Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzieki za opinie i prosze o więcej :)

Chciałabym chyba zachowac symetrie i czystośc linii...

Płytki to dalej baza – pozno kladziona, ale baza :D

dołóżcie sobie do tego rolety - myslę ze rzymskie...

dorzućcie zegar i obraz na scianie....

no i kwiat w tym rogu od czapy... jak sugeruje pestka...

Na blacie dodatkowo patera z owocami i jakies ziółka w doniczkach...

O to dobrze z tą ścianą nad zlewem, bo ja mam też tylko farbę. Co prawda tablicówkę, więc teoretycznie powinno się z niej ścierać - zobaczymy. Póki co musimy robić w kuchni poprawki, bo przy montażu zrobili nam trochę uszkodzeń.

Z przyjemnością zobaczę wersje zrobione przez Pesteczkę :)

:popcorn::popcorn:

Szociku, dobrze rozumiem z czym masz proble.Moi znajomi dali lacobel i akurat wpasował się idealnie w kolor ściany.Sorki byłam na nartach i nie wczytałam się w wcześniejsze rozważania.Czy brałaś niewidoczną szybę pod uwagę tam gdzie płyta indukcyjna?

Jeśli wolisz kafelki to za chwilę zagłosuję,tylko sobie przejrzę jeszcze raz.

Szocik a jaki zegar chcesz to Pestka na pewno wrzuci i pomoże ,ja jestem za wersją 4,gdyby ściana była w kolorze kafli, to być może zdecydowałąbym się na wersję 1.Szociku i wcale nie wydaje mi się ten kąt zły,gdzieś po prostu meble muszą się kończyć,każdy ma gdzieś koniec :)

Wiem, ze już wszystko wybrałaś. Ale czy nie myślałas o mniejszych płytkach. Te mają 33 cm wysokości... trzeba je ciąć pod okna... Zrobiłam Ci wizkę z tymi płytkami jakbym sobie chciała na Twoim miejscu ułożyć i tylko w miejscach niezbędnych... Ot wiem, że masz już wszystko ułożone... :)

http://ta2.com.pl/fm/szocik.jpg

Oglądaliśmy je wczoraj w LM z moim J. Albo mi się diametralnie wsio pozmieniało, albo on ma rację, one są jak w metrze NY, tylko jeszcze czyste. Mają szerokie te zalamane krawędzie i to im dobrze nie robi.

Nie znam się, mnie się podobają :)

tu z ich strony:

http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/508/1483508/product/glazura-tamoe-paradyz,main.jpg

są podobne do moich zieni w łazience, w końcu ta sama firma :)

Ale ja oczywiście nie udaję, że jestem wyrobiona w temacie, ot, głos laika. Nawet nigdy w Nowym Jorku nie byłam ;)

Doceniam każdy głos, który ludzie zabierają w moim temacie i nie zamierzam zrażać się w pisaniu u innych. A nóż okaże się, że jakimś cudem ktoś ma podobny gust a ja czasem mogę też mieć jakiś pomysł, który pozwoli komuś wpaść na jeszcze inny pomysł.

Miłej niedzieli!

Oglądaliśmy je wczoraj w LM z moim J. Albo mi się diametralnie wsio pozmieniało, albo on ma rację, one są jak w metrze NY, tylko jeszcze czyste. Mają szerokie te zalamane krawędzie i to im dobrze nie robi.

Też akurat wczoraj je widziałam w LM pierwszy raz w naturze i wyglądają, jakby się komuś za dużo błyszczącego lakieru nalało. Jakoś tak kiczowato. Przez ten efekt prawdopodobnie u siebie zrezygnuję z połysku, czuję się uleczona :D

szociku ja na płytkach się nie znam, lubię duże kafle i gładkie powierzchnie.

Ale pozwolę sobie zabrać głos bo chyba każda z nas wie jak bardzo przy płycie się brudzi. Tłuszcz pryska, sos strzela... a te wszystkie maleństwa z dużą ilością fug mogą być utrapieniem :( A jak jeszcze będą miały strukturę, to nie chciałabym ich myć.

Na pewno wybierzesz pięknie :)

Też akurat wczoraj je widziałam w LM pierwszy raz w naturze i wyglądają, jakby się komuś za dużo błyszczącego lakieru nalało. Jakoś tak kiczowato. Przez ten efekt prawdopodobnie u siebie zrezygnuję z połysku, czuję się uleczona :D

Kejt, popatrz na ten sam wzór innych firm. Naprawdę lepiej wyglądają. Tylko cena :(

Edytowane przez pestka56