szocik 11.02.2015 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Ta mutina sliczna. Pytanie tylko czy ona beżowa jakas nie jest bo na zdjęciu tak wygląda... Fajne by były bo malutkie - sporo ich w jednym rzedzie sie mieści... Niestety nazwy producenta nie kojarze, wiec chyba ich w Olsztynie nie znajde. Jutro postaram sie obejrzec Vivesy - ten producent jest. A i płytka jest biała... - jutro oglądanie I te paradyze obejrze tez... Tych takich koronkowych jak Opoczno Morning Fog nie czuje jakoś Nie gadają do mnie Do mojego płytkarza dzis dzwoniłam - zarobiony strasznie ale robote ma 300m od nas, wiec ma zajść na kawe i termin ustalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Mutina to firma http://www.mutina.it/collections.php?lang=eng Chcesz coś więcej wiedzieć, to może Magda 34 Ci podpowie. Zdaje się, że komuś ostatnio projektowała.... panna migotka Wszystko w wątku Magdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 11.02.2015 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 dzieki - napisałam i Madzi w watku. Moze odpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 12.02.2015 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Wybijcie mi je z głowy - drogie, nie wiadomo czy uda sie je ładnie pociąć... ale podobaja mi się noooo.... Leży ta płytka u mnie na szafce, patrze, patrze... i ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.02.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 (edytowane) Magda, ja Ci ich nie wybiję One są po prostu prze-pię-kne Jeżeli Twój glazurnik zna się na rzeczy, to z cięciem nie będzie problemu. Usztywni wcześniej płytkę klejem i jak już nie będzie wiotka (tak jak by była normalną płytką bez siatki) to ją na maszynie wodnej dotnie Edytowane 12 Lutego 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 12.02.2015 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 widzę że już "prawie" zdecydowałaś skoro tak Ci w duszy gra to musisz ją kupić tylko bardzo pilnować glazurnika aby ją ładnie pociął i połączył, bo mam wrażenie że trudna w ułożeniu będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.02.2015 01:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Equipe Masia Zobacz je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 14.02.2015 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 W oczekiwaniu na mutiny... i Madzi opinie na ich temat ,,,,obejrzałam VivesyMają ładna biała zwykla cegiełke, bez zadnych wzorów.Co do płytki powyżej - bardzo mi sie podoba i bardzo mi sie w tym rogu widzi. Elementy na niej nie sa ani maleńkie ani duze. Mysle ze gdybym miała robić płytki do wysokości okna to te byłyby idealne...Zaczełam szukac w necie kto mi je sprowadzi - dokladnie mowiąc jedną sztuke, zebym mogła dac do pocięcia i zeby można było sprawdzić co z tego wyjdzie. Jak pojdzie dobrze to będą te powyższe, jak pojdzie kiepsko to mocno mysle nad zwykła biała cegielka.Tylko czy cegiełke kłaść do wysokości okna? ładną cegiełkę ma VIVES - ma zwykła bała, ale ma tez z tłoczeniem. Pestka pokazywała taką z tłoczeniami. Widziałam ja ulożoną na dużej płaszczyźnie i srednio mi do gustu przypadłamówię o tej:http://www.vivesceramica.com/assets/images/productos/img_piezas/3Q8Q.jpg Mają jednak druga zdecydowanie spokojniejszą - ta bardziej do mnie przemawia.http://www.vivesceramica.com/assets/images/productos/img_piezas/3Q9M.jpg A najbardziej podoba mi się zwykła biała, bez zadnych zdobień:http://www.vivesceramica.com/assets/images/productos/img_piezas/3Q8G.jpg Pytanie teraz - czy gdybym zdecydowała sie na cegiełki to nie powinnam połozyc ich niżej - tak jak kładzie się tradycyjna płytke i czy mimo małych scian nie pojechać z nimi wokół kuchni?Czy cegiełka nie bedzie głupio wyglądac w samym roku i w dodatku tak wysoko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 14.02.2015 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Equipe Masia Zobacz je Ładne pesteczko. Przez te Twoje equipy i mutiny to nawet zaczełam myslec nad wyjzadem do Warszawy w celu pooglądania płytek... U mnie strasznie biedny wybór małych formatów. Wszytsko wielko formatowe - piekne gresy, betony... ale duze :(M Małych płytek jak na lekarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.02.2015 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 A jak byś pomieszała. Większość cegiełki gładkiej, a tylko w narożniku trochę przepleść ją tymi wzorzystymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 14.02.2015 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 (edytowane) Zanim kupię płytki - wykartkowałam swoja kuchnie. Wersja I: Wersja II najbardziej zapłytkowana (ocet i smietana wlazły w obiektyw, pomińcie ) za chwile będa następne Edytowane 14 Lutego 2015 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 14.02.2015 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Wersja III - bardziej spojna niż II ale za to mniej praktyczna (dziś krople tłuszczu sa zdecydowanie wyżęj niż na wysokość 60 cm ) Wersja IV - wszystkie płytki na równo i ucięte tak jak szafki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 14.02.2015 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 miedzy kuchnia a jadalnia powstał taki beznadziejny kat, a ktorym teraz nie wiem co zrobić zapłytkowane wyglądaja głupio niewypłytkowane - też beznadziejnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 14.02.2015 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Szocik, nie wiem czy już się witałam, podglądam regularnie:) Jeśli mogę dorzucić swój głos w dyskusji kuchenno-płytkowej, to zdecydowanie za 1szą wersją. Najbardziej pasowałyby mi te małe heksagony z Mutiny, ale wiem,że jest problem z rozstrzygnięciem czy są białe czy śmietankowe:) tak czy inaczej,nie dawałabym płytek w całej kuchni, straci lekkość jeżeli jednak zdecydujesz się na wersję "więcej płytek" to jestem za IV. ps. przeniosłam wpis, żeby był po wszystkich wersjach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.02.2015 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 W tym kąciku mieściłabym jakąś roślinę w wysokiej prostej donicy. Druga opcja - stojak na butelki Trzecia – płaska szafka w typie oszklonya witrynka wysokości do blatu, albo wyższa. Postawiona plecami do szafek kuchennych. Kafelkowałabym Twoją kuchnię niegrzecznie, tzn. najwyżej w kącie, a potem coraz niżej na boki. Tak żeby przy końcu blatu od strony jadalni były już tylko 2 płytki na wysokość. Cegiełkami da się to pięknie zrobić. Będzie znacznie lżej niż gdyby polecieć wsio prosto. No, i trochę fantazjii, a to nigdy nie szkodzi Przepraszam, że taki paskudny rysunek, ale ja tylko tak z doskowku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 14.02.2015 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Jestem za wersją I, w płytkach biało-srebrnych Pozostałe wersje są za oczywiste i za ciężkie Wersja Pestki trochę mi się kojarzy z zarysem budynków na Manhattanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 14.02.2015 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Jestem za wersją I, w płytkach biało-srebrnych Pozostałe wersje są za oczywiste i za ciężkie Wersja Pestki trochę mi się kojarzy z zarysem budynków na Manhattanie Wiedziałam Tomkowa ze na ciebie moge liczyć :D Wersja pestki zaburza moje mega-silne poczucie symetrii Ale... męzowi sie strasznie spodobała, wiec za chwile bede wyklejać paperowa wersję cegiełki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.02.2015 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Dla mnie z Twoich 1...pozostałe hmmm ostatecznie 4 ale bez przekonania Wersja Pestki fajna tylko dużo zależy od wybranych płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 14.02.2015 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Dla mnie wersja pestki wygladałaby dobrze gdyby to cegła była, ale taka jak najbardziej prawdziwa. Nieregularna, nieregularnie ułozona. Nakleiłam na sciane kartki wielkości 10x20 - wygladaja jakby mi papieru zabrakło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 14.02.2015 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 to już można głosować ? ja tak jak marcia natomiast mimo że nie jesteś przekonana do wersji Pestki, mi się bardzo podoba, nadaje Twojej kuchni innego wymiaru, bo jest ona klasyczna i przepiękna i tylko trochę szaleństwa jest brakuje, więc jeżeli nie chcesz ryzykować kolorem to może właśnie tymi nierównymi ścianami z płytek co jak sprytnie Tomkowa zauważyła przypominają Manhatan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts