Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

Ta mutina sliczna. Pytanie tylko czy ona beżowa jakas nie jest bo na zdjęciu tak wygląda...

Fajne by były bo malutkie - sporo ich w jednym rzedzie sie mieści...

Niestety nazwy producenta nie kojarze, wiec chyba ich w Olsztynie nie znajde.

Jutro postaram sie obejrzec Vivesy - ten producent jest. A i płytka jest biała... - jutro oglądanie :)

I te paradyze obejrze tez...

Tych takich koronkowych jak Opoczno Morning Fog nie czuje jakoś

Nie gadają do mnie :D

Do mojego płytkarza dzis dzwoniłam - zarobiony strasznie ale robote ma 300m od nas, wiec ma zajść na kawe i termin ustalić :)

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mutina to firma

http://www.mutina.it/collections.php?lang=eng

Chcesz coś więcej wiedzieć, to może Magda 34 Ci podpowie. Zdaje się, że komuś ostatnio projektowała.... panna migotka :) Wszystko w wątku Magdy

Magda, ja Ci ich nie wybiję :) One są po prostu prze-pię-kne :yes:

Jeżeli Twój glazurnik zna się na rzeczy, to z cięciem nie będzie problemu. Usztywni wcześniej płytkę klejem i jak już nie będzie wiotka (tak jak by była normalną płytką bez siatki) to ją na maszynie wodnej dotnie ;)

Edytowane przez Tomkowa

W oczekiwaniu na mutiny... i Madzi opinie na ich temat ,,,,obejrzałam Vivesy

Mają ładna biała zwykla cegiełke, bez zadnych wzorów.

Co do płytki powyżej - bardzo mi sie podoba i bardzo mi sie w tym rogu widzi. Elementy na niej nie sa ani maleńkie ani duze. Mysle ze gdybym miała robić płytki do wysokości okna to te byłyby idealne...

Zaczełam szukac w necie kto mi je sprowadzi - dokladnie mowiąc jedną sztuke, zebym mogła dac do pocięcia i zeby można było sprawdzić co z tego wyjdzie. Jak pojdzie dobrze to będą te powyższe, jak pojdzie kiepsko to mocno mysle nad zwykła biała cegielka.

Tylko czy cegiełke kłaść do wysokości okna?

ładną cegiełkę ma VIVES - ma zwykła bała, ale ma tez z tłoczeniem. Pestka pokazywała taką z tłoczeniami. Widziałam ja ulożoną na dużej płaszczyźnie i srednio mi do gustu przypadła

mówię o tej:

http://www.vivesceramica.com/assets/images/productos/img_piezas/3Q8Q.jpg

Mają jednak druga zdecydowanie spokojniejszą - ta bardziej do mnie przemawia.

http://www.vivesceramica.com/assets/images/productos/img_piezas/3Q9M.jpg

A najbardziej podoba mi się zwykła biała, bez zadnych zdobień:

http://www.vivesceramica.com/assets/images/productos/img_piezas/3Q8G.jpg

Pytanie teraz - czy gdybym zdecydowała sie na cegiełki to nie powinnam połozyc ich niżej - tak jak kładzie się tradycyjna płytke i czy mimo małych scian nie pojechać z nimi wokół kuchni?

Czy cegiełka nie bedzie głupio wyglądac w samym roku i w dodatku tak wysoko?

Equipe Masia :)

Zobacz je

Ładne pesteczko. Przez te Twoje equipy i mutiny to nawet zaczełam myslec nad wyjzadem do Warszawy w celu pooglądania płytek...

U mnie strasznie biedny wybór małych formatów. Wszytsko wielko formatowe - piekne gresy, betony... ale duze :(M

Małych płytek jak na lekarstwo :(

Szocik, nie wiem czy już się witałam, podglądam regularnie:) Jeśli mogę dorzucić swój głos w dyskusji kuchenno-płytkowej, to zdecydowanie za 1szą wersją. Najbardziej pasowałyby mi te małe heksagony z Mutiny, ale wiem,że jest problem z rozstrzygnięciem czy są białe czy śmietankowe:) tak czy inaczej,nie dawałabym płytek w całej kuchni, straci lekkość:) jeżeli jednak zdecydujesz się na wersję "więcej płytek" to jestem za IV.

ps. przeniosłam wpis, żeby był po wszystkich wersjach:)

W tym kąciku mieściłabym jakąś roślinę w wysokiej prostej donicy.

Druga opcja - stojak na butelki

Trzecia – płaska szafka w typie oszklonya witrynka wysokości do blatu, albo wyższa. Postawiona plecami do szafek kuchennych.

Kafelkowałabym Twoją kuchnię niegrzecznie, tzn. najwyżej w kącie, a potem coraz niżej na boki. Tak żeby przy końcu blatu od strony jadalni były już tylko 2 płytki na wysokość. Cegiełkami da się to pięknie zrobić. Będzie znacznie lżej niż gdyby polecieć wsio prosto. No, i trochę fantazjii, a to nigdy nie szkodzi :)

Przepraszam, że taki paskudny rysunek, ale ja tylko tak z doskowku

SZOCIK_kitchen-DSCF6913-mutiny.jpg

Jestem za wersją I, w płytkach biało-srebrnych :lol2: Pozostałe wersje są za oczywiste i za ciężkie :)

Wersja Pestki trochę mi się kojarzy z zarysem budynków na Manhattanie :D

Wiedziałam Tomkowa ze na ciebie moge liczyć :D :D :D

Wersja pestki zaburza moje mega-silne poczucie symetrii :D

Ale... męzowi sie strasznie spodobała, wiec za chwile bede wyklejać paperowa wersję cegiełki :D

to już można głosować ? :)

ja tak jak marcia :)

natomiast mimo że nie jesteś przekonana do wersji Pestki, mi się bardzo podoba, nadaje Twojej kuchni innego wymiaru, bo jest ona klasyczna i przepiękna i tylko trochę szaleństwa jest brakuje, więc jeżeli nie chcesz ryzykować kolorem to może właśnie tymi nierównymi ścianami z płytek co jak sprytnie Tomkowa zauważyła przypominają Manhatan :D