabianie na cudzych pomysłach już może boleć. Ale z drugiej strony im bardziej kopiowane dzieło, tym większy hołd dla niego Edytowane 27 Stycznia 2015 przez andariel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 27.01.2015 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 czyli tak jak napisałam - na własny uzytek ok, sprzedaz nie Logiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.01.2015 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 a jak zmienisz cudzy utwór o 20% to już nie jest to plagiat czy kradzież tylko utwór inspirowany, Twój własny. Oj, to nie tak Tęgie prawnicze głowy dumają nad rozgraniczeniem utworu inspirowanego od utworu zależnego. Szociku, nic się nie martw. Twoje piękne obrazy wiszą w Twoim domu. Wszystko jest w porządku Koniec tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.01.2015 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Dokładnie, jak napisały dziewczyny. Nie sprzedajesz i nie wystawiasz pod własnym nazwiskiem, wszystko jest okey.Możesz z tyłu podpisać, że to na podstawie, albo kopia z..... Tomkowa ma rację z tymi 20%. Działało, ale w PRLu:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 27.01.2015 23:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 W sumie to słabo wisza - rzekłabym raczej leża, dokładnie mowiąc w kotłowni leżą Bo za namowa pestki zaczynam lubic oleje, a one wymagaja cierpliwości i .... duzo miejsca do schniecia A kotłownia moja do przechowywania słoików sie nie nadaje (mimo iz mam piekne polki pod nie porobione), za to do suszenia obrazów juz tak. Wracamy jednak do kuchni mej - okap miłe panie i płytki na sciane - taki jest cel na luty! Wszelkie propozycje w temaci - mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 28.01.2015 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 szocik.....Kopernik też była kobietą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 28.01.2015 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 28.01.2015 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 szocik.....Kopernik też była kobietą I Curie-Skłodowska tez :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 29.01.2015 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Maaadziiiaaaa!!!! Ale numer! Tyś ARTYSTKĄ! :D BRAVO! Jestem pod wrażeniem. Jesteś niesamowita. Wszystko czego się chwycisz robisz do końca, bez kompromisów. Dziergasz na drutach, wycinasz motylki, malujesz szachownicę, a teraz oleje machasz. Jesteś jak drukarka 3D :D Fajnie wyszło w górnej łazience. Chyba od niej zaczęło się myślenie o namalowaniu czegoś własnego? Szkoda, że nie znałam metody Tomkowej na wykończenie płytek przy brzegu. Mam kuchenne wykończone na prosto. Nie wyglądają źle, ale mogłyby lepiej . Wypadłam trochę z obiegu i nie potrafię dobrze doradzić. U siebie mam ściany pomalowane tablicówką, ale nad płytą są płytki (białe cegiełki). Podobają mi się obie propozycje Pestki - i ta z płytkami mozaikowymi i ta z heksagonami. Gdyby kuchnia była moja poszłabym w te drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts